Lolland Kommune

Byrådet vedtager renovering af centrale bygninger i Maribo

Del

Flere fluer med et smæk. Sådan kan man betegne byrådets beslutning om at gennemføre renovering af tre centrale ejendomme i Maribo. Renoveringen giver nemlig mulighed for at samle flere administrative funktioner på ét sted og samtidig komme ud af lejemål ude i byen.

Visualisering af kommende byrådssal i pakhuset i Qvades Gård
Visualisering af kommende byrådssal i pakhuset i Qvades Gård

1. juli 2018 overtog Lolland Kommune den fredede ejendom Torvet 3, kendt som Qvades Gård. Kommunen ejede i forvejen det gamle rådhus på torvet og det gule pakhus i Qvades gård, der også er fredet.

”Vi kunne se, at de tre bygninger tilsammen gav os nogle helt nye muligheder,” siger borgmester Holger Schou Rasmussen. ”Med byrumsprogrammet for Maribo har vi skabt nye sammenhænge i det centrale Maribo, og den udvikling styrker vi yderligere ved at renovere bygningerne.”

”Det har i sig selv værdi, at vi kan bevare og udvikle vigtige historiske bygninger, men vi kan kun forsvare at bruge kommunale penge på det, hvis der er relevante funktioner at putte i dem. Det er tilfældet her, for vi får mulighed for at samle en større del af administrationen omkring administrationsbygningen. Jeg er sikker på, at det gavner samarbejdet på tværs, og på sigt tjener investeringen sig selv hjem, fordi vi kan opsige lejemålet på Kidnakken.”

Renoveringen betyder flyttedag for mange administrative medarbejdere. Børn og Unge flytter fra Kidnakken til det gamle rådhus på torvet, mens borgmesteren, direktionen og Strategi- og Direktionssekretariatet flytter ind i Qvades Gård. Sektor for Skole og Dagtilbud samt dele af Social og Arbejdsmarked får plads i Jernbanegade 7 sammen med Økonomi, Kultur og Fritid samt HR, IT og Digitalisering, der også har kontorer i administrationsbygningen i dag.

I Pakhuset bliver der indrettet mødefaciliteter i stuen, og på første sal etableres ny byrådssal med højt til loftet og frit udsyn til bjælkerne og den historiske bygningskonstruktion.

”Det kræver noget at forvandle et kornkammer til moderne mødelokaler, men jeg er meget imponeret over det forslag, der ligger nu, og det er et stort plus, at der er sikret handicapadgang til byrådssalen,” siger Holger Schou Rasmussen.

Arkitektfirmaet Friis Andersen har i samarbejde med Service og Bygninger klarlagt renoveringsbehov og planlagt renoveringen.

Grundige forberedelser er vigtige, for gamle bygninger kan gemme på uventede overraskelser. Derfor er der også gennemført licitation, inden byrådet traf den endelige beslutning. Resultatet er en samlet projektøkonomi på 33,4 mio. kr., og opgaverne skal varetages af lokale virksomheder:

  • Jord/terræn - beton - kloak: MSE Entreprise A/S
  • Murer: Mogens Willert & Idebyg ApS
  • Tømrer - snedker - fast inventar - konstruktionsstål: Troels Jørgensen A/S
  • Gulv: Garant
  • Maler: Troels Jørgensen A/S
  • VVS: Vagn's VVS Comfort
  • Ventilation: Vagn's VVS Comfort
  • El og handicaplift: Enelco

Særlige Entrepriser:

  • ABA: Rask El
  • CTS: lBl Tek

Byggestart bliver i starten af august 2019 og hele projektet ventes afsluttet i september 2020.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Visualisering af kommende byrådssal i pakhuset i Qvades Gård
Visualisering af kommende byrådssal i pakhuset i Qvades Gård
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skoleområdet i Lolland og Guldborgsund Kommune har fået et kompetenceløft24.9.2021 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Lolland og Guldborgsund Kommune har fra 2016 til 2020 arbejdet med projektet Kompetenceudvikling i praksis (KUP) gennem en bevilling på 36 mio. kr. fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaals folkeskoledonation. Projektet har haft fokus på at styrke elevernes læring og trivsel ved at opbygge en refleksions- og feedbackkultur hos medarbejdere, ledelse og forvaltning på skoleområdet. Projektet er nu blevet evalueret af Danmarks Evalueringsinstitut (EVA). I evalueringen konkluderes det, at projektet har skabt et godt fundament for det videre arbejde med udviklingsindsatserne på skolerne, og at de positive resultater også er relevante for andre kommuner i landet.

Ny hjemmeside og arrangementer i september byder internationale tilflyttere velkommen til Lolland24.8.2021 06:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Lolland Kommune har netop lanceret hjemmesiden newcomers.lolland.dk, hvor nuværende og potentielle internationale tilflyttere kan få information på engelsk om at bosætte sig på Lolland. På siden er der også mulighed for at få et overblik over de lokale arrangementer for internationale tilflyttere i september måned. Arrangementerne er planlagt som en del af den landsdækkende kampagne ”Welcome September”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum