Lolland Kommune

Dialog er til gavn for alle parter

Del
Der var fuld enighed om at gøre erhvervslivets rammevilkår endnu bedre, da DI Lolland-Falster og Lolland Kommune tirsdag holdt dialogmøde. Her var alle lokale medlemmer inviteret til en uformel drøftelse om erhvervslivets aktuelle forhold, samarbejdet med kommunen og de muligheder, der tegner sig i horisonten. Mødet var konstruktivt og tegnede et billede af et samarbejde og et erhvervsliv i god gænge

”I DI tror vi på, at dialog er det bedste middel til at styrke samarbejdet mellem kommunerne og de lokale virksomheder. Når vi driver virksomhed, er vi afhængig af en smidig og hurtig sagsbehandling og af gode lokale rammevilkår. I Lolland Kommune er udgangspunktet heldigvis godt, men vi skal hele tiden udvikle samarbejdet,” siger Allan Holstener Schmidt, DI Lolland-Falsters formand, om baggrunden for mødet.

Mange af deltagerne gav udtryk for, at samarbejdet fungerer rigtig godt. Flere havde gennemført byggeprojekter, hvor sagsbehandlingen havde været hurtig og effektiv, og der var ros til Jobcenteret for godt samarbejde omkring rekruttering. Borgmester Holger Schou Rasmussen kvitterede med ros for virksomhedernes store sociale engagement. Virksomhedsrettede tilbud er en afgørende forudsætning for at løfte flere borgere fra passiv forsørgelse til beskæftigelse.

Og den indsats kan der blive brug for i fremtiden. Arbejdskraft var den største kilde til bekymring for fremtiden på mødet, og problematikken ses på alle niveauer. Det gælder højtuddannede, som kan være svære at rekruttere – særligt på områder som f.eks. ingeniører, som der er mangel på i hele landet – men det gælder også faglært arbejdskraft. Næsten alle faglærte er nu i beskæftigelse, og mange af dem går på pension inden for de næste 5-10 år.

”Vi er helt enige i, at rekruttering og bosætning er vigtige indsatsområder i de kommende år,” siger Holger Schou Rasmussen. ”Vi har allerede sat ind med en investeringsstrategi på arbejdsmarkedsområdet og i samarbejde med Guldborgsund, Business LF og erhvervet har vi lavet en unik ægtefællejobordning. De spor skal vi arbejde videre med, men vi skal også arbejde med nye tiltag, der kan styrke tiltrækning og fastholdelse af borgere på Lolland.”

Det er vigtigt med et aktivt samarbejde om rekruttering – også når arbejdskraften ikke kan findes lokalt, på Sjælland eller i resten af Danmark. Mange virksomheder har allerede gode erfaringer med at ansætte og integrere udenlandsk arbejdskraft, og behovet vil kun blive stærkere i fremtiden. Håbet er, at rekruttering også fører til bosætning og mere liv i lokalområderne.

Andre emner var fastholdelse og udbygning af det lokale uddannelsestilbud og bedre infrastruktur.

”For erhvervslivet er en udbygning og opgradering af infrastrukturen helt afgørende,” siger Allan Holstener Schmidt. ”Det kommer ikke af sig selv, og vi skal sammen med kommunerne skubbe på for, at de helt afgørende investeringer sættes i gang. Vi er glade for, at arbejdet med at opgradere Sydbanen er i gang, men vi skal også være sikre på, at vi får de rejsetider, der var stillet i udsigt. Samtidig vil vi gerne styrke forbindelserne mod vest. Opgradering af rute 9, hvor det kan nytte noget og muligvis et fremskudt færgeleje kan forkorte rejsetiden mellem Sydfyn og Lolland. Det kan være med til at danne et fælles arbejdsmarked og et fælles uddannelsesområde på tværs af Langelandsbæltet. Det skal vi snakke med kommuner og virksomheder på Sydfyn om den kommende tid.”

Der er en tæt og løbende kontakt mellem kommunen og erhvervslivet – og det bliver dialogmøderne med Dansk Industri også en del af.

”Min dør står åben for alle virksomheder, og det er uanset om de har 1 ansat eller 2000 ansatte,” siger Holger Schou Rasmussen. ”Vi er dybt optaget af at skabe de bedst mulige rammebetingelser for erhvervslivet, og derfor har vi behov for en tæt dialog med enkelte virksomheder og med brancheorganisationerne. Jeg ser frem til det fortsatte samarbejde og det næste dialogmøde.”

Nøgleord

Kontakter

Allan Holstener Schmidt
Formand for DI Lolland-Falster
Tlf. 40 58 16 99

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Elever som valgte Søllested Skole, da Horslunde Skole lukkede, har fortsat kørsel27.6.2025 10:58:11 CEST | Pressemeddelelse

Klima-, Teknik- og Miljøudvalget har besluttet, at de elever som valgte at starte i Landsbyordningen i Søllested, da skolen i Horslunde lukkede, fortsat kan blive befordret, selvom busrute 774 mellem Horslunde Terminal og Søllested Landsbyordning lukker pr. 29. juni 2025. Ordningen gælder for de elever, som kommer direkte fra den lukkede skole i Horslunde, samt for de elever, der dags dato har ladet sig indskrive i Landsbyordningen i forvisning om, at de kunne køre til skole med bus. Forældrene skal, som hidtil, betale hvad der svarer til buskortet på den tidligere rute. Den særlige aftale om befordring gælder i maksimalt 7 år. Således kan elever, der er indskrevet og starter i 0. klasse efter sommerferien, gøre deres skolegang færdig i Søllested Landsbyordning. Da der er tale om frit skolevalg skal alle eleverne, der benytter ordningen betale et beløb svarende til et almindeligt buskort. Tine Vinther Clausen, der er formand for Klima-, Teknik- og Miljøudvalget, fortæller: "I forbindel

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye