
#BrugDinBy: SULT i Cinemateket er klar med juni-events hvor mad og film mødes
Efter coronakrisen brat sendte kulturlivet hjem foran skærmen eller ud i bilen til drive-in-oplevelser, er genåbningen nu en realitet. Har man savnet både at spise ude og se film i biffen, er en række kombi-events i Cinemateket det oplagte udflugtsmål i de kommende uger.

Oven på de seneste måneders nedlukning, er Wonderful Copenhagen’s hashtag #BrugDinBy begyndt at trende. Målet er at få københavnerne ud at bruge og støtte de lokale kulturtilbud lige fra restauranter over museer til teatre, butikker og biografer.
Slå to kulturfluer med ét smæk
Hos Cinemateket i Gothersgade kan særligt oplevelseshungrende bysbørn og besøgende i den forbindelse slå to kulturfluer med ét smæk, når Restaurant SULT i Cinemateket i juni dækker op til en række eftermiddage og aftener i både madens og filmens tegn.
”Vi nåede dårligt at få foden indenfor døren og komfuret tændt, inden corona-udbruddet lukkede Cinemateket og dermed vores nye Restaurant SULT ned,” siger forretningschef i Meyers Venues, som forpagter spisestedet, Marie Egede og uddyber:
”Tanken har fra start været at skabe et sted, hvor smagsoplevelser og filmoplevelser kan krydsbefrugte hinanden. Selvom vi allerede har taget hul på en sommerperiode med fokus på udendørsoplevelser, håber vi alligevel på at kunne trække folk ind i biografmørket og rundt om bordene."
DiCaprio og tapas eller Hitchcock og friterede fugle?
Cinemateket genåbner i dag, mandag d. 8. juni, og programmet for de tre første mad-og-film-events ligger klar. Her bydes både på italienske perler, Shakespereansk 90’er-stemning og amerikansk spænding i sort/hvid.
Fredag d. 12. juni står den på ”Fellini Fredag” med friterede risottokugler, spaghetti veggieballs og et køligt glas økologisk Pinot Grigio i restauranten efterfulgt af den ikoniske, italienske filminstruktør Federico Fellinis ”La Strada” fra 1954 i biografen.
Onsdag d. 17. juni er der film, tapas og cocktails på menuen, hvor kølig agurkesuppe, torskeceviche, zucchinisalat og hyldeblomstmarinerede jordbær sammen med en roseninfuseret gindrink agerer forfilm til visningen af Baz Luhrmanns 1996-filmatisering af Shakespeare-klassikeren Romeo & Julie med bl.a. en purung Leonardo DiCaprio i hovedrollen.
Onsdag den 24. juni er temaet ”En aften med klassikerne”, som starter med Alfred Hitchcock’s ”Skjulte Øjne” fra 1954 på det store lærred, inden der serveres en to-retters menu hos SULT bestående af burger med kærnemælksfriteret kylling efterfulgt af en klassisk crème brûlée.
Fakta:
- Se starttidspunkter og køb billet til alle events via www.cinemateket.dk. Til Fellini Fredag d. 12. juni skal middagen dog forudbestilles separat via https://meyers.dk/restaurant-sult/ - skriv ”Fellini” i bookingkommentaren.
- Priserne varierer fra 210 til 255 kr. pr. person. Medlemmer af Cinemateket får rabat.
- Restaurant SULT i Cinemateket drives af Meyers Venues, som overtog forpagtningen i starten af 2020.
- SULT i Cinemateket er kendt for sin prisvindende weekendbrunch, som med Meyers om bord har fået et servicecheck og er blevet opgraderet med bl.a tag-selv-softice. Restauranten har også åbent til aften.
- Det er muligt at besøge både Restaurant SULT og Café Lille Sult uafhængigt af biografbesøg i Cinemateket.
- Der præsenteres løbende nye mad- og filmevents hos SULT i Cinemateket via Meyers.dk og sociale medier.
Nøgleord
Kontakter
Kaspar Mørk AriantoPR & Kommunikationsrådgiver
Meyers
Billeder







Information om Meyers
Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, og har i mere end 25 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.
Følg pressemeddelelser fra Meyers
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Meyers
Giv 2020 sablen, og flæk 2021-boblerne med et gakket redskab i nyt online-fællesskab21.12.2020 09:10:51 CET | Pressemeddelelse
Claus Meyer med en sneskovl. Mikkel Bjergsø med et cykelstel. Jonathan Soriano med en øse. Kendte kræfter fra vinens, øllets og madens verden er gået sammen om at skabe ekstra nytårsgøgl via digitale fællesskaber i et år, hvor antallet af festdeltagere skal formindskes.
Undgår Corona-madspild: Tusindvis af strandede østers forvandles til ren velsmag18.12.2020 09:01:31 CET | Pressemeddelelse
Med størstedelen af landets restauranter lukket ned, var gode råd dyre for sea food-leverandøren Fiskerikajen. Pludselig lå de inde med et stort lager af luksuriøse men letfordærvelige østers. Nu går de sammen med Meyers om at forvandle potentielt madspild til madglæde med en storstilet produktion af østerssauce efter asiatisk forbillede.
Meyers Bageri åbner pop-up i Det Kongelige Teater1.12.2020 12:25:26 CET | Pressemeddelelse
Holdet omkring Meyers Bageri er klar med en pop-up i den historiske foyer og tidligere Café August B i Det Kongelige Teater på Kongens Nytorv. Den ny café og kaffebar byder på morgenmad og frokost med afsæt i de gode sager fra ovnene 300 meter nede ad vejen i bageriet på Store Kongensgade. Desuden lanceres i løbet af december og januar et helt nyt sortiment af kager, udviklet af den unge konditor Freja Krarup Johansen, der kommer fra en stilling som chefkonditor hos vinderen af Bocuse d’Or 2019 Kenneth Hansen på Svinkløv Hotel. Dørene slås op tirsdag 1. december kl. 08.
Salget mere end fordoblet: Mad til mortensaften hitter på nettet10.11.2020 11:10:37 CET | Pressemeddelelse
Aflyste fester og strikse forsamlingsforbud gør, at danskerne samles om de traditionsrige måltider på nye måder. Hos Meyers hæver man forventningerne til salget af jule- og nytårsmenuer, efter salget af mortensaftenmenuer er steget med 169% i forhold til 2019.
Klar med skræddersyede virtuelle julefrokoster: Folkene bag Musik i Lejet nytænker med Meyers26.10.2020 08:45:13 CET | Pressemeddelelse
Med anbefalingen om aflysning af sociale arrangementer og et forsamlingsforbud på 10 personer, er danske virksomheder tvunget til at tænke ud af boksen, hvis de stadig ønsker at samle medarbejderne til julefrokost. Meyers og kulturbureauet Good Boys Agency har en fælles løsning.
I dag åbner Meyers traktørstedet Fasangården i Frederiksberg Have1.10.2020 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den 1. oktober 2020 slår køkkenchef Anika Madsen dørene op til den historiske bygning Fasangården. Den tidligere kongelige embedsbolig skal nu være traktørsted for gæster i Frederiksberg Have.
Meyers lancerer ny digital platform for firmafrokost14.9.2020 11:50:16 CEST | Pressemeddelelse
Brugervenlighed, fleksibilitet og tilgængelighed - det har været udgangspunktet for den nye digitale frokostportal, som Meyers lancerer i dag. Med portalen vil Meyers sætte nye standarder for håndtering og bestilling af firmafrokost i en digital model, der både tilgodeser virksomheder i deres søgen efter en ny frokostordning og samtidig er et selvbetjeningsværktøj, der gør det lettere for den frokostansvarlige i dagligdagen.