Lolland Kommune

Danmarks første internationale folkeskole bliver på Lolland

Del

Byrådet i Lolland Kommune har – som den første kommune i Danmark – besluttet at oprette en international folkeskole med opstart i august 2021.

Den internationale skole skal understøtte kommunens andre bosætnings- og rekrutteringsinitiativer. Det gælder under de næste 10 års byggeri af Femern-forbindelsen, hvor mange udenlandske medarbejdere, nogle sammen med familien, vil søge mod Lolland. Og det gælder, når tunnelen til Tyskland står færdig, og Lolland skal udnytte de store potentialer, som placeringen midt i den nye Femern-region giver.

Der arbejdes med en placering i tilknytning til Maribo Gymnasium og opstart i sommeren 2021 med fem klasser for 0.-9. klassetrin. 

Borgmester Holger Schou Rasmussen siger:

”En international folkeskole er en strategisk investering, der skal bidrage til at realisere kommunens udviklingsstrategi og de store ambitioner, som Lolland Kommune har i forhold til bosætning og rekruttering."

"Det store Femern-byggeri er netop gået i gang, og vi skal som kommune udnytte alle de potentialer for vækst og udvikling, som byggeriet giver os. En international folkeskole skal styrke rekruttering af international arbejdskraft og tiltrække borgere, der kan bidrage til at skabe et bæredygtigt Lolland.”

Den internationale skole etableres efter KIG-loven (loven om kommunale internationale grundskoler) og er dermed den første skole i Danmark inden for den lovgivning. KIG-loven betyder, at skolen er en del af det kommunale skolevæsen med egen ledelse, egen bestyrelse og egen økonomi.

Skolen er betalingsfri og er derfor en attraktiv mulighed for både elever med udenlandsk baggrund og for danske elever.

Halvdelen af undervisningen vil foregå på engelsk, mens den anden halvdel vil være på dansk. Eleverne afslutter med Folkeskolens Afgangsprøve og bliver samtidig Cambridgecertificeret, hvilket betyder, at eleverne får adgang til videre uddannelse både på danske ungdomsuddannelser og på internationale IB-programmer i hele verden.

En international uddannelse er en billet til fremtiden

Udvalgsformanden for Børne- og Skoleudvalget, Signe Lund, siger:

”En international folkeskole bliver et meget spændende og ambitøst supplement til vores skolevæsen i Lolland Kommune. Skolen skal tiltrække både danske elever og internationale elever, så miljøet på skolen bliver et samlingspunkt for familier med et internationalt mindset."

"I de kommende år vil vores lokalsamfund blive forandret. Lolland vil få mange internationale borgere, der bosætter sig eller lever her i en årrække, mens de arbejder på Femernbyggeriet. Dem skal vi byde velkommen og invitere ind i den danske kultur og de stærke traditioner, vi har for fællesskab og sammenhold."

"Vi lever i en globaliseret verden, hvor danske elever har hele verden som potentielt arbejdsmarked. Der er ingen tvivl om, at en international uddannelse kan være en billet til fremtiden, også for de danske elever.”

Det er en stor opgave at etablere en international skole fra bunden, og Lolland Kommune er derfor på vej til at indgå i et samarbejde med rådgivningsfirmaet Globally Local, der også har udarbejdet den baggrundsanalyse, der ligger bag byrådets beslutning.

Byrådet skal beslutte rammerne

Byrådet har på mødet den 25. juni 2020 truffet en principbeslutning om at godkende etableringen af en international folkeskole, men med det forbehold, at budgettet for 2021 endnu ikke er faldet på plads. Du kan se dagsordenspunktet her (punkt 6)

Efter sommerferien vil der blive arbejdet videre med rammerne for den internationale skole, herunder bestyrelsens sammensætning, det konkrete budget, aftale om leje af lokaler, osv.

Byrådet skal træffe de overordnede beslutninger om styrelsesvedtægten for den internationale skole, og Børne- og Skoleudvalget har ansvaret for at fylde rammerne ud.

Hvis du vil vide mere

Der arbejdes på en hjemmeside for den internationale skole, som vil være tilgængelig omkring september 2020. Her kan du også tilkendegive, om du er interesseret i en plads i den internationale skole til august 2021 og/eller vil deltage på summer school i juli 2021.

Nøgleord

Kontakter

Signe LundFormand for Børne- og Skoleudvalget

30 12 37 82

Espen Fossar AndersenSektorchef for Skole og Dagtilbud

23 80 73 67

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Gradvis genåbning af dagtilbud1.10.2020 12:16:55 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommunes dagtilbud for demente og borgere med fysiske funktionsnedsættelser har i en længere periode været lukket for at mindske udbredelsen af Covid-19. Nu varer det ikke længe, før de første borgere igen kan komme afsted og nyde det sociale fællesskab i dagtilbuddet. På Ældre- og Sundhedsudvalgets møde mandag den 21. september, besluttede udvalget, at der skal sættes gang i en forsigtig genåbning af dagtilbud. I første omgang åbner dagtilbuddet i Bangshave Centret i Maribo, og herefter følger dagtilbuddet i Skovcentret i Nakskov. Åbningen forudsætter dog, at smittetallet i Lolland Kommune ikke pludselig stiger.

Fire arkitektfirmaer skal konkurrere om at bidrage til udviklingsplan for Nakskov Havn7.9.2020 13:36:56 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune, Realdania og A.P. Møller Fonden lancerede i april 2020 et samlet initiativ til udvikling af Nakskov. Det skete i forlængelse af udviklings- og investeringsstrategien Nakskov 2030, som kommunen vedtog i 2019. Initiativet har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved. Den samlede projektøkonomi er mindst 150 millioner kr. Fire arkitektfirmaer er nu udvalgt til at deltage i en projektkonkurrence om at bidrage til en samlet udviklingsplan for Nakskov inderhavn.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum