Telia Danmark

Danskernes appetit på weekendudflugter til udlandet er stigende

Del

Når weekenden melder sig, bevæger flere og flere danskere sig uden for landets grænser. I takt med genåbningen er antallet af rejser til især Sverige steget markant.

Danskerne er i højere grad begyndt at tage turen over Øresund i weekenderne. Arkivfoto: Telia
Danskerne er i højere grad begyndt at tage turen over Øresund i weekenderne. Arkivfoto: Telia

Genåbningen af Danmark er i gang. Weekenderne kan igen inkludere cafe- eller restaurantbesøg, og mulighederne for at bevæge sig uden for landets grænser er også blevet flere. Det sidste benytter flere og flere danskere sig af, viser nye data fra Telias netværk.

Telia har analyseret mobildata for alle lørdage i 2021. Zoomer man ind på antallet af mobiltelefoner der roamer – altså logger på udenlandske mobilnetværk – er tallet stigende.

Dataene viser:

  • At lysten til weekendture til Sverige er steget markant siden begyndelsen af april. Lørdag d. 3 april havde Sverige besøg af 11.100 telefoner med et dansk Telia-abonnement – en stigning på mere end 50% i forhold til weekenden før. Stigningen falder sammen med genåbningen af grænsen til Sverige d. 31 marts.
  • At weekenderne omkring 1. maj og 15. maj ligeledes bød på mange besøg i Sverige, hvor henholdsvis 11.528 og 12.522 telefoner tog turen over Øresund.
  • At det totale antal udrejsende til de fem mest besøgte lande om lørdagen er steget fra 14-15.000 i begyndelsen af januar til mere end 22.000 lørdag d. 15 maj.

”Om det er ødegården i skoven eller shopping i Malmø, der trækker i danskerne, viser vores data ikke noget om. Helt generelt afspejler vores mobilnetværk samfundet. Når der sker store ændringer, kan det ses i trafikken. Da samfundet lukkede ned, så vi f.eks. en kraftig stigning i dataforbruget. Og nu hvor vi åbner op igen, kan det aflæses i roaming-aktiviteten. Især i den sidste tid har flere og flere danske telefoner med dansk abonnement opholdt sig i Sverige i weekenderne,” siger Daniel Askeroth, teknologidirektør i Telia.

Top fem over lande, som danskerne befinder sig mest i om lørdagen er:

  1. Sverige
  2. Tyskland
  3. Norge
  4. Spanien
  5. Polen

Kontakter

Billeder

Danskerne er i højere grad begyndt at tage turen over Øresund i weekenderne. Arkivfoto: Telia
Danskerne er i højere grad begyndt at tage turen over Øresund i weekenderne. Arkivfoto: Telia
Download
Download

Vedhæftede filer

Information om Telia Danmark

Telia Danmark
Telia Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S

http://telia.dk/

I Telia er vi begejstrede for digitaliseringens mange muligheder. Vi transformerer ny teknologi til konkrete produkter, der gør vores kunders hverdag mere farverig, virksomhederne mere effektive og samfundet endnu smartere.

Vi er ikke bare et teleselskab. Vi er en verden af digitale oplevelser og kommunikationen til dine venner, din familie, dine kolleger og dine kunder. Vi er mere end 700 nysgerrige medarbejdere, der forstår vores kunders ønsker og behov og igennem intelligente løsninger, bringer dem tættere på alt det, der betyder noget.

Vores netværk udgør grundstammen i digitaliseringen af Danmark. Det giver os både et ansvar og en mulighed for aktivt at gøre en positiv forskel ved at bidrage til den grønne omstilling, forbinde mennesker og gøre det trygt at færdes online. Det gør vi gennem udnyttelse og udforskning af digitaliseringens mange muligheder – til glæde for os alle.

Læs mere om os på telia.dk

Følg pressemeddelelser fra Telia Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Telia Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum