Fødevarestyrelsen

Dambrug ved Varde er ramt af fiskesygdommen IHN

Del

Fødevarestyrelsen har lukket et dambrug ved Tofterup nær Varde efter fund af fiskesygdommen IHN.

Endnu et dansk dambrug er ramt af fiskesygdommen IHN. Det viser analyser, som DTU Aqua har lavet for Fødevarestyrelsen af ørreder fra et dambrug i Tofterup nær Varde. Sygdommen er dødelig for fisk, men ikke farlig for mennesker.

På baggrund af fundene har Fødevarestyrelsen sat dambruget under såkaldt offentligt tilsyn. Det betyder, at blandt andet fisk, yngel og udstyr ikke må flyttes hverken til eller fra virksomheden uden Fødevarestyrelsens tilladelse.

- IHN påvirker blandt andet dyrevelfærden og eksporten til udlandet. Derfor opfordrer jeg alle ejere af dambrug og fiskesøer til fortsat at være påpasselige med ikke at få smitte ind på deres virksomhed, og være opmærksomme på tegn på sygdommen. Hvis man får mistanke om, at ens fisk er syge, skal man kontakte sin dyrlæge, siger Tim Petersen, souschef i Fødevarestyrelsen.

I forsommeren blev tre fiskesøer og seks dambrug lukket, da myndighederne konstaterede smitte med IHN. Virksomhederne fik derfor, og efter fast praksis, forbud mod at sælge fisk og tage imod lystfiskere. 

Yderligere information 
Seneste nyt om fiskesygdommen IHN 
Om restriktioner og krav til dambrugere og lystfiskere i området
Se bekendtgørelsen om udbruddet i Tofterup

Journalister kan ringe til Fødevarestyrelsens pressetelefon: 2284 4834

Kontakter

Information om Fødevarestyrelsen

Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31
2600 Glostrup

72 27 69 00​http://www.foedevarestyrelsen.dk/

Følg pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fødevarestyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum