Meyers

Bæredygtig convenience: Meyers er klar med grønne ’limited edition’-retter i genbrugsbakker

Del
Kokkene hos Meyers lancerer et nyt, vegetarisk ’køb før det er for sent’-koncept, som samtidig markerer starten på et nyt emballage-kapitel. Plastbakker af op til 72% genbrugsplast bliver standard på alle Meyers færdigretter i supermarkederne fra årsskiftet.
Fremadrettet skal færdigretter fra Meyers sælges i bakker fremstillet af 69-72% genbrugsplast. Foto: Meyers
Fremadrettet skal færdigretter fra Meyers sælges i bakker fremstillet af 69-72% genbrugsplast. Foto: Meyers

Historien kort: 

  • Meyers lancerer i uge 36 et nyt ’limited edition’-koncept blandt sit udvalg af færdigretter.

  • Målet er at sikre et inspirerende og varieret sortiment og inspirere til nye, grønne madoplevelser.

  • Den første udgave sælges i Irma og er en thai curry med sprøde grøntsager, røde linser og planteproteinet ’tempeh’ lavet på nordiske bælgfrugter.

  • Samtidig begynder Meyers omlægningen til mere bæredygtig emballage af genbrugsplast på tværs af hele sortimentet af færdigretter.

  • Bakkerne - med navnet 'Evolve' - fremstilles af danske Faerch og består af 69-72% genbrugsplast.

  • De nye genbrugsbakker udrulles først på grønne færdigretter fra Meyers og på hele sortimentet af supermarkeds-færdigretter fra årsskiftet.

  • Det betyder, at færdigretter fra Meyers fremadrettet sælges i forskelligfarvet emballage, da de nye genbrugsbakker varierer i nuance i takt med selve genbrugsmaterialet.

Flere bælgfrugter i færdigretskøleren:

Siden Meyers i efteråret 2020 udgav bogen ’Grønne Proteiner’ med over 150 opskrifter, har bælgfrugter været i fokus i alt fra kogekurser og kantiner til restauranter og events. Nu får convenience-kunder i supermarkedet også mulighed for at sætte gaflen i asiatisk inspirerede linser og fermenterede flækærter, når der er premiere på ’Meyers - Limited Edition’.

”Vores vegetariske limited edition-koncept er nyt for os, og et yderligere greb til at sikre et varieret og inspirerende sortiment. Vi vil gerne inspirere forbrugeren til at prøve noget nyt og understrege, at man sagtens kan blive mæt af en grøn ret, når den er lavet med omtanke og af økologiske, grønne proteiner,” fortæller direktør i Meyers Consumer Food, Anne Luise Deleuran, og uddyber: 

”Vi skifter løbende de nye, grønne retter, og hvis nogle af varianterne viser sig særligt populære, lytter vi selvfølgelig til kunderne og kigger på muligheden for at integrere dem i det faste sortiment.”

Første limited edition-ret fra Meyers lander i Irmas butikker i uge 36. Der er tale om en thailandsk inspireret rød karry med sprøde grøntsager, røde linser og planteproteinet ’tempeh’, der – trods sine indonesiske rødder – fremstilles i Danmark af fermenterede, nordiske lupiner og flækærter. 

Mere bæredygtig både indeni og udenpå:

Et styrket fokus på planteproteiner er ikke kun godt for mæthedsfølelsen og sundheden, men også for klimaet. I foråret præsentede Meyers ambitiøse mål for klimareduktioner i virksomheden, og snart følger en samlet plan for indsatsområder som biodiversitet, dyrevelfærd og emballage. 

Med lanceringen af det nye limited edition-koncept, kickstartes arbejdet med bæredygtig emballage i udvalget af færdigretter i udvalgte danske supermarkeder. I første omgang omlægges produktionen af alle Meyers’ vegetarretter i daglighandlen til bakker fremstillet af 69-72% genanvendt plastik. Fra starten af 2022 leveres alle færdigretter i de nye bakker.

”Det er en bærende ambition, at vi ønsker at mindske vores plastforbrug og genanvende i højere grad. Vi har længe ledt efter en mere bæredygtig emballage, der stadig fungerer for forbrugeren og lever op til vores krav om anvendelse i ovn, mikroovn og på frost uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden,” fortæller Anne Luise Deleuran. 

De nye 'Evolve'-bakker fra danske Faerch vandt plastprisen i 2020 og er en cirkulær emballageløsning fremstillet af indsamlede flasker og bakker. Produkterne varierer i naturlige farvenuancer alt efter hvilket genbrugsmateriale, de fremstilles af, og supermarkedskunder kan derfor se frem til købe grønne retter i både blå, grå og brune bakker.

Billeder

Fremadrettet skal færdigretter fra Meyers sælges i bakker fremstillet af 69-72% genbrugsplast. Foto: Meyers
Fremadrettet skal færdigretter fra Meyers sælges i bakker fremstillet af 69-72% genbrugsplast. Foto: Meyers
Download
Nye, grønne 'limited edition'-retter skal være en hjælpende hånd til at spise sundere og mere klimavenligt i en travl hverdag. Foto: Meyers
Nye, grønne 'limited edition'-retter skal være en hjælpende hånd til at spise sundere og mere klimavenligt i en travl hverdag. Foto: Meyers
Download
Første 'limited edition'-ret bliver en thai curry med sprøde grøntssager, røde linser og planteproteinet ’tempeh’ lavet på nordiske bælgfrugter. Foto: Meyers
Første 'limited edition'-ret bliver en thai curry med sprøde grøntssager, røde linser og planteproteinet ’tempeh’ lavet på nordiske bælgfrugter. Foto: Meyers
Download
De nye bakker af 69-72% genbrugsplast fremstilles af danske Evolve by Faerch og varierer i farvenuance i takt med selve genbrugsmaterialet. Foto: Meyers
De nye bakker af 69-72% genbrugsplast fremstilles af danske Evolve by Faerch og varierer i farvenuance i takt med selve genbrugsmaterialet. Foto: Meyers
Download

Information om Meyers

Meyers
Meyers
Dampfærgevej 10, 1. sal
2100 København Ø

https://meyers.dk/

Meyers er grundlagt af den gastronomiske iværksætter Claus Meyer, og har i 30 år arbejdet for at fremme kvaliteterne i den danske madkultur. Meyers opererer på alle niveauer i værdikæden fra jord til bord. Hovedaktiviteterne ligger inden for restaurations- og kantinedrift, catering, frugtavl, forædlingsvirksomhed, handel, teambuilding, forskning, formidling, uddannelse og rådgivning.

Følg pressemeddelelser fra Meyers

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Meyers

Fasangården går julen i møde med et stemningsfyldt adventsprogram og en helt særlig julefrokostmenu14.11.2022 12:19:26 CET | Pressemeddelelse

I hele julemåneden forvandles Fasangården, i hjertet af Frederiksberg Have, til et magisk sted for både børn og voksne. Når Claus Meyer har tændt juletræet den 27. november, vil der være juleknas, julehistorier, engleblid korsang hver søndag i advent i den stemningsfyldte gård. Indenfor i Fasangårdens lune stuer vil gæster som i år kunne få smørrebrød til frokost.

MEYERS BAGERI PÅ GAMMEL KONGEVEJ INVITERER TIL ÅBNINGSFEST OG INTRODUCERER ØKOLOGISKE SURDEJSPIZZAER OG NYT VINØST NABOSKAB28.10.2022 11:30:00 CEST | Pressemeddelelse

I august 2022 åbnede Meyers Bageri på Gammel Kongevej 107 blødt op med bagværk, konditorkager og velsmagende morgen- og frokostretter med udgangspunkt i kornet. Efter de indledende tre måneder er bageriet nu klar til at invitere aftengæster indenfor til sæsonnære surdejspizzaer, snacks og velvalgte vine fra naboen. Dørene slås op med en stor åbningsfest med gratis pizzaslices og 50 % på pizzakortet torsdag 3. november.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye