Meyers

Det er ganske vist: Nu åbner spiseriet DEILIG for aftenservering i det nye H.C. Andersens Hus

Del
De afsluttende byggekapitler er ved at blive skrevet til det nye H.C. Andersen Hus, så det eventyrlige museumsprojekt snart kan opleves i fuldt vigør. Siden starten af august har spiseriet DEILIG, som drives af Meyers, holdt snigpremiere med frokoståbent. Men fra d. 11. november svinger køkkenchef Tanja Weber også gryderne efter mørkets frembrud med fire serveringer og tilhørende vine for 550 kr.
DEILIG - et spiseri ligger i en af glas- og træpavillonerne i det nye H.C. Andersens Hus tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma. Foto: Meyers
DEILIG - et spiseri ligger i en af glas- og træpavillonerne i det nye H.C. Andersens Hus tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma. Foto: Meyers

Sæsonens bedste råvarer tilsat en knivspids Andersen: 

Svinedrengechips, fattigmandsgrød, hjerter fra andegården og fyldte gåsedrømme fra den lille pige med svovlstikkerne. Det skorter ikke på referencer og inspirationskilder fra H.C. Andersens forfatterskab, når DEILIG – et spiseri, fra d. 11. november slår dørene op til aftenoplevelser i det nye H.C. Andersens Hus på torsdage, fredage og lørdage. 

Selv om Andersens liv og forfatterskab åbner sig som et fadebur af mulige, gastronomiske fortællinger, handler det for køkkenchef Tanja Weber i lige så høj grad om råvarerne og om at sætte sit eget præg: 

”I vores mad generelt, og særligt til den kommende aftenmenu, har vi selvfølgelig haft et ønske om at sende en hilsen til H.C. Andersen. Men kun der, hvor det giver mening og kan tilføre et lag af overraskelse, eventyrlighed eller eftertænksomhed til middagen og gæsteoplevelsen. Først og fremmest arbejder vi med sæsonens og naturens bedste råvarer – også dem, der har det med at gå lidt i glemmebogen.”

 

Oversete planter og dyr i fokus: 

At give de oversete råvarer, planter og dyr en plads i gryden, har stået i centrum for køkkenet hos DEILIG fra første færd. Tidligere på året sagde museumsinspektør Henrik Lübker om den nye restaurant: 

”H.C. Andersen havde et særligt blik for den oversete og udsatte natur. Han så, hvordan selv den mindste plante rummer stor magi og spejler det største. Samme blik finder vi hos folkene fra Meyers. Derfor er det en fantastisk glæde, at vi indgår i dette samarbejde om at bruge maden og Andersen til at udforske og formidle den forunderlighed, der er overalt rundt om os – hvis blot vi har øje for den.”

Derfor kan aftengæsterne fra d. 11. november og frem sætte gaflen i alt fra sprøde chips lavet på grisetæer til en snackudgave af risengrøden fra Andersens fattige barndom og ikke mindst hans yndlingsspise; indmad fra fjerkræ i form af andehjerter med rosmarin og røg. Der bliver også plads til mere velkendte indslag som ising serveret med vinterkål og valnødder, samt ’mini-anden’ canette i selskab med tyttebær og karamelliseret julesalat.   

 

En sød juledessert med dyster eftersmag: 

I desserten – en mandel- og sveskebar med Gråstenæbler og vanilje – sender køkkenchef Tanja Weber og hendes team en særlig hilsen til eventyret om den lille pige med svovlstikkerne: 

”Idéen stammer faktisk fra fyldet i den stegte gås, der damper på den hvide dug bag vinduesglasset. Vi bruger æblerne og sveskerne sammen med smagene fra risalamande. Målet er at slutte måltidet med en dessert, der både smager dejligt, ukompliceret af juletiden, men også minder gæsten om, at H.C. Andersens forfatterskab til tider var barskt og dystert. For den lille pige døde jo som bekendt ude i kulden, mens hun kiggede ind på dem, der mæskede sig i gåsestegen på bordet.”

 

Fakta: 

  • DEILIG – et spiseri udvider med aftenservering på torsdage, fredage og lørdage fra d. 11. november. 

  • Siden starten af august har DEILIG haft frokoståbent med smørrebrød, kaffe og kage på menuen.

  • Aftenmenuen består af 4 serveringer med tilhørende vine for 550 kr. pr. person. Herudover kan kaffe og sødt tilkøbes for 50 kr. ekstra. 

  • Se hele menuen og book bord her.

  • Køkkenchef Tanja Weber deler sin tid mellem DEILIG i H.C. Andersens Hus og Restaurant H.C. by Meyers på Hotel Odeon. Læs mere her om Tanja, der er udlært fra Falsled Kro og senest har arbejdet som køkkenchef på Stella Maris i Svendborg.

  • DEILIG drives af Meyers, der er grundlagt af Claus Meyer.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

DEILIG - et spiseri ligger i en af glas- og træpavillonerne i det nye H.C. Andersens Hus tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma. Foto: Meyers
DEILIG - et spiseri ligger i en af glas- og træpavillonerne i det nye H.C. Andersens Hus tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma. Foto: Meyers
Download
Fra d. 11. november udvides åbningstiderne, så du både kan spise frokost og middag på DEILIG - et spiseri. Foto: Meyers
Fra d. 11. november udvides åbningstiderne, så du både kan spise frokost og middag på DEILIG - et spiseri. Foto: Meyers
Download
Flere af retterne på menukortet er inspireret af H.C. Andersens liv og forfatterskab. Foto: Meyers
Flere af retterne på menukortet er inspireret af H.C. Andersens liv og forfatterskab. Foto: Meyers
Download
DEILIG - et spiseri ligger i en af glas- og træpavillonerne i det nye H.C. Andersens Hus tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma. Foto: Meyers
DEILIG - et spiseri ligger i en af glas- og træpavillonerne i det nye H.C. Andersens Hus tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma. Foto: Meyers
Download
Flere af retterne på menukortet er inspireret af H.C. Andersens liv og forfatterskab. Foto: Meyers
Flere af retterne på menukortet er inspireret af H.C. Andersens liv og forfatterskab. Foto: Meyers
Download
Køkkenchefen på DEILIG hedder Tanja Weber. Hun er udlært fra Falsled Kro og har tidligere arbejdet som køkkenchef på Stella Maris i Svendborg. Foto: Odense Sport & Event
Køkkenchefen på DEILIG hedder Tanja Weber. Hun er udlært fra Falsled Kro og har tidligere arbejdet som køkkenchef på Stella Maris i Svendborg. Foto: Odense Sport & Event
Download

Information om Meyers

Meyers
Meyers
Dampfærgevej 10, 1. sal
2100 København Ø

https://meyers.dk/

Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, og har i 30 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.

Følg pressemeddelelser fra Meyers

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Meyers

Fasangården går julen i møde med et stemningsfyldt adventsprogram og en helt særlig julefrokostmenu14.11.2022 12:19:26 CET | Pressemeddelelse

I hele julemåneden forvandles Fasangården, i hjertet af Frederiksberg Have, til et magisk sted for både børn og voksne. Når Claus Meyer har tændt juletræet den 27. november, vil der være juleknas, julehistorier, engleblid korsang hver søndag i advent i den stemningsfyldte gård. Indenfor i Fasangårdens lune stuer vil gæster som i år kunne få smørrebrød til frokost.

MEYERS BAGERI PÅ GAMMEL KONGEVEJ INVITERER TIL ÅBNINGSFEST OG INTRODUCERER ØKOLOGISKE SURDEJSPIZZAER OG NYT VINØST NABOSKAB28.10.2022 11:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I august 2022 åbnede Meyers Bageri på Gammel Kongevej 107 blødt op med bagværk, konditorkager og velsmagende morgen- og frokostretter med udgangspunkt i kornet. Efter de indledende tre måneder er bageriet nu klar til at invitere aftengæster indenfor til sæsonnære surdejspizzaer, snacks og velvalgte vine fra naboen. Dørene slås op med en stor åbningsfest med gratis pizzaslices og 50 % på pizzakortet torsdag 3. november.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye