Udlændinge- og Integrationsministeriet

Danmark suspenderer visumaftale med Rusland

Del

Regeringen har besluttet at suspendere den bilaterale visumlempelsesaftale med Rusland.

EU’s udenrigsministre er blevet enige om at suspendere EU-Rusland visumlempelsesaftalen som følge af Ruslands invasion af Ukraine, og på den baggrund har EU i dag formelt truffet beslutningen om suspension.

Danmark er ikke omfattet af EU’s visumlempelsesaftale på grund af retsforbeholdet. I stedet har Danmark en tilsvarende bilateral aftale med Rusland, som regeringen har besluttet at suspendere samtidig med EU-Rusland-aftalen.

Regeringen har også besluttet at stramme vores nationale visumregler. Det betyder, at Rusland kommer i gruppe med bl.a. Eritrea, Somalia og Syrien, hvilket vil gøre det vanskeligere for russiske statsborgere, at opnå visum.

Udlændinge- og Integrationsminister Kaare Dybvad Bek udtaler:

”Det er provokerende, at russere rejser til europæiske lande – blandt andet for at holde ferie - mens deres land har invaderet et frit og demokratisk europæisk land. Jeg er derfor glad for, at man i EU netop har vedtaget at suspendere visumlempelsesaftalen med Rusland. Det bakker Danmark op om, selvom vi ikke er med i aftalen grundet vores retsforbehold.

Fra dansk side har vi derfor besluttet at suspendere Danmarks bilaterale visumlempelsesaftale med Rusland og stramme vores nationale visumregler for russere.”

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

“Med de nye tiltag gør vi det dyrere og mere besværligt for blandt andet russiske turister at søge visum til Danmark og resten af EU. Det er jeg meget tilfreds med. Det er dybt provokerende at se russiske turister nyde tilværelsen på Europas strande, mens den russiske hær bomber løs i Ukraine. Med den her stramning sender vi et vigtigt signal til Putin og hans regime om, at krigen i Ukraine er helt uacceptabel og får konsekvenser på alle niveauer.”

For yderligere information:

Udenrigsministeriets pressevagt +45 67 97 92 47 (ikke sms)

Udlændinge- og integrationsministeriets pressevagt +45 61 98 32 90 (ikke sms)

Information om Udlændinge- og Integrationsministeriet

Udlændinge- og Integrationsministeriet
Udlændinge- og Integrationsministeriet
Slotsholmsgade 10
1216 København K

+45 61 98 40 00http://uim.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udlændinge- og Integrationsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udlændinge- og Integrationsministeriet

Invitation til pressemøde fredag kl. 14:301.4.2022 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Udlændinge- og Integrationsministeriet, Indenrigs- og Boligministeriet og Udlændingestyrelsen inviterer til pressemøde d. 1. april kl. 14:30 med status på situationen vedr. de ukrainske fordrevne i Danmark og opgaven med indkvartering i kommunerne. Praktisk Dato: 1. april 2022 Tid: Kl. 14:30 Mødetid for journalister: Kl. 14:00 Sted: Eigtveds Pakhus, Udenrigsministeriet Tilmelding er påkrævet og skal ske til rawi@uim.dk Der skal fremvises gyldigt pressekort, og pressekortet skal bæres synligt. Deltagere Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek Direktør i Udlændingestyrelsen, Niels Henrik Larsen

Invitation til pressemøde fredag kl. 13:4525.3.2022 08:06:19 CET | Pressemeddelelse

Udlændinge- og Integrationsministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet, Social- og Ældreministeriet og Beskæftigelsesministeriet inviterer til pressemøde d. 25. marts kl. 13:45 med status på situationen vedr. de fordrevne fra Ukraine i Danmark og opgaven med at hjælpe dem i gang i det danske samfund. Praktisk Dato: 25. marts 2022 Tid: Kl. 13:45 Mødetid for journalister: Kl. 13:15 Sted: Eigtveds Pakhus, Udenrigsministeriet Tilmelding er påkrævet og skal ske til rawi@uim.dk Der skal fremvises gyldigt pressekort, og pressekortet skal bæres synligt. Deltagere Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil Social- og ældreminister Astrid Krag Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard

Invitation til pressemøde torsdag kl. 1016.3.2022 20:06:56 CET | Pressemeddelelse

Udlændinge- og Integrationsministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet og Beskæftigelsesministeriet inviterer til pressemøde d. 17. marts kl. 10:00 i anledning af, at særloven for fordrevne ukrainere er vedtaget. Fordrevne fra Ukraine kan nu hurtigt få en midlertidig opholdstilladelse og få skabt grundlag for en hverdag med skole, uddannelse og arbejde i Danmark. Tilmelding er påkrævet og skal ske til mail tkt@uim.dk Der skal fremvises gyldigt pressekort, og pressekortet skal bæres synligt. Praktisk: Dato: 17. marts 2022 Tid: 10:00 Mødetid for journalister: 09:30 Sted: Eigtveds Pakhus, Udenrigsministeriet Deltagere: Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum