Lolland Kommune

Dialog er til gavn for alle parter

Del

Der var fuld enighed om at gøre erhvervslivets rammevilkår endnu bedre, da DI Lolland-Falster og Lolland Kommune tirsdag holdt dialogmøde. Her var alle lokale medlemmer inviteret til en uformel drøftelse om erhvervslivets aktuelle forhold, samarbejdet med kommunen og de muligheder, der tegner sig i horisonten. Mødet var konstruktivt og tegnede et billede af et samarbejde og et erhvervsliv i god gænge

”I DI tror vi på, at dialog er det bedste middel til at styrke samarbejdet mellem kommunerne og de lokale virksomheder. Når vi driver virksomhed, er vi afhængig af en smidig og hurtig sagsbehandling og af gode lokale rammevilkår. I Lolland Kommune er udgangspunktet heldigvis godt, men vi skal hele tiden udvikle samarbejdet,” siger Allan Holstener Schmidt, DI Lolland-Falsters formand, om baggrunden for mødet.

Mange af deltagerne gav udtryk for, at samarbejdet fungerer rigtig godt. Flere havde gennemført byggeprojekter, hvor sagsbehandlingen havde været hurtig og effektiv, og der var ros til Jobcenteret for godt samarbejde omkring rekruttering. Borgmester Holger Schou Rasmussen kvitterede med ros for virksomhedernes store sociale engagement. Virksomhedsrettede tilbud er en afgørende forudsætning for at løfte flere borgere fra passiv forsørgelse til beskæftigelse.

Og den indsats kan der blive brug for i fremtiden. Arbejdskraft var den største kilde til bekymring for fremtiden på mødet, og problematikken ses på alle niveauer. Det gælder højtuddannede, som kan være svære at rekruttere – særligt på områder som f.eks. ingeniører, som der er mangel på i hele landet – men det gælder også faglært arbejdskraft. Næsten alle faglærte er nu i beskæftigelse, og mange af dem går på pension inden for de næste 5-10 år.

”Vi er helt enige i, at rekruttering og bosætning er vigtige indsatsområder i de kommende år,” siger Holger Schou Rasmussen. ”Vi har allerede sat ind med en investeringsstrategi på arbejdsmarkedsområdet og i samarbejde med Guldborgsund, Business LF og erhvervet har vi lavet en unik ægtefællejobordning. De spor skal vi arbejde videre med, men vi skal også arbejde med nye tiltag, der kan styrke tiltrækning og fastholdelse af borgere på Lolland.”

Det er vigtigt med et aktivt samarbejde om rekruttering – også når arbejdskraften ikke kan findes lokalt, på Sjælland eller i resten af Danmark. Mange virksomheder har allerede gode erfaringer med at ansætte og integrere udenlandsk arbejdskraft, og behovet vil kun blive stærkere i fremtiden. Håbet er, at rekruttering også fører til bosætning og mere liv i lokalområderne.

Andre emner var fastholdelse og udbygning af det lokale uddannelsestilbud og bedre infrastruktur.

”For erhvervslivet er en udbygning og opgradering af infrastrukturen helt afgørende,” siger Allan Holstener Schmidt. ”Det kommer ikke af sig selv, og vi skal sammen med kommunerne skubbe på for, at de helt afgørende investeringer sættes i gang. Vi er glade for, at arbejdet med at opgradere Sydbanen er i gang, men vi skal også være sikre på, at vi får de rejsetider, der var stillet i udsigt. Samtidig vil vi gerne styrke forbindelserne mod vest. Opgradering af rute 9, hvor det kan nytte noget og muligvis et fremskudt færgeleje kan forkorte rejsetiden mellem Sydfyn og Lolland. Det kan være med til at danne et fælles arbejdsmarked og et fælles uddannelsesområde på tværs af Langelandsbæltet. Det skal vi snakke med kommuner og virksomheder på Sydfyn om den kommende tid.”

Der er en tæt og løbende kontakt mellem kommunen og erhvervslivet – og det bliver dialogmøderne med Dansk Industri også en del af.

”Min dør står åben for alle virksomheder, og det er uanset om de har 1 ansat eller 2000 ansatte,” siger Holger Schou Rasmussen. ”Vi er dybt optaget af at skabe de bedst mulige rammebetingelser for erhvervslivet, og derfor har vi behov for en tæt dialog med enkelte virksomheder og med brancheorganisationerne. Jeg ser frem til det fortsatte samarbejde og det næste dialogmøde.”

Nøgleord

Kontakter

Allan Holstener Schmidt
Formand for DI Lolland-Falster
Tlf. 40 58 16 99

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Overraskende udvikling: Færre udlændinge i Gentofte og Frederiksberg giver færre sociale udfordringer på Lolland5.9.2019 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune har i en årrække kæmpet med faldende befolkningstal og en skæv befolkningssammensætning. Trods en aktiv socialpolitik har det været svært at vende udviklingen – men nu er der hjælp fra en uventet kant: Svaret er ikke flere i arbejde eller tidlig indsats for udsatte børn. Det er færre udlændinge i Frederiksberg og Gentofte kommuner. Det er i hvert fald den logik udligningssystemet arbejder efter.

Digital træning øger ældres livskvalitet2.9.2019 15:03:55 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune har testet træningskonceptet DigiRehab for at se, hvordan det digitale træningsforløb kan gøre ældre borgere mere selvhjulpne og øge deres livskvalitet. En række borgere, som modtager hjemmehjælp og personlig pleje, har sammen med sundhedsmedarbejderne fulgt et individuelt tilrettelagt træningsprogram på en tablet to gange om ugen i 12 uger. Forløbet har vist sig både at have en positiv effekt på deres funktionsevne og på medarbejdernes arbejdsglæde. På baggrund af de gode resultater vil Lolland Kommunes hjemmepleje snart gå i gang med at implementere DigiRehab.

Lolland Kommune fejrer lokale veteraner29.8.2019 09:11:06 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune og de lollandske soldaterforeninger markerer igen i år Den Nationale Flagdag for nuværende og tidligere udsendte og deres pårørende. Alle er velkomne til at deltage i den officielle højtidelighed ved Veteranstenen foran stationen i Nakskov torsdag den 5. september kl. 18.30-19.00. Efterfølgende bliver der holdt en offentlig højtidelig i Sankt Nikolai Kirke, og til sidst er der en lukket reception for kommunens veteraner i Toldboden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum