DI Aalborg

DI-måling: Rebild Kommune har det bedste erhvervsklima i Nordjylland

Del

Rebild Kommune er den mest erhvervsvenlige kommune i Nordjylland ifølge de lokale virksomheder. I DI’s årlige Lokalt Erhvervsklimaundersøgelse lander Rebild kommune på en 11. plads i Danmark. Omvendt går Aalborg kommune tilbage i undersøgelsen, men kan dog fortsat – på et hængende hår – kalde sig landets mest erhvervsvenlige storbykommune.

- Rebild Kommune er et smørhul for virksomheder. Attraktive erhvervsgrunde langs motorvejen og kort afstand til Aalborg. Kommunen er særdeles proaktiv i forhold til at tiltrække borgere og virksomheder, og den lykkes med at få byudvikling og erhvervsudvikling til at gå hånd i hånd. Der er dog stadig nogle områder, hvor kommunen kan gøre det endnu bedre, og det glæder vi os til at samarbejde om, siger Peter Rindebæk, viceadm. direktør i Bladt Industries A/S og formand for DI Aalborg. 

Aalborg går tilbage fra en 45. plads i 2019 til 64. plads i år. Det er fortsat den bedst placeret storbykommune, dog skarpt forfulgt af Aarhus og Odense, som ligger henholdsvis på 68. og 72. pladserne. København ligger længere tilbage som nummer 84.

 - Der er gang i mange gode ting i Aalborg, og der er vitterligt et stort fokus på erhvervslivet i både forvaltningerne og i den politiske top. Store ambitioner for jobskabelse, tiltrækning af investering og for den grønne omstilling. Men undersøgelsen indikerer, at man måske ikke har godt nok fat i den brede skare af virksomheder, og at mange små og mellemstore virksomheder muligvis føler sig lidt oversete i det store ambitiøse billede. Det skal vi have kigget på, siger Peter Rindebæk.

Jammerbugt Kommune går også frem og ligger nummer 21 i årets undersøgelse. Fremgangen skyldes blandt andet, at kommunen er god til at tiltrække og fastholde arbejdskraft og prioritere den gode dialog med de lokale virksomheder.

 - Jammerbugt Kommune har i en årrække arbejdet målrettet med skabe god dialog med virksomhederne. Det er afgørende, at man som virksomhed føler nærvær fra kommunen. At afstanden er kort til politikerne, og at jobcenteret og forvaltningerne er proaktive og servicemindede. Det kommer man utrolig langt med, uanset hvad der så ellers kan være af udfordringer i kommunen, siger Peter Rindebæk.

Midt i feltet af erhvervsvenlige kommuner ligger Vesthimmerlands Kommune som nummer 40 og Mariagerfjord Kommune som nummer 45. Vesthimmerlands Kommune går 11 placeringer tilbage ift. sidste år, og det skyldes blandt andet mindre tilfredshed med kommunens evne til at tiltrække nye borgere og virksomheder.

 -   Vi ser altid nogle skvulp frem og tilbage i undersøgelsen, og man skal ikke lade sig slå ud, fordi man går tilbage et år, hvor man ellers har arbejdet hårdt for de lokale virksomheder og arbejdspladser. Ikke mindst i forhold til de lokale følger af coronapandemien, hvor alle kommuner har gjort en kanon indsats. De nordjyske kommuner gør det generelt fremragende, og med undersøgelsen her kan vi forhåbentlig pege på nogle områder, hvor det kan gøres endnu bedre. På den måde kan vi hjælpes ad med at få Nordjylland til at blive et bedre sted at drive virksomhed, slutter Peter Rindebæk.  

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2020

DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2020, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 11. år i træk, at DI laver undersøgelsen.

7.616 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, bygger, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 323.320 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 18 % af den private beskæftigelse.

Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.

Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.

93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar. 

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger – kontakt Henrik Marcher Larsen, mail: heml@di.dk, tlf.: 4015 8858 eller presserådgiver Ditte Rieland, mail: dirh@di.dk, tlf.: 2246 7822.

Billeder

Information om DI Aalborg

DI Aalborg
DI AalborgFor yderligere information om DI Aalborg:

Chefkonsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Aalborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Aalborg

Hobro-firma får DI-pris for at gøre robotter til allemandseje8.12.2021 15:39:40 CET | Pressemeddelelse

Automationshuset Technicon A/S er vokset med rekordfart, siden de to studiekammerater, Casper Hansen og Jakob Rømsgaard, stiftede virksomheden i 2014. Alene de seneste to år har virksomheden fordoblet medarbejderstaben fra 30 til 60 personer. Bag Technicons succes ligger et brændende ønske om at ”demokratisere robotterne”. De vil gøre automation til en integrereret del af produktionen hos alle landets fremstillingsvirksomheder. I dag blev virksomheden hyldet med DI Aalborgs Initiativpris 2021.

DI-undersøgelse: Vesthimmerland i front på grøn udvikling1.9.2021 19:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Ifølge de lokale virksomheder er Vesthimmerlands Kommune dygtige til at skabe rammerne om grøn udvikling. Det er konklusionen i DI’s nye undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed, hvor Vesthimmerland i den kategori er bedst i Nordjylland og sjettebedst i hele landet. De nordjyske kommuner gør det generelt godt på den grønne front, mens det overordnede billede af den nordjyske erhvervsvenlighed er mere broget. Aalborg er dog fortsat den mest erhvervsvenlige storbykommune i Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum