Finans- og bilbranchens bedst vurderede brands inden for miljø- og socialt ansvar

Del

YouGov har afdækket de to branchers bedst vurderede brands inden for miljø- og socialt ansvar. Og der er væsentlige forskellige på, hvilke brands der topper listerne.

YouGov’s brandtracker ”BrandIndex” tracker dagligt danskernes holdning til ca. 450 brands. Der trackes på 16 nøgletal inden for kendskab, omtale, image og købsintention.

I efteråret 2023 testede YouGov yderligere to nøgletal: miljøansvar og socialt ansvar. Vi spurgte danskerne, hvilke brands i finans- og bilbranchen de forbandt med højt miljøansvar samt højt socialt ansvar.

Starter vi med miljøansvar, så kommer det nok ikke bag på mange, at Tesla topper listen i bilbranchen, hvor 36% af befolkningen forbinder Tesla med højt miljøansvar.

Andenpladsen indtages af Volkswagen, men der ses forskelle inden for både køn og alder. Volvo vurderes nemlig noget højere blandt mænd og den yngre del af befolkningen, og indtager blandt disse grupper andenpladsen frem for Volkswagen.

null

Spørger man til socialt ansvar, så er det Volvo, der topper listen med 21% og sender Tesla ned på en tredjeplads. Igen er det Volkswagen, der indtager andenpladsen, men blandt kvinder og den ældre del af befolkningen vurderes Volkswagen faktisk lige så højt som topscoreren Volvo.

null

Ser vi på Finansbranchen, så er det MobilePay der med 15% vurderes højest på miljøansvar. Dette er der enighed om på tværs af kønnene, hvorimod den ældre del af befolkningen vurderer Coop Bank højere end MobilePay.

null

På socialt ansvar er det Arbejdernes Landsbank, der med 15% løber med de højeste scores i finansbranchen. Her er der dog store forskelle blandt kønnene, hvor banken er en klar vinder blandt mændene, men lige netop overgås af MobilePay blandt kvinderne.

null

Vil du vide om dit brand optræder på listen, eller høre mere om YouGov BrandIndex? Så kontakt os her

Om undersøgelsen

Ranglisterne er udarbejdet ved hjælp af YouGov BrandIndex, hvor mindst 500 respondenter 18+ er blevet spurgt om følgende:

Miljøansvar: Hvilke mærker/virksomheder i bilbranchen/finansbranchen forbinder du med HØJT MILJØANSVAR? Med højt miljøansvar mener vi, at mærket/virksomheden arbejder for at reducere miljøbelastningen af ​​dens aktiviteter.

Socialt ansvar: Hvilke mærker/virksomheder i bilbranchen/finansbranchen forbinder du med HØJT SOCIALT ANSVAR? Med højt socialt ansvar mener vi, at mærket/virksomheden arbejder for at forbedre levevilkårene for medarbejdere, leverandører/producenter, lokal økonomi osv.

I Danmark sammenligner BrandIndex mere end 450 brands. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning (via YouGov’s online panel), og spørger dem om deres holdninger til forskellige brands.

Data er fra 4. kvt. 2023.

Nøgleord

Kontakter

Om YouGov

YouGov - What the world thinks

YouGov er en international data- og markedsanalysekoncern. Vores kerneydelse er meningsmålinger, som kommer fra vores meget engagerede panel på 26 millioner mennesker over hele verden. Vi kombinerer denne kontinuerlige datastrøm med vores ekspertise inden for dybdegående research og indgående kendskab til branchen i en systematisk research- og marketingkontekst.

Vores udvalg af syndikerede, egenudviklede dataprodukter omfatter YouGov BrandIndex, den daglige brandtracker, og YouGov Profiles, som er vores segmenterings- og profileringsværktøj. Den markedsledende YouGov Omnibus giver hurtigt og omkostningseffektivt svar på research-spørgsmål fra hele befolkningen eller udvalgte målgrupper. Vi tilbyder også en bred vifte af kvantitative og kvalitative services, som skræddersyes af vores specialistteams med henblik på at opfylde vores kunders specifikke behov.

Med 42 kontorer i 25 lande og panelmedlemmer i 55 lande er YouGovs internationale markedsanalysenetværk et af de ti største i verden.

Besøg yougov.dk for yderligere oplysninger.

Følg pressemeddelelser fra YouGov Denmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra YouGov Denmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye