Guldborgsund Kommune

Det er aldrig for sent… at bevæge sig

Del

Sådan lyder budskabet fra Guldborgsund Kommune, Bevæg dig for livet og Ældre Sagen, når de sammen vil gøre det nemmere for seniorer at finde det rigtige motionstilbud.

Foto: DGI
Foto: DGI

Sundhedsstyrelsens Ældreprofil (65+) viser, at der er mange seniorer, der gerne vil have mere aktivitet ind i hverdagen. Men det kan være svært at komme i gang, hvis man ikke har dyrket motion i en årrække. Hvor skal man gå hen? Hvad er niveauet? Tager de hensyn til eventuelle skavanker? Spørgsmålene kan være mange, og nogle gange er det at finde det rette tilbud den største forhindring for at komme i gang. For at komme dette problem til livs har Guldborsund Kommune i samarbejde med Bevæg dig for livet (DGI/DIF) og Ældre Sagen oprettet en motionstelefon målrettet kommunens seniorer.

På Motionstelefonen kan man ringe og få vejledning om hvilke bevægelsestilbud i kommunen, der passer til den enkelte borger. Her tages højde for både geografi, helbred, erfaring og lyst. Ved telefonen sidder frivillige fra foreningen ’Gå i gang Guldborgsund’, som har stort kendskab til lokale aktiviteter, og sammen med de øvrige organisationer er der indsamlet information om kommunens bevægelsestilbud for seniorer.

”Motionstelefonen er et nyt og innovativt koncept, der skal støtte kommunes seniorer til at blive mere aktive i hverdagen. Det er ikke nogen hemmelighed, at motion og aktivitet er godt for os alle - unge som gamle. Vi håber derfor, at Motionstelefonen vil bidrage til at øge opmærksomheden på alle de tilbud, der findes i Guldborgsund Kommune og samtidig sætte fokus på, at det hverken kræver, at man i forvejen har erfaring eller er i fysisk god form” fortæller Martin Lohse, Formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget

Det er gratis at ringe til Motionstelefonen. Man får en stille og rolig snak om mulighederne i lokalområdet, og det er muligt at få konkrete råd, så flere seniorer bliver hjulpet og kommer tættere på at få lidt mere bevægelse i hverdagen, hvilket har stor indflydelse på både helbred, velbefindende og humør.

Fakta om Motionstelefonen

Motionstelefonen har åbent mandag, tirsdag, torsdag og fredag mellem kl. 10-13

Telefonnummer: +45 21628912

Kontakter

Projektkoordinator
Kultur, fritid, turisme & bosætning

Kennet Nordstrøm
keno@guldborgsund.dk
+4525182618

Billeder

Foto: DGI
Foto: DGI
Download
Foto: DGI
Foto: DGI
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum