Danskerne har opsparet 108 milliarder kroner i indefrosne feriepenge
Arbejdsgiverne har sammenlagt indberettet 108 milliarder kroner, som danskerne har opsparet i feriepenge. Der er tale om fem ugers feriepenge, som ca. tre millioner lønmodtagere kan få udbetalt i den nuværende sundhedskrise for at holde gang i hjulene. Det viser en opgørelse fra LD Fonde.
Folketinget vedtog oprindeligt, at feriepengene skulle indefryses, til man går på pension, fordi landets lønmodtagere er overgået fra forskudt ferie til såkaldt samtidighedsferie. På grund af den aktuelle coronakrise har Folketinget besluttet, at man kan få udbetalt feriepenge tidligere. Første mulighed for at få pengene var i efteråret, hvor man kunne hæve op til tre ugers feriepenge. Herudover er aftalepartierne enige om, at de resterende feriepenge skal kunne hæves fra marts.
Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard:
- Det har været godt for vores samfundsøkonomi, at vi i denne ekstraordinære tid har haft mulighed for, at lønmodtagerne har kunnet hæve de indefrosne feriepenge før tid. Det har sammen med hjælpepakkerne været med til at få landet så tørskoet igennem en svær tid som muligt.
- Vi ønsker, at så mange som muligt vil hæve feriepenge, når man inden længe kan få de sidste to uger udbetalt. Pengene skal være med til at få gang i økonomien, og håbet er, at de bliver brugt på danske varer og der, hvor man bor, så det ikke mindst kan mærkes i de butikker og restauranter, der har været hårdt ramt af nedlukningen.
Det er aftalt, at virksomhederne kan vente med at udbetale det indberettede beløb, til de pågældende medarbejdere forlader arbejdsmarkedet.
Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger:
- Det sker for at skåne virksomhederne i en svær tid. Der er ingen tvivl om, at mange virksomhederne er hårdt ramt på økonomien, og kan have svært ved at hive feriepenge ud af kassen.
Der blev i 2020 udbetalt 52,2 milliarder kroner af feriemidlerne, der svarer til 31,3 milliarder kroner efter skat. I gennemsnit fik lønmodtagerne et beløb på 13.570 kroner til rådighed, som kunne omsættes til forbrug. Udbetalingen er i første omgang finansieret ved, at Lønmodtagernes Feriemidler, som hører under LD Fonde, har lånt pengene hos staten.
Man kan hæve sine feriepenge frem til og med 31. maj 2021. Hævede man ikke penge i efteråret, kan man få op til fem uger i anden runde. Lader man pengene stå, kan man få dem udbetalt, når man opnår folkepensionsalderen eller af anden årsag trækker sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Pengene vil indtil da blive stående hos LD Fonde.
Kontakt: Pressevagten. Telefon: 5123 2830
Information om Beskæftigelsesministeriet
Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet
EU’s beskæftigelsesministre sætter tydelig retning for mere fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder8.7.2025 15:09:54 CEST | Pressemeddelelse
Konstruktive drøftelser på det netop overståede uformelle ministermøde for EU’s beskæftigelsesministre peger frem mod mere fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU. I Aalborg havde EU-ministrene særligt fokus på at sikre fair arbejdsvilkår og undgå social dumping. Det blev også drøftet, hvordan man kan skabe mere konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU, og mødedeltagerne blev introduceret til partssamarbejdet i praksis i den danske model.
Invitation til uformelt ministermøde for EU’s beskæftigelsesministre den 7.-8. juli i Aalborg om fair og konkurrencedygtige arbejdsmarkeder i EU3.7.2025 07:57:06 CEST | Pressemeddelelse
Den 7.- 8. juli afholdes det første uformelle ministermøde under det danske EU-formandskab i Aalborg. Fri og fair bevægelighed i EU og EU-landenes konkurrenceevne er på dagsordenen for EU’s beskæftigelsesministre.
Ny overenskomstordning for udenlandsk arbejdskraft og nye initiativer mod social dumping30.6.2025 11:23:03 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen præsenterer en ny overenskomstbaseret erhvervsordning, som skal sikre dansk erhvervsliv nemmere adgang til udenlandsk arbejdskraft fra udvalgte lande på danske løn- og arbejdsvilkår. Derudover præsenterer regeringen nye initiativer mod social dumping, herunder krav om ID-kort på større bygge- og anlægsprojekter.
Invitation til doorstep om udenlandsk arbejdskraft og initiativer mod social dumping30.6.2025 09:36:22 CEST | Pressemeddelelse
Der afholdes i dag doorstep om en ny ordning for udenlandsk arbejdskraft og nye initiativer mod social dumping.
Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 202520.6.2025 08:08:23 CEST | Pressemeddelelse
I april 2025 var der 3.055.700 lønmodtagere i job. Det er 5.400 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden april 2024 er der dermed samlet set kommet 35.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 5.200 flere lønmodtagere fra marts til april 2025. I samme periode er der kommet 200 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Der er fortsat stor aktivitet i vores virksomheder, og beskæftigelsen har endnu en gang taget et hop opad. Det er virkelig bemærkelsesværdigt, at dansk erhvervsliv formår at stå så stærkt i en urolig verdensøkonomi med konstante trusler om international handelskrig". "Virksomhederne har stadig brug for nye medarbejdere og rigtig mange - herunder seniorer - er i job og spiller en vigtig rolle på vores arbejdsmarked. Der er også masser af potentiale i de 43.000 unge, der i dag står uden job og uddannelse. Det glæder mig, hver gang virksomheder giver unge mennesker med udfordringer
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum