Guldborgsund Kommune

Den maritime kulturarv bliver vedligeholdt

Del

Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget har bevilliget et tilskud på 78.930 kr fra SOL-puljen til Nysted Maritim-Kulturelle Forening til en totalrenovering af sømærket ved Nysted Nor.

Indsejlingen til Nysted Nor set fra syd med sømærket mellem Åholm Slots to tårne.
Indsejlingen til Nysted Nor set fra syd med sømærket mellem Åholm Slots to tårne.

Nysted Maritim-kulturelle forening har igennem en årrække arbejdet for at skaffe midler til vedligehold af den maritime kulturarv, i kraft af sømærket Nysted Nor, som Nysted er rig på. Konkret har foreningen ved egen kraft rejst 285.000 kr. fra fem forskellige fonde, ligesom foreningen selv lægger 20.000 kr. i at få sømærket renoveret. Bevillingen udgør det restbeløb, som mangler, for at renoveringen kan igangsættes.

Anne Svendsen fra Nysted Maritim-Kulturelle Forening er også både glad og stolt over at de sidste penge nu er i hus og renoveringen kan gå i gang. Anne fortæller: ”Sømærkets betydning for Nysted er af både historisk og kulturhistorisk betydning, og bliver stadig brugt til navigation af både småjoller og mindre både. Vi har oplevet stor støtte til projektet lige fra borgere i Nysted der har købt støtteplakater til Aaholm Slot der har bidraget med en donation. Vi er så taknemmelige, glade og stolte over hver en krone, der er doneret til dette projekt”.

Renoveringen af sømærket bidrager til at bevare og udvikle den maritime kulturarv samt øge den kulturhistoriske værdi, så den fremover også kan fortælle historien om Nysted som en af Danmarks vigtigste købstæder med adgang til havet.

Billeder

Indsejlingen til Nysted Nor set fra syd med sømærket mellem Åholm Slots to tårne.
Indsejlingen til Nysted Nor set fra syd med sømærket mellem Åholm Slots to tårne.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Mandeaften med gratis foredrag af Jørgen Skouboe Møller – kendt fra tv-serien ”Nak & Æd”2.8.2021 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

I Guldborgsund er der stort fokus på mænd og mænds sundhed. Især den mentale og sociale sundhed hvor fællesskaber og relationer er et vigtigt omdrejningspunkt. Derfor inviteres mændene i Guldborgsund Kommune til mandeaften d. 19. august med gratis foredrag af Jørgen Skouboe Møller, hvor han vil fortælle om tv-serien ”Nak & Æd” og ”Mens vi venter på at dø”.

Tre ugers gratis kulturpas til børn og unge8.7.2021 06:03:03 CEST | Pressemeddelelse

Gratis kulturoplevelser i kulturinstitutionernes skuldersæson skal være med til at udvide Guldborgsund Kommunes indsats for at være en dannelseskommune, og skal styrke kendskabet til kommunens mange kulturtilbud. Kulturpasset starter som et pilotprojekt med fire udvalgte kulturinstitutioner, og planen er at så mange institutioner som muligt kommer med. Indsatsen skal samtidig sikre flere besøgene hos kommunens kulturinstitutioner uden for højsæsonen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum