Telia Danmark

Årsregnskab 2019: Telia Danmark øger lønsomheden trods mindre fald i toplinjen

Del

Nordens største teleselskab, Telia, aflægger i dag helårsregnskab for 2019. Telia Danmark leverer et stabilt overskud og en stigende EBITDA-margin til trods for et mindre fald i service revenue.

Telia Danmarks overskud (EBITDA) for 2019 er på 746 mio. danske kroner, hvilket er 1,6% mindre end i 2018. Service revenue for året lander på 3.006 mio. danske kroner mod 3.180 mio danske kroner i 2018.
 
”Vi lukker 2019 med et resultat, der følger den trend vi har rapporteret gennem året, og som er acceptabel givet markedssituationen. Trods fortsat pres på toplinjen holder vi overskuddet stabilt takket være den løbende effektivisering af vores forretning, hvor vi forbedrer og forenkler vores digitale løsninger, produkter og systemer,”  siger Thomas Kjærsgaard, administrerende direktør i Telia Danmark.
 
Kundetilfredsheden i Telia Danmark er fortsat stigende, og teleselskabet runder året af med en fremgang på mere end 6.000 kunder i fjerde kvartal. Telia Danmark har desuden forbedret lønsomheden gennem de seneste år, og rapporterer en stigende EBITDA-margin for 2019 på 18,6% mod 16,9% i 2018.
 
”En absolut topprioritet for os er at have glade kunder skabt igennem en sund forretning med en lønsom vækst. Vi har netop færdiggjort vores kunderettede planer, som jeg ser frem til at levere på sammen med hele Telia-holdet. Vi har indledt 2020 med at samle vores it- og produktudvikling på tværs af Telias markeder. Det vil gøre os i stand til at levere nye teknologier og forbedrede services langt hurtigere til vores kunder, hvilket styrker vores relevans i markedet. Det tættere nordiske samarbejde er derfor helt afgørende i forhold til at levere på vores ambitioner”, slutter Thomas Kjærsgaard.
 

Nøgletal

 

Q4 2018

Q4 2019

2018

2019

Service Revenue

797 mio. DKK

746 mio. DKK

3.180 mio. DKK

3.006 mio. DKK

EBITDA

224 mio. DKK

207 mio. DKK

757 mio. DKK

745 mio. DKK

Telia Danmark er organiseret som filial under Telia Company, der er nordens største teleselskab.  Derfor aflægges Telia Danmarks regnskab fra Stockholm og i svenske kroner. Alle ovenstående beløb er omregnet til danske kroner.

Det samlede resultat for Telia Company er tilgængeligt på Investor Relations-sitet:

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Download
Thomas Kjærsgaard, CEO, Telia Danmark
Thomas Kjærsgaard, CEO, Telia Danmark
Download

Information om Telia Danmark

Telia Danmark
Telia Danmark
Holmbladsgade 139
2300 København S

http://telia.dk/

I Telia er vi begejstrede for digitaliseringens mange muligheder. Vi transformerer ny teknologi til konkrete produkter, der gør vores kunders hverdag mere farverig, virksomhederne mere effektive og samfundet endnu smartere.

Vi er ikke bare et teleselskab. Vi er en verden af digitale oplevelser og kommunikationen til dine venner, din familie, dine kolleger og dine kunder. Vi er omkring 800 nysgerrige medarbejdere, der forstår vores kunders ønsker og behov og igennem intelligente løsninger, bringer dem tættere på alt det, der betyder noget.

Vores netværk udgør grundstammen i digitaliseringen af Danmark. Det giver os både et ansvar og en mulighed for aktivt at gøre en positiv forskel ved at bidrage til den grønne omstilling, forbinde mennesker og gøre det trygt at færdes online. Det gør vi gennem udnyttelse og udforskning af digitaliseringens mange muligheder – til glæde for os alle.

Læs mere om os på telia.dk

Følg pressemeddelelser fra Telia Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Telia Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum