Carl Ras

Carl Ras vil være CO2-neutral på kørsel af varelevering i hele landet

Del

Carl Ras har investeret i en eldrevet varevogn og en plug-in hybrid varevogn til varelevering for større kunder og på byggepladser i København og omegn. Ambitionen er at køre CO2-neutralt med alle virksomhedens varevogne i landet for at belaste miljøet mindst muligt.

Vedhæftede billeder må frit benyttes til omtale af Carl Ras. Fotokreditering: Carl Ras.
Vedhæftede billeder må frit benyttes til omtale af Carl Ras. Fotokreditering: Carl Ras.

 ”Vi sigter efter at køre CO2-neutralt med alle 5 varevogne i København og omegn i 2023, mens vi i 2025 forventer at køre CO2-neutralt med alle vores 8 varevogne, der kører i både København, Odense, Aarhus, og Aalborg,” siger Allan Nielsen, der er fragt- og leveringschef hos Carl Ras. Han tilføjer:

”Vi ønsker så vidt muligt at reducere vores energiforbrug og gøre brug af transportløsninger, der formindsker CO2-udledningen markant, så vi gør en forskel for den grønne omstilling i branchen. Det vil også imødekomme mange af vores større kunder, der efterspørger bæredygtig varelevering.”

Første skridt med bæredygtig varelevering

Carl Ras har tidligere på året investeret i en eldrevet varevogn, der udelukkende leverer varer til større kunder og byggepladser i København og omegn i en afstand svarende på ca. 80 km om dagen.

”Det var her, vi i første omgang så en mulighed for at gøre en forskel med bæredygtig varelevering. Bare med skiftet fra diesel kassevogn til el-varevogn på leveringsturen i hovedstadsområdet opnår vi en reducering på 5481 kg CO2 om året,” fortæller Allan Nielsen.

Han fortæller videre, at Carl Ras også har investeret i en plug-in hybrid varevogn til ekspreslevering i Herlev:

”Den kan køre på strøm i en afstand på ca. 50 km, hvorefter den kører med diesel eller benzin. Når chaufføren kommer hjem igen, kan de så nå at sætte den til opladning af strøm igen, inden de skal ud med de næste ordrer. Det sikrer dermed, at vi kan køre på rigtig meget strøm løbende.”

Ekspresleveringen kan bookes fra alle Carl Ras butikker i landet, hvorefter varerne bliver kørt ud til kunderne med det samme.

”Vi ønsker så vidt muligt at være fleksible i vores leveringsmuligheder, og vi kan se, at ekspresleveringen er populær blandt vores kunder. Vores kunder er ved at finde ud af, at det er en god løsning, når de for eksempel har en hasteordre, frem for at de skal sende en tømrersvend ud til en af vores butikker. På den måde opnår de også hurtig levering på rette tid og sted,” siger Allan Nielsen.

Tænker bæredygtighed ind i alle leveringsformer

Allan Nielsen lægger ikke skjul på, at det har været et ønske fra virksomhedens side igennem flere år at blive CO2-neutrale på alle varevogne i landet.

”Vi har de sidste par år haft flere elbiler til test i Carl Ras, men har desværre måtte sande, at det teknologisk ikke er muligt for os endnu at erstatte alle vores konventionelle varevogne med eldrevne varevogne i forhold til den længde kørsel, vi har på vores leveringer til større kunder. Vores andre varevogne kører mellem 150-200 km om dagen, og det kan det nuværende udbud af elbiler endnu ikke klare, samtidig med, at det også skal kunne lade sig gøre for os økonomisk,” fortæller han og fortsætter:

”Vi er dog i løbende dialog med mulige samarbejdspartnere og sætter det i gang, så snart teknologien gør det muligt, så vi kan bidrage til at mindske klimaaftrykket på vores vareleveringer.”

Allan Nielsen tilføjer, at Carl Ras så vidt muligt forsøger at tænke bæredygtighed ind i alle leveringsformer til kunderne:

”Vi er godt på vej til at have 100% plastfri pakkeproces i de ordrer på vores centrallager, der leveres med fragt, ligesom vores kunder får udleveret poser af genbrugsplast, når de køber varer hos os i butikkerne. Og vi har netop fået udviklet en klimavenlig emballageløsning til dørgreb, der reducerer mængden af plastik med mere end 90 procent og optimerer håndværkernes arbejdsgange.”

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Vedhæftede billeder må frit benyttes til omtale af Carl Ras. Fotokreditering: Carl Ras.
Vedhæftede billeder må frit benyttes til omtale af Carl Ras. Fotokreditering: Carl Ras.
Download
Download
Download
Download
Download
Download
Download
Download

Information om Carl Ras

Carl Ras
Carl Ras
Mileparken 31
2730 Herlev

https://www.carl-ras.dk/

Om Carl Ras:

Carl Ras har leveret værktøj og beslag til professionelle håndværkere og den danske byggebranche i 89 år. Virksomheden tæller i dag mere end 350 medarbejdere fordelt på 19 engroscentre i hele Danmark.

Carl Ras ønsker at klæde kunder bedre på til den bæredygtige omstilling. Virksomheden har fokus på verdensmål 12, som adresserer behovet for at mindske forbrug af naturens ressourcer og skåne miljøet i produktionsfasen og ved bortskaffelse.

Følg pressemeddelelser fra Carl Ras

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Carl Ras

Carl Ras åbner Danmarks største Festool Center og tilbyder rådgivning til professionelle håndværkere6.10.2021 13:00:46 CEST | Pressemeddelelse

Efter årtiers solidt samarbejde kan Carl Ras og Festool nu slå dørene op til et nyt Festool Center på 130 kvadratmeter i Herlev. Her kan professionelle håndværkere få kompetent rådgivning om Festools brede sortiment, så de kan komme godt fra start på byggeopgaver og opnå de bedste resultater. Den 13. oktober holder de to værktøjspartnere åbningsfest af det nye Festool Center i Herlev.

40 år med faglig udvikling og fællesskab i Carl Ras13.9.2021 15:25:30 CEST | Pressemeddelelse

56-årige Jørgen van Hooidonk og 58-årige Flemming Jensen kan begge fejre 40-års jubilæum i den familieejede engrosvirksomhed Carl Ras. Sammen har de været en del af Carl Ras igennem tre generationer og bidraget til virksomhedens udvikling og vækst - fra en lille virksomhed med to engroscentre og 19 medarbejdere til en landsdækkende virksomhed, der i dag beskæftiger mere end 350 medarbejdere fordelt på 19 engroscentre og et hovedkontor i Herlev.

Jysk entreprenørfirma kommer godt fra start med en containerløsning fra Carl Ras9.7.2021 13:24:48 CEST | Pressemeddelelse

Øget effektivitet på byggepladsen, større sikkerhed og lavere omkostninger. Det er blot nogle af de goder, som Vognsen & Co. i Århus får ud af en specialindrettet containerløsning fra engrosvirksomheden Carl Ras. Vognsen & Co. har lige nu 9 stk. 20 fod containere til større byggeprojekter stående på fem byggepladser i Århus, og fire byggepladser på Sjælland, så de hurtigere og nemmere kan fokusere på at bygge i høj kvalitet for kunder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum