Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring

Del
De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, hvordan man er dækket, hvis man ved et uheld kører over for rødt? Ved de, om man kan nøjes med én indboforsikring i et bofællesskab, eller hvordan ens barn er dækket i forbindelse med en tandskade, hvis man efterfølgende skifter forsikringsselskab?
Foto: Sara Sandahl/Colourbox
Foto: Sara Sandahl/Colourbox

Hver eneste dag rådgiver og vejleder Forsikringsoplysningen en lang række danskere, der har forsikringsrelaterede spørgsmål eller brug for hjælp til at forstå forsikringsselskabers kendelser. På baggrund af de mange henvendelser vi får, samler vi hver måned en brevkasse, som landets redaktioner frit kan benytte ved angivelse af logo, kilde og telefonnummer til Forsikringsoplysningen. Landets redaktioner er også velkomne til at anvende pressebilledet ved angivelse af fotograf.

Ønsker du at modtage den månedlige brevkasse direkte i din mailindbakke, kan du skrive en mail med besked herom til Anna G. Bach, agb@forsikringogpension.dk.

Fakta om Forsikringsoplysningen:

Forsikringsoplysningen har i mere end 85 år ydet uvildig rådgivning til Danmarks forbrugere, der kan ringe eller skrive for at få råd og vejledning af forsikringseksperter om forsikringsforhold.
Alle kan kontakte Forsikringsoplysningen på telefon 41 91 91 91 hverdage mellem 10-13, på vores hjemmeside www.forsikringsoplysningen.dk eller på vores Facebookside https://www.facebook.com/Forsikringsnoerden/

Brevkasse for februar:

Spørgsmål - Dækker min bilforsikring, når jeg ved et uheld kører over for rødt?

Hej

Jeg har et spørgsmål til jer, som jeg håber I kan svare på.

Jeg er i den ulykkelige situation, at jeg er kommet til at køre over for rødt. I den forbindelse blev jeg påkørt af en bil og ramte samtidig en anden bil fra den anden side.

Jeg synes bestemt, at der var grønt, ellers ville jeg selvfølgelig ikke have kørt frem. Men jeg har måske taget fejl af lyssignalerne. Jeg skal ud fra en sidevej, som kun ligger 10 meter fra lyskrydset. Udsynet var meget dårligt pga. en afspærring, og jeg måtte derfor køre meget langt frem for at orientere mig.

Jeg har muligvis fået set på det forkerte lyssignal, fordi sidevejen ligger parallelt med den med det grønne lys. For jeg ser pludselig, at der er rødt, da jeg kører over fodgængerfeltet. Jeg når kun lige at bremse, og så bliver jeg påkørt og triller videre ind i en anden bilist fra den modsatte side.

Mit spørgsmål lyder: Hvad sker der nu? Mit forsikringsselskab har sagt, at det ikke er sikkert, at jeg kan få erstattet min bil, da jeg selv har været skyld i ulykken og har gjort noget ulovligt. Og de har bedt mig redegøre for uheldet og tage billeder af vejkrydset og sidevejen, hvilket jeg har gjort.

Men herefter har jeg ikke fået meget at vide. Bilen er kun 4 mdr. gammel, og er den dyreste investering, vi nogensinde har lavet. Og jeg har det sindssygt dårligt over det, der er sket. Vi har fået at vide, at der kan gå flere måneder, før de kommer frem til en beslutning. Kan I fortælle os, hvordan det kan ende?

Mvh.

Den ulykkelige bilist

Svar:

Hej ulykkelige bilist

Jeg kan godt forstå, at der må gå mange tanker igennem dit hoved efter
sådan en oplevelse. Jeg skal gøre mit bedste for at skitsere sagens mulige udfald.

Kort fortalt dækker en kaskoforsikring ikke skader på din bil, som skyldes grov uagtsomhed, dvs. når man gør noget, der er indlysende farligt.

At køre over for rødt indebærer en åbenlys fare for uheld, og det vil i de fleste situationer vil blive betragtet som groft uagtsomt, medmindre der er særlige formildende omstændigheder til stede. Det kan fx være dårlig sigtbarhed, pludselig besvimelse, nyseanfald eller lignende.

Vi kan ikke afgøre, hvordan sagen falder ud i din konkrete situation, herunder om der er formildende omstændigheder. Men det lyder til, at dit forsikringsselskab er i gang med at indsamle oplysninger, som netop kan være med til at afgøre dette.

Hvis forsikringsselskabet kommer frem til, at din kørsel kan karakteriseres som grov uagtsomt, dækker din forsikring ikke skaderne på din egen bil. Bilens ansvarsforsikring vil derimod normalt dække skaderne på de to andre bilisters køretøj.

Jeg håber snart, at I får klarhed over situationen.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål: Kan man deles om en indboforsikring i et bofællesskab?

Hej Forsikringsoplysning

Min søn er lige flyttet til København for at læse i 3 år, og jeg har lovet at undersøge, hvordan man er dækket i et bofællesskab, da han bor sammen med et par andre fyre.

Jeg har fået oplyst, at der er forskel hos de enkelte forsikringsselskaber - nogle dækker to personer og andre tre.

Ved I, om der findes en oversigt over, hvem der forsikrer bofællesskaber, og om der er særlige regler, vi skal være opmærksom på?

På forhånd tak.

Bh

Faderen til den studerende

Svar:

Hej faderen til den studerende

Det er helt korrekt, at det langt fra er sikkert, om din søn og hans bofæller kan deles om én indboforsikring. Det afhænger af, hvor mange de bor sammen, og hvilket forsikringsselskab de henvender sig til.

Vi har desværre ikke en oversigt over, hvilke forsikringsselskaber der forsikrer større bofællesskaber. I må derfor prøve at kontakte et par forskellige forsikringsselskaber.

De fleste indboforsikringer dækker bofællesskaber op til maksimalt to personer. Det er uanset, om man bor sammen som kærester eller venner.

Kun enkelte forsikringsselskaber dækker, hvis man bor flere end to personer sammen. Og i nogle tilfælde kræver det, at man får skrevet alle bofællers navne ind i forsikringsaftalen. Det er vigtigt, at de unge tjekker forsikringsvilkårene, da de ellers kan miste retten til at få erstatning.

En af årsagerne til, at det kan være svært at finde et forsikringsselskab, som vil forsikre bofællesskaber er, at der typisk kommer flere fremmede ind og ud af lejligheden, hvor der bor mange unge sammen. Det kan være nemt for andre gæster at stjæle fra en bofælles ulåste værelse, og det kan være svært at holde styr på, hvem der ejer hvad.

Hvis ikke det er muligt at finde et forsikringsselskab, som vil forsikre alle personer i bofællesskabet på en samlet forsikring, kan din søn og hans bofæller være nødt til at købe en forsikring hver. De skal være opmærksomme på, at et forsikringsselskab kan stille krav til, hvordan lejligheden er indrettet, fx om man kan låse af til de enkelte værelser, og om forsikringen dækker indbo, som befinder sig i lejlighedens fællesarealer.

Bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

Spørgsmål - Hvordan er min datters tandskade dækket, hvis hun skifter forsikringsselskab, når hun fylder 18 år?

Kære Forsikringsoplysning

Jeg har anmeldt min datters tandskade til vores forsikringsselskab. Hun er under 18 år, og den kommunale børnetandpleje har derfor indtil videre dækket tandlægeudgiften. Børnetandplejen har dog anbefalet mig også at anmelde uheldet til vores ulykkesforsikring, hvis der senere skulle blive noget med tænderne.

Min datter bliver snart 18 år og skal derfor have sin egen ulykkesforsikring. Det bliver sikkert i et andet selskab, og spørgsmålet er nu, hvordan vi så er dækket, hvis der skulle blive noget med de tænder, hun har ødelagt? For min datters børneulykkesforsikring, som vi har anmeldt skaden til, vil jo så ikke længere være aktiv.

Vh.

Moderen til den uheldige datter

Svar:

Hej moderen til den uheldige datter

Mange børnetandskader kan først behandles færdigt efter, at barnet er fyldt 18 år, og så betaler den kommunale tandpleje rigtig nok ikke længere.

Og det er netop her, en børneulykkesforsikring kommer ind i billedet. For den dækker tandlægebehandling efter barnet er fyldt 18 år, så længe jeres børneulykkesforsikring var i kraft, da ulykken skete, og skaden blev anmeldt dengang.

Hvis hun senere i livet får problemer med de tænder, som blev skadet ved ulykken, skal I altså kontakte det forsikringsselskab, hvor din datter havde en børneulykkesforsikring, også selvom forsikringen ikke længere er aktiv.

I skal dog være opmærksom på, at der kan være regler for, hvornår behandlingen senest skal være afsluttet. Det kan I tjekke i forsikringsvilkårene eller ved at kontakte jeres forsikringsselskab.

Det er derfor intet til hinder for, at din datter køber en ny ulykkesforsikring i et andet forsikringsselskab, når hun fylder 18 år. Hun kan med fordel tjekke priser og dækning på ulykkesforsikringer på sammenligningsportalen Forsikringsguiden.dk, som Forbrugerrådet Tænk og brancheorganisationen Forsikring & Pension står bag.

De bedste hilsner

Forsikringsoplysningen

 

Nøgleord

Billeder

Foto: Sara Sandahl/Colourbox
Foto: Sara Sandahl/Colourbox
Download
Foto: Konsulent Anja Lintrup Sørensen, Forsikringsoplysningen                                    
                              Med råd fra Forsikringsoplysningens brevkasse kan jeres læsere få bedre styr på deres forsikring
Foto: Konsulent Anja Lintrup Sørensen, Forsikringsoplysningen Med råd fra Forsikringsoplysningens brevkasse kan jeres læsere få bedre styr på deres forsikring
Download

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye