Lolland Kommune

Bedre togforbindelser på vej

Del

Fra midten af december bliver rejsetiden kortere, når man skal fra Lolland-Falster mod Sjælland og København. Samtidig går arbejdet med jernbanen mellem Nykøbing Falster og Holeby i gang.

Når kalenderen om få uger skifter til den 12. december, træder en ny køreplan for togtrafikken på Sydbanen i kraft. Det betyder, at rejsetiden fra Nykøbing Falster Station til København bliver 14 minutter kortere end før. Fra 1 time og 32 minutter til 1 time og 18 minutter. En melding, der naturligvis skaber glæde på Lolland:

”Vi ved, at mange af vores borgere på Lolland pendler til og fra både København og andre større byer på Sjælland via togforbindelsen i Nykøbing Falster. Det er en lang rejse, og hvert minut gør en forskel. Så efter en længere periode med sporarbejde, togbusser og ekstra rejsetid er det selvsagt meget positivt, at vi nu kan mærke de første forbedringer af de massive indsatser, der er sat i værk for at gøre jernbanen klar til Femernforbindelsen i 2029”, fortæller Holger Schou Rasmussen, borgmester i Lolland Kommune.

Banedanmark har med de seneste års sporarbejde blandt andet etableret dobbeltspor på Falster, installeret et nyt signalsystem mellem Næstved og Nykøbing Falster, og bygget en ny station i Nørre Alslev. Inden længe går også arbejdet mellem Nykøbing Falster og Holeby i gang. En opgave, der er blevet rykket frem som et led i den samlede infrastrukturplan 2035, der blev vedtaget i juni.

”Allerede til vinter vil vi se, at arbejdet på Sydlolland kommer i gang, og selvom der er længe til, at Femernforbindelsen åbner, er der ingen tvivl om, at det vil smitte positivt af på hele vores område, at vi med den nye jernbane vil få flere og hurtigere tog, bedre forbindelser og i øvrigt den helt nye Lolland Station mellem Rødby og Holeby, der bliver sidste stop før Tyskland”, fortæller Holger Schou Rasmussen, der vil arbejde for, at forbindelsen til den nye station bliver åbnet så hurtigt som muligt.

Han glæder sig desuden over udsigten til mere grøn transport:
”Med den mere moderne jernbane får vi nye, bedre og mere klimavenlige el-tog. Det vil ikke blot være godt for vores pendlere, der får en mere behagelig rejse, det er også et vigtigt skridt i den rigtige retning for vores miljø”, afslutter Holger Schou Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum