Bedre kønsbalance på investeringsmarkedet

Langt flere kvinderinvesterer end tidligere, viser tal fra Danske Bank. Cirka halvdelen af nye investeringsdepoter tilhører kvinder. Det giver en bedre kønsbalance på investeringsmarkedet, som historisk har været skæv, imens flere mennesker får mulighed for at investere, forklarer Louise Aggerstrøm Hansen, der er chefanalytiker og privatøkonom i Danske Bank:
”Grundlæggende synes jeg, at alle skal investere det, de kan, for at få størst muligt afkast af de penge, de har brugt tid på at tjene.Derfor er det positivt at se, at flere kvinder investerer, så vi med tiden kan få rettet op på den historisk skæve kønsbalance på investeringsmarkedet.”
Den nye kvindelige investor er typisk lidt ældre end den gennemsnitlige nye mandlige investor på investeringsmarkedet. Overordnet peger mange faktorer på, at vi har fået bedre ligestilling på dette område, forklarer Louise Aggerstrøm Hansen:
”Tidligere har det nok især været mænd, der har truffet flest økonomiske beslutninger, og vi har haft nogle stereotype forestillinger om, at køn betyder noget for, hvor god man er til at investere. Derfor er det opløftende at se tegn på, at vi får en bedre balance på investeringsområdet, selvom vi selvfølgelig aktuelt befinder os i en særlig situation, hvor krigen i Ukraine naturligt kan lægge en dæmper på investeringslysten hos mange.”
Større appetit på risiko
De nye, kvindelige investorer udviser generelt en dobbelt så høj appetit på risiko, end hvad vi tidligere har set hos den gruppe. Det er godt, for lysten til at tage lidt mere risiko kan få en positiv betydning på sigt, forklarer Louise Aggerstrøm Hansen.
”Der har historisk været en tendens til, at kvinder har taget mindre risiko, og det billede lader til at være ved at ændre sig. Problemet er jo, at mindre risiko potentielt giver et lavere afkast i den anden ende, så det er godt at se, at der er flere, der har fået lidt mere appetit på at tage risiko, samtidig med at de investerer med en lang tidshorisont.”
Danske Banks opgørelse viser i øvrigt, at den forbedrede kønsbalance på investeringsområdet og de overordnede tendenser går igen i alle nordiske lande.
Denne meddelelse udgør ikke investeringsrådgivning. Rådfør dig altid med dine professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.
Nøgleord
Kontakter
Helga HeynSouschefPresse, Danske Bank Group
hhey@danskebank.dkBilleder

Links
Information om Danske Bank
Følg pressemeddelelser fra Danske Bank
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Bank
Ny undersøgelse: Trods økonomisk krise holder forældre fast i børnenes lommepenge13.3.2023 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
På trods af den nuværende økonomiske situation holder et stort flertal fast i at give deres børn lommepenge. Det er kun fornuftigt, mener børne- og ungechef i Danske Bank.
Danske Bank sælger TheHub - den største jobportal for startups i Norden27.2.2023 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Danske Bank sælger sin jobportal for iværksættere – TheHub – til det norske selskab MESH Community. TheHub blev grundlagt i 2015 og er i dag den største jobplatform for startups i Norden med mere end 10.000 startups som brugere. Danske Bank vil fortsat være en stærk partner i det nordiske startupmiljø og en aktiv del af det nordiske økosystem for iværksættere.
Analyse: Børn og unge med fritidsjob får bedre karakterer20.2.2023 06:24:00 CET | Pressemeddelelse
Grundskoleelever med fritidsjob får i gennemsnit 0,26 point højere karakterer ved afgangseksamen i matematik og dansk i 9. klasse end børn og unge uden fritidsjob, viser ny analyse foretaget af Kraka Advisory for Danske Bank.
Danske Bank kortlægger bankens samlede CO2-aftryk og offentliggør omfattende klimaplan for at sikre, at banken sammen med sine kunder når Paris-aftalens mål20.1.2023 07:07:35 CET | Pressemeddelelse
I udarbejdelsen af Danske Banks nye klimaplan er koncernens direkte og indirekte CO2-udledning nu blevet kortlagt. Tallene understreger Danske Banks indflydelse på den grønne omstilling og mulighed for sammen med sine kunder at gøre en markant forskel i forhold til at reducere CO2-udledningerne frem mod 2030 og 2050.
Studiestart: Inflation presser studerendes økonomi – flere overser mulighed29.8.2022 05:45:00 CEST | Pressemeddelelse
60.000 unge starter på en videregående uddannelse, og selv om stigende priser vækker bekymring hos de studerende, beder kun hver anden om en højere løn.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum