Lolland Kommune

Borgmester: Vi kan stadig holde styr på COVID-19 lokalt, hvis vi strammer op

Del

I den seneste tid er der i Danmark sket en kraftig stigning i antallet af COVID-19-smittede. Lolland hører stadig til blandt kommunerne med færrest smittede, men også her bevæger tallet sig opad. Borgmester Holger Schou Rasmussen opfordrer til at tage situationen alvorligt.

”De mange nye udbrud viser med al tydelighed, at vi ikke kan tillade os at læne os tilbage. Tværtimod er det nu tid til, at vi i fællesskab strammer gevaldigt op, så vi kan holde situationen under kontrol. Indtil videre er vi lykkedes med at holde COVID-19 nogenlunde nede her på Lolland, men smitten kommer tættere og tættere på, og vi har de sidste uger set flere lokale eksempler på, hvor hurtigt det kan gå den forkerte vej. Det skal vi for alt i verden forsøge at undgå. Også selvom det betyder, at vi i en lang periode endnu er nødt til at leve sammen på en anden måde og vænne os til nye forholdsregler. Det er ganske enkelt helt afgørende for, at vi trods alt kan fortsætte med at holde samfundet så åbent som muligt og for, at vi sammen kan komme godt ud på den anden side. Og det tror jeg på, at vi kan,” pointerer Holger Schou Rasmussen.

Lige nu er der en tendens til flere smittetilfælde blandt unge og de steder, hvor unge færdes. I Lolland Kommune har der for eksempel de seneste uger været smittede i både folkeskoler og på gymnasiet, hvilket har ført til midlertidige hjemsendelser og nedlukninger. Borgmesteren har derfor en særlig appel til de unge:

”Vi kan se, at de unge overordnet er rigtig gode til at følge anbefalinger og restriktioner i skoletiden, og det skal de have stor ros for. I fritiden er det sværere. Jeg forstår fuldt ud, at det kan være hårdt at undvære den tætte kontakt til vennerne og at give afkald på fester og andre sociale aktiviteter. Vi lider alle – unge som ældre – afsavn i den her tid. Jeg er da også sikker på, at de fleste unge tager situationen alvorligt og gør deres bedste for at undgå smitte. De skal i hvert fald forstå, at de har et væsentligt medansvar, og at de kan gøre en stor forskel ved at holde afstand og undgå at mødes med for mange og for eksempel i stedet gøre brug af mulighederne for at mødes digitalt. De har jo også en interesse i, at vi fortsat kan holde åbent for skoler, uddannelsesinstitutioner og fritidslivet,” siger han.

Ansvaret for at undgå lokal smittespredning er i høj grad også et kommunalt ansvar. I Lolland Kommune bliver der derfor i vid omfang arbejdet ud fra et forsigtighedsprincip, hvor det er bedre at være lidt for tilbageholdende end at åbne for meget for tidligt. Det betyder for eksempel, at kommunens planer om en gradvis åbning af de ældres dagtilbud i uge 45 nu er blevet rykket til tidligst starten af januar på grund af smittestigningen. Lolland Kommune er meget opmærksom på, at de ældre savner at komme i dagtilbud, men med de høje smittetal er en genåbning på nuværende tidspunkt for stor en risiko at tage.

Derudover følger Lolland Kommune naturligvis regeringens retningslinjer og restriktioner.

Blandt de nye tiltag fra regeringen er kravet om at bære mundbind eller visir, når man færdes indendørs offentlige steder. I Lolland Kommune betyder det, at borgere og medarbejdere nu skal bære mundbind eller visir, når de for eksempel bevæger sig rundt på sundhedscentrene, Bibliotek og Borgerservice og i Jobcentrets fællesarealer. Lolland Kommune er nu i fuld gang med at udarbejde mere nøjagtige retningslinjer for, præcis hvor og hvornår borgere og medarbejdere skal bære mundbind eller visir i kommunens bygninger. Der vil hurtigst muligt blive informeret om retningslinjerne på kommunens hjemmeside, ligesom der vil blive skiltet på de bygninger, det drejer sig om.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum