Det er blevet populært at bruge miljøvenlige rengøringsmidler

Del

Miljøvenlige rengøringsmidler og desinfektionsmidler uden hård kemi bliver mere og mere populære i danske hjem og virksomheder. Dette kan skyldes, at firmaerne og samfundet generelt er blevet mere miljøbevidste end tidligere.

Der er da også mange gode grunde til at udskifte de traditionelle rengøringsmidler med grønnere varianter. Det er nemlig bedre og sundere for både mennesker og natur. I disse corona-tider, hvor der gøres ekstra meget rent overalt, er det vigtigere end nogensinde at have fokus på miljøvenlige rengøringsmidler.

Miljøvenlige rengøringsmidler er bedre for miljøet

Traditionelle rengøringsmidler indeholder generelt en lang række sundhedsskadelige og miljøbelastende stoffer. Særligt klor er en ingrediens, der ofte bruges i rengøringsmidler, pga. dets desinficerende egenskaber. Klor er dog oftest helt unødvendigt at bruge i rengøringen, da man næsten altid vil kunne gøre effektivt rent med mere miljøvenlige rengøringsmidler. Det er desuden giftigt for vandlevende organismer, og derfor er det rigtig skidt at udlede det i naturen.

Heldigvis findes der i dag mange miljøvenlige alternativer til de traditionelle rengøringsmidler. Det er der også flere og flere, der får øjnene op for – både virksomheder og private.

Hvis man ønsker at skifte til mere miljøvenlige rengøringsmidler, kan man bl.a. se på trifu.dk. De producerer nemlig rengøringsmidler helt uden skadelig kemi. I stedet er deres produkter baseret på mikrobiologi. Deres rengøringsmidler er derfor ikke skadelige for mennesker og natur, men de er stadig lige så effektive som traditionelle rengøringsmidler.

Nedsæt risikoen for at udvikle allergi

Udover at passe godt på vores miljø, er det også vigtigt, at vi passer godt på os selv og hinanden. Traditionelle kemibaserede rengøringsmidler, er ofte fyldt med parfume og andre stoffer, der kan øge risikoen for at udvikle allergi. Derudover kan de indeholde en lang række kræftfremkaldende og hormonforstyrrende stoffer, der kan have skadelige konsekvenser langt ud i fremtiden.

I disse corona-tider er det ekstra vigtigt at gøre rent for at mindske spredningen af vira. Det kan dog være en barsk omgang for vores hænder, hvis de ofte skal i kontakt med traditionelle rengøringsmidler. Derudover oplever mange også tørre hænder som følge af den hyppige kontakt med hånddesinfektionsmidler med alkohol.

Det er dog slet ikke nødvendigt at tilsætte alkohol til hånddesinfektion for at dræbe vira. Hånddesinfektion uden alkohol fjerner nemlig lige så effektivt vira og bakterier uden at udtørre dine hænder.

Der er ikke brug for skadelig kemi for at rengøre effektivt

Mange er af den overbevisning, at det ikke er muligt at gøre effektivt rent uden kemikalier. Miljøvenlige rengøringsmidler har ikke tilsat parfume, hvilket får nogle til at føle, at der ikke er ordentligt rent, efter de har brugt det. De mangler simpelthen duften af enten citrus, blomster eller klor for at føle, at hjemmet er rent. Det er dog en helt fejlagtig opfattelse, at rengøringsmidler uden kemi ikke gør lige så effektivt rent.

Rengøringsmidler, der er baseret på mikrobiologi i stedet for kemi, indeholder særligt udvalgte bakteriestrenge, der effektivt nedbryder fedt, snavs og andet organisk materiale. Derudover er det faktisk så smart, at mikrobiologiske rengøringsmidler virker i længere tid, da de bliver siddende som et beskyttende lag på den rengjorte overflade. På denne måde behøver man ikke gøre rent helt så ofte, og man vil desuden ofte opleve, at overfladen vil være nemmere at rengøre ved gentagen brug af rengøringsmidlet.

Der er altså mange gode grunde til at udskifte de traditionelle rengøringsmidler med mere miljøvenlige alternativer. Både i de private hjem og på landets mange arbejdspladser. Corona-epidemien har sat fokus på vigtigheden af rengøring, men det er samtidig vigtigt at huske på, at vi også skal passe godt på os selv og vores natur. Få mere info på miljøvenlige-rengøringsmidler.dk/

Nøgleord

Billeder

Information om MX Press

MX Press
Marielundvej 46
2730 Herlev

https://mxpress.dk/

Miljøvenlige rengøringsmidler er en hjemmeside med det mål at gøre denmark til et mere miljøvenligt sted.

Følg pressemeddelelser fra MX Press

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra MX Press

Smykker til mænd er mere populære end nogensinde28.10.2021 10:12:09 CEST | Pressemeddelelse

Danske mænd går ikke kun op i deres tøj og hår. De går også op i deres smykker. Den store interesse for at købe og kombinere de helt rette smykker fra mændenes side kan mærkes hos Marjoe, der netop sælger herresmykker. Her mærkes der en støt stigende efterspørgsel på alt fra armbånd og halskæder til ringe og øresmykker. Interessen mærkes ikke blot fra de unge mænd, men også fra de mere modne mænd, der har fået øjnene op for, at smykker kan bruges til at sætte prikken over i’et på ethvert outfit.