YouGov Denmark

Danmarks bedst omtalte brands 2016

Del

Lego topper YouGov BrandIndex’ liste over brands, der har fået mest positiv omtale herhjemme for femte år i træk, men der er dog ikke så langt til andenpladsen, som der tidligere har været. Det er den norske butikskæde Rema 1000, som haler ind på Lego-giganten.

YouGov BrandIndex sammenligner mere end 300 varemærker i Danmark for at vise, hvilke mærker der har fået mest positiv omtale (Buzz). Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

Danmarks rangliste for 2016

Varemærker med højeste Buzz-score i alle kategorier:

Buzz-scoren beregnes ved, at man spørger respondenterne, om de i løbet af de seneste to uger har hørt noget positivt eller negativt om et bestemt varemærke gennem reklame, nyheder, mund-til-mund eller venner og familie. NetScoren beregnes som positive minus negative tilkendegivelser.

Lego topper atter listen med en score på 30,8 tæt forfulgt af Rema 1000, som indtager andenpladsen med en score på 28,2 point. Netflix tager tredjepladsen med en score på 21,1.

Apple der indtog fjerdepladsen i 2015 er til gengæld røget ud af listen. Det sammen er Løgismose, Klasselotteriet og Samsung, som i efteråret 2016 fik massiv negativ omtale i forbindelse med meldinger om, at Samsungs nyeste telefon, Samsung Note 7, eksploderer. Flere flyselskaber indførte forbud Samsung Note 7-enheder på deres flyvninger.

Tesla er ny på listen sammen med Änglamark, Tesla, Lidl og Mercedes-Benz.

Højdespringere i 2016

Varemærker med de største stigninger i Buzz-score:

Oversigten over varemærkerne med den største stigning i Buzz-score viser de varemærker, der har de største stigninger i Buzz-score i 2016 sammenlignet med 2015.

Rejsebranchen er rigt repræsenterer på listen over varemærker med de største stigninger i Buzz-score i 2016. Det hænger bl.a. sammen med, at 2015 var præget af strejker blandt luftfartspersonalet hos SAS og Norwegian og Ryanair afviste at indgå en dansk overenskomst for sit personale. I 2016 har særligt Ryan Air fået mindre negativ omtale og har forbedret sin score med 13,9 point. Rejsekort har også forbedret omtalen af sit brand væsentligt med 7,4 point.

PA Images

Billeder

Information om YouGov Denmark

YouGov Denmark
YouGov Denmark
Bryggervangen 55
2100 København Ø

YouGov - What the world thinks

Kernen i vores virksomhed er det globale netsamfund, hvor millioner af mennesker og tusindvis af politiske, kulturelle og kommercielle organisationer hele tiden udveksler meninger om og holdninger til adfærd og varemærker.

Vi kombinerer denne konstante strøm af data med vores analytiske indsigt og branchekendskab til at udvikle de redskaber og metoder, som muliggør de gode beslutninger.

Og leverer samtidigt et mere præcist, mere håndgribeligt billede af, hvad verden tænker.

Produkter og løsninger

YouGov tilbyder et udvalg af værktøjer og analyser, der leverer indsigt på hvert trin af forbrugerens rejse: BrandIndex er en daglig tracking af danskernes opfattelse af mere end 300 brands og giver dig real-tids billede af dit eget brand, dine konkurrenter og sektoren som helhed. Omnibus er vores landsrepræsentative undersøgelse, som giver dig svar på dine spørgsmål på kun 48 timer.

Ud over vores udvalg af egenudviklede produkter tilbyder vi et komplet udvalg af kvantitative og kvalitative tjenester til analyse og rådgivning og hjælper dig med at besvare kritiske spørgsmål.

Følg pressemeddelelser fra YouGov Denmark

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra YouGov Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum