Uno-X

Danmarks Cykle Union i stort og ambitiøst ungdomssamarbejde med Uno-X

Del

Danmarks Cykle Union (DCU) har indgået et nyt, stort partnerskab med benzinselskabet Uno-X. Partnerskabet skal understøtte DCU’s ambition om at udvikle fremtidens cykeltalenter. Partnerskabet bliver offentliggjort i forbindelse med, at U19-landsholdet kører VM i landevejscykling i Innsbruck.

Et nyt partnerskab mellem DCU og Uno-X skal hjælpe med at give fremtidens cykeltalenter de bedst mulige forudsætninger, både økonomisk, sportsligt og mentalt. Der er foreløbig tale om et 3-årigt samarbejde, hvor fokus er at skabe medaljeresultater og unge talenter, der kan repræsentere Danmark ved OL i 2024.

Uno-X vil med partnerskabet støtte talentudvikling af danske U19-cykelryttere. Det sker både ved økonomisk støtte, så rytterne får de helt rigtige rammer at udvikle sig i og gennem Uno-X’ samarbejde med MOT, der er en holdningsbearbejdende og værdiskabende organisation, der hjælper børn og unge til at blive mere bevidste, modige og til at se sig selv i en større sammenhæng.

Uno-X vil skabe fremtidens cykelprofiler
Georg Hansen, cykelchef hos Uno-X Danmark, ser frem til partnerskabet med DCU:

”I Uno-X ønsker vi at hjælpe med til at skabe fremtidens store cykeltalenter. Det kræver de rigtige fysiske rammer, men bestemt også at man får rustet de unge mennesker mentalt og værdimæssigt. Cykelsport på eliteplan er krævende for de unge ryttere, og vi vil gøre, hvad vi kan for at gøre dem så stærke og robuste som muligt og ruste dem til fremtidige karrierer inden for elitecykling.”

Han peger samtidig på, at der er tale om andet og mere end blot et sponsorat:

”Partnerskaber og samarbejde er en stor del af Uno-X’ DNA. Det betyder, at vi ikke blot støtter DCU økonomisk, men også tager et stort ejerskab i udviklingen af fremtidens cykeltalenter – bl.a. gennem vores mangeårige samarbejde med MOT.”

DCU hilser Uno-X velkommen
Hos DCU er der stor glæde over det nye samarbejde med Uno-X:

”Vi har gennem de sidste par år styrket organisationen og vores ungdomscykling samt talentudvikling i DCU. Vi er meget glade for at kunne tiltrække en samarbejdspartner som Uno-X, der både vil hjælpe økonomisk og med det vigtige arbejde i at gøre vores unge talentfulde ryttere modne til en fremtid inden for elitecykling. Samtidig er vi glade for, at PostNord også har bakket op om den nye aftale,” siger Lars Moss, kommerciel chef i DCU, og fortsætter:

”Når vi arbejder med de unge talenter, så arbejder vi langsigtet. Et af vores helt store pejlemærker, for de unge talentfulde ryttere, er OL i Paris i 2024. Men inden da skal vi løbende skabe resulter både ved kommende EM, VM og store mesterskaber. Her bliver samarbejdet med Uno-X en afgørende faktor.”

Talentudviklingen har brug for en hjælpende hånd
Uno-X vil bidrage til at skabe de rette og professionelle rammer for cykelryttere, der i fremtiden kan markere sig på bane såvel som på landevej.

”Danmark er i den grad en cykelnation, og vi har en lang stolt tradition for at skabe ryttere, der markerer sig i den absolutte top af cykelsporten. Men især talentudviklingen, der skal sikre fremtidige profiler, har hårdt brug for en hjælpende hånd, hvis vi skal bibeholde denne position. Her vil Uno-X gerne hjælpe, inspirere og udvikle robuste, unge cykeltalenter, der samtidig kan være stor inspiration for mange andre unge i Danmark,” afslutter Georg Hansen.

Partnerskabet mellem DCU og Uno-X løber i første omgang i tre år og omfatter unge talenter af begge køn, inden for landevejs- og banecykling.

Læs mere på www.unox.dk/da-dk/cykel.

Vedhæftede billeder er til fri, redaktionel afbenyttelse.

For yderligere information, kontakt:

  • Lars Moss, kommerciel chef,
 Danmarks Cykle Union, tlf. +45 40 30 16 42
  • Georg Hansen, cykelchef,
 Uno-X Danmark A/S, tlf. +45 24 24 77 90

Nøgleord

Billeder

Information om Uno-X

Uno-X
Uno-X
Buddingevej 195
2860 Søborg

70125678https://www.unox.dk

Om Uno-X
Uno-X er en kæde af lavprisstationer i Danmark. Kæden ejes af Reitangruppen og består af 120 ubemandede lavprisstationer, foruden de 125 Bonus stationer, i hele Danmark. Uno-X arbejder for at gøre tankning så hurtig, enkel og tryg som muligt. www.uno-x.dk

Om DCU
Danmarks Cykle Union er en medlems- og interesseorganisation for alle, der bruger cyklen til konkurrence, træning eller motion. DCU har flere end 30.000 medlemmer og mere end 300 klubber over hele landet. Danmarks Cykle Union er medlem af Danmarks Idrætsforbund og er Team Danmark Verdensklasseforbund, fordi vi vinder medaljer til Danmark. www.cyklingdanmark.dk

Om MOT
MOT betyder ’mod’ på norsk og blev grundlagt i Norge i 1997 af topidrætsudøvere. Initiativtagerne var bl.a. OL-skøjteløberne Atle Vårvik og OL-cykelrytteren Dag Otte Lauritzen. MOT bruger ung til ung-formidling, øvelser, gode fortællinger, dialog og rollespil for at gøre de unge bevidste om værdien i at træffe egne valg, tage vare på hinanden og vise mod. I løbet af 5 år er MOT blevet implementeret på 81 danske folkeskoler, og 25.000 af eleverne har allerede været igennem et for- løb med MOT. I Norge bruger 27 pct. af alle skoler MOT som værktøj. www.motdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Uno-X

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Uno-X

Uno-X ansøger om en WorldTour-licens og etablerer Uno-X E-Mobility11.6.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Uno-X Energi ændrer navn til Uno-X Mobility. Samtidig etablerer selskabet også Uno-X E-Mobility AS, som skal etablere Uno-X hurtigopladere på steder, hvor REITAN HANDEL opererer. Uno-X startede tidligere i år udbygningen af sit nyudviklede koncept med Svanemærket bilvask i både Norge og Danmark. - At reducere drivhusgasemissioner og miljøpåvirkning er en enorm opgave, og vi er nødt til at udvikle og fremme mere bæredygtige løsninger, siger Vegar Kulset, CEO for Uno-X Mobility AS. Uno-X E-Mobility AS vil blive ledet af Ole Johannes Tønnessen, tidligere managing director for Uno-X Norge og managing director for Uno-X Danmark siden 2018. Jørgen Lindemann overtager som managing director for Uno-X Danmark. Søger om WorldTour-licens Fokus på bæredygtighed ligger også bag Uno-X’s engagement inden for cykelsport. Uno-X Sykkel AS ejer og driver blandt andet Uno-X Pro Cycling Team, som fra 2022 består af både et professionelt kvinde- og herrehold. Det er allerede oplyst, at Uno-X Sykkel ansøger

Ny aftale på plads: Uno-X og DCU vil bane vejen for mere succes til dansk cykelsport19.11.2020 08:30:00 CET | Pressemeddelelse

De seneste tre år har cykel-Danmark oplevet medvind med et nyt og ambitiøst samarbejde mellem Danmarks Cykle Union og energiselskabet Uno-X. Et tæt samarbejde, der nu forlænges til og med 2024. Ambitionen er, at løfte dansk ungdoms- og elitecykling yderligere og give de danske talenter endnu bedre forudsætninger for at udvikle sig sportsligt og menneskeligt – ligesom Uno-X i det nye samarbejde også sætter et øget fokus på U-19-ryttere, e-cykling og kvindecykling.

DCU og Uno-X i nyt stort samarbejde: Ny storsponsor i dansk cykelsport15.5.2019 09:17:46 CEST | Pressemeddelelse

Cykel-Danmark får meget mere at glæde sig over i fremtiden med et nyt og ambitiøst samarbejde mellem Danmarks Cykle Union og benzinselskabet Uno-X. Aftalen er en af de største DCU har indgået gennem de seneste tre årtier. I en periode hvor cyklesporten for alvor har medvind, er målet med samarbejdet at løfte dansk ungdoms- og elitecykling og give de danske ryttere den bedst mulige forudsætning for at udvikle sig såvel sportsligt som menneskeligt.