Den Jyske Opera

Bag Musikhuset Aarhus' facade summer det af aktivitet

Del

Imens Musikhuset Aarhus holder lukket pga. sommerferie og udbygning, er Den Jyske Opera i fuld gang med at gøre klar til verdenspremieren på Inkognito Royal.

Inkognito Royal kan opleves i Musikhuset Aarhus 18. - 22. august 2021.
Inkognito Royal kan opleves i Musikhuset Aarhus 18. - 22. august 2021.

Den Jyske Opera rykker ind i Nordens største musikhus
Musikhuset Aarhus udbygges og holder sommerferielukket, men huset er ikke tomt. Den Jyske Operas teknikere, kunstnere og kreative kræfter er i fuld gang med at flytte produktionen af Inkognito Royal ind på Store Scene i Musikhuset Aarhus. Teknikerne har nu bygget scenografien op, som bl.a. vil danne rammen for hotellet, hvor den danske kongefamilie befinder sig i Hamborg 1912.

Ikke en helt almindelig opera
Det store sangerhold har været i gang med prøveforløbet siden d. 7. juni og flytter i dag prøverne fra Frichsparken i den ene ende af Aarhus ind i Musikhuset i centrum af Aarhus.

Det bliver noget andet end de klassiske operatoner, der normalt lyder, når der er opera på programmet. Både musical, jazz og flere andre genrer har sneget sig ind i Inkognito Royal, som den danske prisvindende komponist Karsten Fundal har skrevet.

Underholdning og overraskelse
Der går rygter om, at Kong Frederik d. 8. døde under en spadseretur, men skulle angiveligt være faldet om af et hjerteanfald på et nærliggende bordel. Er det mon sandt? Dét udforsker Inkognito Royal i en kombination af musik, dans, sang og skuespil. "Det bliver alt andet end en historietime. Publikum kan se frem til at blive underholdt og overrasket," siger operachef Philipp Kochheim, som er idémanden bag.

Ikke nok med at flere genrer og stilarter kan opleves i Inkognito Royal, så synges der både på dansk, engelsk, tysk og fransk. Oven over scenen vises danske overtekster.

Verdensstjernen Susanne Elmark spiller Dronning Lovisa
"Handlingen er en interessant indfaldsvinkel til Danmarkshistorien, og rollen er en vidunderlig blanding af alvor og humor," siger sopran Susanne Elmark, der synger rollen som Dronning Lovisa. Susanne Elmark har sunget på de største scener i udlandet og er nu tilbage i Danmark for at synge i Inkognito Royal.

I Inkognito Royal kan man møde både Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Operas Kor og et stort internationalt sangerhold bestående af 25 solister. Tyske Andreas Daum kan opleves for første gang hos Den Jyske Opera i rollen som Kong Frederik d. 8.

Introduktion
Hvis man hurtigt vil forberedes til Inkognito Royal, kan man deltage i en gratis introduktion 20 minutter før forestillingen. Den kan bookes her.

Kontakter

For yderligere oplysninger eller interview kontakt venligst Anne Visby Larsen, mobil 29 80 42 73, mail avl@jyske-opera.dk.

Billeder

Inkognito Royal kan opleves i Musikhuset Aarhus 18. - 22. august 2021.
Inkognito Royal kan opleves i Musikhuset Aarhus 18. - 22. august 2021.
Download
Operachef og instruktør Philipp Kochheim, musikchef og dirigent Christopher Lichtenstein og komponist Karsten Fundal på Store Scene i Musikhuset Aarhus, hvor Inkognito Royal spiller d. 18. - 22. august.

Foto: Anders Bach
Operachef og instruktør Philipp Kochheim, musikchef og dirigent Christopher Lichtenstein og komponist Karsten Fundal på Store Scene i Musikhuset Aarhus, hvor Inkognito Royal spiller d. 18. - 22. august. Foto: Anders Bach
Download
Verdensstjernen Susanne Elmark synger rollen som Dronning Lovisa.

Foto: Lars Andreas
Verdensstjernen Susanne Elmark synger rollen som Dronning Lovisa. Foto: Lars Andreas
Download
Inkognito Royal i Musikhuset Aarhus 18. - 22. august 2021.
Inkognito Royal i Musikhuset Aarhus 18. - 22. august 2021.
Download
Inkognito Royal i Musikhuset Aarhus 18. - 22. august 2021.
Inkognito Royal i Musikhuset Aarhus 18. - 22. august 2021.
Download

Links

Information om Den Jyske Opera

Den Jyske Opera
Den Jyske Opera
Skovgaardsgade 2c
8000 Aarhus C

https://www.jyske-opera.dk/

Den Jyske Opera / Danish National Opera er Danmarks nationale turnerende operakompagni. Vi støttes af Kulturministeriet og Aarhus Kommune, har hjemsted i Aarhus og turnerer rundt i hele Danmark med både traditionel og innovativ opera for alle aldre og for både operaelskere og operajomfruer.

Den Jyske Opera har siden 1947 arbejdet passioneret og professionelt med at skabe og opføre operaforestillinger på højeste internationale niveau.

Den Jyske Opera er Danmarks største turnerende operakompagni og har 60 ansatte fordelt på kunstnerisk personale - herunder et fuldtidsansat kor, administration, teknisk afdeling og skræddersal. På turneerne kommer vi på små og store spillesteder og også på Det Kongelige Teater i København og samarbejder rundt i Danmark med de fem landsdelsorkestre: Aarhus Symfoniorkester, Aalborg Symfoniorkester, Sønderjyllands Symfoniorkester, Odense Symfoniorkester og Copenhagen Phil.

Følg pressemeddelelser fra Den Jyske Opera

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Den Jyske Opera

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum