Klimabevægelsen i Danmark

Den Grønne Studenterbevægelse: Danmark gentager sit svigt af verdens mest sårbare nationer

Del

Mandag landede den sidste del af næste års finanslov. Der er igen i år kun afsat 100 mio. danske kroner til øget klimabistand.

Med opbakning fra støttepartierne og Kristendemokraterne, er finansloven vedtaget uden at give en eneste krone ekstra i klimabistand sammenlignet med niveauet fra finansloven 2021.

“Hvis den internationale målsætning på $100 mia. årligt i klimabistand, som blev vedtaget tilbage 2009 til klimatopmødet i København, skal nås, så burde Danmark betale 40-50 gange mere. Dette område er igennem årevis, og under skiftende regeringer, blevet nedprioriteret i høj grad - og det svigt fortsættes i finansloven 2022.“ siger Charlie McPhillips, aktivist i Den Grønne Studenterbevægelse.

Den Grønne Studenterbevægelse mener ikke at Danmark lever  op til den forpligtelse, der blev vedtaget i 2009. Verdens mest sårbare nationer står allerede i dag med store udfordringer, der både betyder en økonomisk belastning, men også tab af menneskeliv. For at springe over de fossilebrændsler, og for at modstå ødelæggende skovbrande, stormfloder og tørker, er der behov for øget klimabistand.

“De rige lande i det globale nord har en forventning om, at landene i det globale syd selv klarer det meste af deres grønne omstilling. Da vi i de rige lande har opbygget vores samfund på fossil energi og billige importvarer, kan vi ikke retteligt kræve meget af landene i det globale syd, uden at bidrage med en markant større klimabistand. “ siger Mette Susgaard, aktivist i Den Grønne Studenterbevægelse.

Den Grønne Studenterbevægelse mener derfor, at Danmark svigter både mennesker og samfund, som har brug for hjælp, samt det ansvar, der ligger i en international aftale.

Kontaktinformation:

Charlie McPhillips
Tlf.: +45 42 80 09 56
Email: char.mcphi@gmail.com

Mette Susgaard
Tlf.: +45 26 25 22 25
Email: mettedgsb@gmail.com

Den Grønne Studenterbevægelse
Pressetelefon: +45 ‪55 26 04 50
Email: kontakt@dgsb.dk

Den Grønne Studenterbevægelse er en medlemsorganisation i Klimabevægelsen i Danmark.

Billeder

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen i Danmark
Klimabevægelsen i Danmark
Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C

+45 9360 2296https://www.klimabevaegelsen.dk/

Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.

Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.

Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab. 

Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum