
Det er ganske vist: Nu åbner spiseriet DEILIG for aftenservering i det nye H.C. Andersens Hus
De afsluttende byggekapitler er ved at blive skrevet til det nye H.C. Andersen Hus, så det eventyrlige museumsprojekt snart kan opleves i fuldt vigør. Siden starten af august har spiseriet DEILIG, som drives af Meyers, holdt snigpremiere med frokoståbent. Men fra d. 11. november svinger køkkenchef Tanja Weber også gryderne efter mørkets frembrud med fire serveringer og tilhørende vine for 550 kr.

Sæsonens bedste råvarer tilsat en knivspids Andersen:
Svinedrengechips, fattigmandsgrød, hjerter fra andegården og fyldte gåsedrømme fra den lille pige med svovlstikkerne. Det skorter ikke på referencer og inspirationskilder fra H.C. Andersens forfatterskab, når DEILIG – et spiseri, fra d. 11. november slår dørene op til aftenoplevelser i det nye H.C. Andersens Hus på torsdage, fredage og lørdage.
Selv om Andersens liv og forfatterskab åbner sig som et fadebur af mulige, gastronomiske fortællinger, handler det for køkkenchef Tanja Weber i lige så høj grad om råvarerne og om at sætte sit eget præg:
”I vores mad generelt, og særligt til den kommende aftenmenu, har vi selvfølgelig haft et ønske om at sende en hilsen til H.C. Andersen. Men kun der, hvor det giver mening og kan tilføre et lag af overraskelse, eventyrlighed eller eftertænksomhed til middagen og gæsteoplevelsen. Først og fremmest arbejder vi med sæsonens og naturens bedste råvarer – også dem, der har det med at gå lidt i glemmebogen.”
Oversete planter og dyr i fokus:
At give de oversete råvarer, planter og dyr en plads i gryden, har stået i centrum for køkkenet hos DEILIG fra første færd. Tidligere på året sagde museumsinspektør Henrik Lübker om den nye restaurant:
”H.C. Andersen havde et særligt blik for den oversete og udsatte natur. Han så, hvordan selv den mindste plante rummer stor magi og spejler det største. Samme blik finder vi hos folkene fra Meyers. Derfor er det en fantastisk glæde, at vi indgår i dette samarbejde om at bruge maden og Andersen til at udforske og formidle den forunderlighed, der er overalt rundt om os – hvis blot vi har øje for den.”
Derfor kan aftengæsterne fra d. 11. november og frem sætte gaflen i alt fra sprøde chips lavet på grisetæer til en snackudgave af risengrøden fra Andersens fattige barndom og ikke mindst hans yndlingsspise; indmad fra fjerkræ i form af andehjerter med rosmarin og røg. Der bliver også plads til mere velkendte indslag som ising serveret med vinterkål og valnødder, samt ’mini-anden’ canette i selskab med tyttebær og karamelliseret julesalat.
En sød juledessert med dyster eftersmag:
I desserten – en mandel- og sveskebar med Gråstenæbler og vanilje – sender køkkenchef Tanja Weber og hendes team en særlig hilsen til eventyret om den lille pige med svovlstikkerne:
”Idéen stammer faktisk fra fyldet i den stegte gås, der damper på den hvide dug bag vinduesglasset. Vi bruger æblerne og sveskerne sammen med smagene fra risalamande. Målet er at slutte måltidet med en dessert, der både smager dejligt, ukompliceret af juletiden, men også minder gæsten om, at H.C. Andersens forfatterskab til tider var barskt og dystert. For den lille pige døde jo som bekendt ude i kulden, mens hun kiggede ind på dem, der mæskede sig i gåsestegen på bordet.”
Fakta:
- DEILIG – et spiseri udvider med aftenservering på torsdage, fredage og lørdage fra d. 11. november.
- Siden starten af august har DEILIG haft frokoståbent med smørrebrød, kaffe og kage på menuen.
- Aftenmenuen består af 4 serveringer med tilhørende vine for 550 kr. pr. person. Herudover kan kaffe og sødt tilkøbes for 50 kr. ekstra.
- Se hele menuen og book bord her.
- Køkkenchef Tanja Weber deler sin tid mellem DEILIG i H.C. Andersens Hus og Restaurant H.C. by Meyers på Hotel Odeon. Læs mere her om Tanja, der er udlært fra Falsled Kro og senest har arbejdet som køkkenchef på Stella Maris i Svendborg.
- DEILIG drives af Meyers, der er grundlagt af Claus Meyer.
Nøgleord
Kontakter
Kaspar Mørk AriantoPR & KommunikationsrådgiverMeyers
Tlf:22 15 56 57kaar@meyers.dkBilleder






Information om Meyers
Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, og har i 30 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.
Følg pressemeddelelser fra Meyers
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Meyers
Vil gøre sommermenuen grønnere og relancerer grillpølser med ny ingrediens2.6.2022 06:22:00 CEST | Pressemeddelelse
Det er svært at sige dansk sommer uden at sige grillpølser, og nu har Meyers gjort det endnu nemmere at tage et grønnere valg, når der skal pølser på gløderne i sommerlandet. Med ambitionen om at få flere bælgfrugter på danskernes tallerkner, relancerer Meyers nu de populære økologiske grillpølser med en opdateret opskrift, hvor 15% af kødet er udskiftet med tilberedte flækærter. Formålet er at skabe en pølse, som kan begejstre klimabevidste kødspisere, når der skal hotdogs på sommermenuen.
Fasangården åbner sommer-pop-up på havnen i Lynæs24.5.2022 07:37:00 CEST | Pressemeddelelse
Der bliver skruet op for sommerferiestemningen, når Fasangården i samarbejde med Lynæs Surfcenter åbner en taverna efter græsk forbillede i Lynæs Havn på den sjællandske nordkyst. Dørene slås op onsdag den 29. juni kl. 17.30 med åbent hus for lokale.
Meyers står i spidsen for mangfoldige smagsoplevelser på musikfestivalen SYD FOR SOLEN i København20.5.2022 12:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Når den nye musikfestival SYD FOR SOLEN slår tonen an i Søndermarkens historiske have på Frederiksberg. 10. – 12. juni forenes enestående musikalske oplevelser med et spændende udvalg af fremadskuende madaktører, udvalgt af Meyers Madhus.
Genbrugsbakker og flere bælgfrugter: Meyers har gjort sine middagsretter mere bæredygtige10.3.2022 09:24:42 CET | Pressemeddelelse
Et halvt år efter start har Meyers udskiftet emballagen på alle sine færdigretter til nye og mere bæredygtige bakker fremstillet af min. 65% genbrugsplast. Samtidig har kokkene optimeret opskrifterne, så retterne nu indeholder endnu flere bælgfrugter og grøntsager til gavn for både klimaet og måltidsglæden.
Fra kompost til klimamad: Nyt samarbejde forvandler skæve overskudsgrøntsager til frokost i kantinen14.10.2021 09:28:29 CEST | Pressemeddelelse
Meyers og det økologiske landbrug Søris ved Ølstykke har gennem flere år arbejdet sammen om at få gode grøntsager i gryderne. Nu vil de i fællesskab udnytte potentialet i de grøntsager, som i dag bliver til overs, fordi de ikke lever op til gængse fødevareidealer. At udnytte giganthvidkål og krumme gulerødder, der ellers var blevet til kompost eller dyrefoder, er også godt for klimaregnskabet.