Guldborgsund Kommune

Bibliotekerne i Guldborgsund sætter fokus på danske bøssers historie

Del

I anledning af Copenhagen Pride stiller biblioteket i Nykøbing onsdag den 24. august skarpt på de danske bøssernes historie med et foredrag om den anmelderroste bog Bøssernes Danmarks historie 1900-2020. Det sker som et led i arbejdet mod at skabe flere mangfoldige bibliotekstilbud.

Forograf: Thomas Howalt Andersen
Forograf: Thomas Howalt Andersen

Sidste år udkom den anmelderroste bog Bøssernes Danmarkshistorie 1900-2020. I anledning af Copenhagen Pride har biblioteket i Nykøbing inviteret bogens to forfattere, Lars Henriksen og Chantal Al Arab på besøg til en fantastisk aften, hvor de fortæller udvalgte historier om den udvikling, de danske bøsser har oplevet de sidste 120 år.

Kultur for alle
På bibliotekerne i Guldborgsund arbejder man målrettet med at skabe kulturtilbud, der er relevante og attraktive for endnu flere forskellige grupper i samfundet.

Anders Peetz-Schou Nielsen, der er bibliotekar på biblioteket i Nykøbing og initiativtager til arrangementet fortæller:

- Biblioteket skal være folkebibliotek for alle. Det er vores pligt og fornøjelse at arbejde på at endnu flere føler, at vi også er deres folkebibliotek. Et sted hvor brugerne kan finde fortællinger, som de kan spejle sig i. Samtidig giver et arrangement som dette også andre mulighed for at få indblik i en verden, de måske ikke selv kender til.

Med titlen som folkebibliotek følger pligten til at lave folkeoplysende arbejde.

- og hvad er mere folkeoplysende end at sætte fokus på vores egen historie? Det er en del af en historie, som de færreste af os kan andet end de helt store hovedlinjer af, så derfor er det fantastisk når en ny bog udkommer, hvor vi kan blive klogere på de danske bøssers historie i fælleskab.Lars og Chantal har skrevet en fantastisk god og vedkommende bog. Desuden er de begge glimrende formidlere, så man kan godt glæde sig - det bliver både lærerigt og underholdende, afslutter Anders.

Om bogen
Bogen er skrevet til alle med interesse for emnet, og belyser emner om pionerer, provokatører og politiefterforskning. Om karavaner, kærlighed og camp. Om ligestilling, lovgivning og loyalitet. Om fejring, frihed og fisseletter. Om danseforbud, drags og døden som dagligdag. Om hemmeligheder, håb og homofobi. Om sømænd, sex og sammenhold. Om ekstase, ensomhed og eksperimenter. Om før, nu og fremtiden.

Om forfatterne
Lars Henriksen, f. 1970 er forperson i Copenhagen Pride og Chantal Al Arab optræder af og til også i skikkelse af cand.mag i historie og engelsk, Anders Larsen. Både Lars og Chantal er historikere og markante stemmer i den offentlige debat.

Billetter
Arrangementet koster 75 kr. og er inkl. en drikkevare. Bestil billetter på guldbib.dk.

Tid og sted
Onsdag den 24. august 2022 kl. 19:00 – 21:00 i Salen, Rosenvænget 17 (Bemærk, der er ingen elevator til salen)

Arrangementet er arrangeret af Guldborgsund-bibliotekerne på vegne af Europe Direct Sjælland.

Kontakter

Billeder

Forograf: Thomas Howalt Andersen
Forograf: Thomas Howalt Andersen
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Bio Bountyland ligger for vores fødder6.10.2022 08:57:33 CEST | Pressemeddelelse

Hele verden har lige nu et ekstra skærpet fokus på jordens ressourcer, og på hvordan vi udnytter dem bedst muligt. Det er præcis det der er omdrejningspunktet, når dørene til Dansk Bioøkonomi Konference åbner onsdag den 2. november. På det smukke Engestofte Gods ved Maribo, inviteres til en dag med fokus på bioøkonomi, på biomasse, og på hvordan grøn omstilling bliver en god forretning, der samtidig kan sætte skub i en mere klimavenlig produktion.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum