Lolland Kommune

Byrådet vedtager renovering af centrale bygninger i Maribo

Del

Flere fluer med et smæk. Sådan kan man betegne byrådets beslutning om at gennemføre renovering af tre centrale ejendomme i Maribo. Renoveringen giver nemlig mulighed for at samle flere administrative funktioner på ét sted og samtidig komme ud af lejemål ude i byen.

Visualisering af kommende byrådssal i pakhuset i Qvades Gård
Visualisering af kommende byrådssal i pakhuset i Qvades Gård

1. juli 2018 overtog Lolland Kommune den fredede ejendom Torvet 3, kendt som Qvades Gård. Kommunen ejede i forvejen det gamle rådhus på torvet og det gule pakhus i Qvades gård, der også er fredet.

”Vi kunne se, at de tre bygninger tilsammen gav os nogle helt nye muligheder,” siger borgmester Holger Schou Rasmussen. ”Med byrumsprogrammet for Maribo har vi skabt nye sammenhænge i det centrale Maribo, og den udvikling styrker vi yderligere ved at renovere bygningerne.”

”Det har i sig selv værdi, at vi kan bevare og udvikle vigtige historiske bygninger, men vi kan kun forsvare at bruge kommunale penge på det, hvis der er relevante funktioner at putte i dem. Det er tilfældet her, for vi får mulighed for at samle en større del af administrationen omkring administrationsbygningen. Jeg er sikker på, at det gavner samarbejdet på tværs, og på sigt tjener investeringen sig selv hjem, fordi vi kan opsige lejemålet på Kidnakken.”

Renoveringen betyder flyttedag for mange administrative medarbejdere. Børn og Unge flytter fra Kidnakken til det gamle rådhus på torvet, mens borgmesteren, direktionen og Strategi- og Direktionssekretariatet flytter ind i Qvades Gård. Sektor for Skole og Dagtilbud samt dele af Social og Arbejdsmarked får plads i Jernbanegade 7 sammen med Økonomi, Kultur og Fritid samt HR, IT og Digitalisering, der også har kontorer i administrationsbygningen i dag.

I Pakhuset bliver der indrettet mødefaciliteter i stuen, og på første sal etableres ny byrådssal med højt til loftet og frit udsyn til bjælkerne og den historiske bygningskonstruktion.

”Det kræver noget at forvandle et kornkammer til moderne mødelokaler, men jeg er meget imponeret over det forslag, der ligger nu, og det er et stort plus, at der er sikret handicapadgang til byrådssalen,” siger Holger Schou Rasmussen.

Arkitektfirmaet Friis Andersen har i samarbejde med Service og Bygninger klarlagt renoveringsbehov og planlagt renoveringen.

Grundige forberedelser er vigtige, for gamle bygninger kan gemme på uventede overraskelser. Derfor er der også gennemført licitation, inden byrådet traf den endelige beslutning. Resultatet er en samlet projektøkonomi på 33,4 mio. kr., og opgaverne skal varetages af lokale virksomheder:

  • Jord/terræn - beton - kloak: MSE Entreprise A/S
  • Murer: Mogens Willert & Idebyg ApS
  • Tømrer - snedker - fast inventar - konstruktionsstål: Troels Jørgensen A/S
  • Gulv: Garant
  • Maler: Troels Jørgensen A/S
  • VVS: Vagn's VVS Comfort
  • Ventilation: Vagn's VVS Comfort
  • El og handicaplift: Enelco

Særlige Entrepriser:

  • ABA: Rask El
  • CTS: lBl Tek

Byggestart bliver i starten af august 2019 og hele projektet ventes afsluttet i september 2020.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Visualisering af kommende byrådssal i pakhuset i Qvades Gård
Visualisering af kommende byrådssal i pakhuset i Qvades Gård
Download

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Næste skridt på vej mod seniorbofællesskaber2.12.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Interessen var stor, da Lolland Kommune i efteråret holdt tre borgermøder om etablering af seniorbofællesskaber i kommunen. Mange af deltagerne besvarede senere en spørgeskemaundersøgelse, og den viste et klart ønske om seniorbofællesskaber i Maribo og Nakskov. Derfor følger Lolland Kommune nu op med nye borgermøder, hvor der skal arbejdes videre med ønskerne og den viden, der er opbygget indtil nu.

Klimavenligt og smart lys over Lolland28.11.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Arbejdet med den grønne omstilling kommer til udtryk på mange måder i Lolland Kommune. Det er fra vindmøller og solceller i landskabet, REn Energi Lollands arbejde med energilagring og til kommunens arbejde på de indre linjer. Et af de seneste projekter, som kommunen er gået ind i, er ”Lightning Metropolis – Green Economy”, hvor kommuner, regioner og universiteter i Danmark og Sverige arbejder sammen om at reducere energiforbruget fra belysning. Det handler om at mindske energiforbruget ved at udskifte traditionelle lyskilder til LED samtidig med, at lyset gøres bedre og smartere.

Handicaprådet tilfredse med årets budgetaftale26.11.2019 08:00:00 CETPressemeddelelse

Årets budgetaftale i Lolland Kommune blev med et driftsunderskud på 60 millioner kroner stramt. Set i det lys er kommunens Handicapråd godt tilfredse med, at der i budgettet blev afsat 500.000 kr. til rådets pulje til at gøre kommunens bygninger handicapegnede. Handicaprådet i Lolland Kommune rådgiver byråd og udvalg i sager, som har betydning for borgere med handicap, og den fortsatte pulje tager Handicaprådet som et udtryk for, at spørgsmålet har byrådets prioritet, og at rådets arbejde tages alvorligt – også i de svære budgettår.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum