Beskæftigelsesministeriet

Arbejdstilsynet opruster med 80 medarbejdere

Del

For første gang i mange år hyrer Arbejdstilsynet en række nye medarbejdere for at kunne implementere den politiske aftale om en ny og forbedret indsats for arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser.

Der kommer flere tilsynsførende på besøg på de danske arbejdspladser de kommende år. Nu går ansættelserne i gang. Det er en af de første synlige konsekvenser af den politiske aftale, der blev indgået i foråret om at styrke arbejdsmiljøet med 460 mio. kr. frem mod 2022.

Arbejdstilsynet slår denne uge en række jobopslag op. Når rekrutteringen er afsluttet, vil der fra 1. januar 2020 være cirka 80 flere medarbejdere i form af tilsynsførende, faglige medarbejdere og supportere rundt omkring på landets tilsynscentre og på Landskronagade i København. De skal være med til at styrke Arbejdstilsynets indsats ude på arbejdspladserne og løfte de politiske initiativer i aftalen.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Dette er et første og vigtigt skridt i genopretningen af Arbejdstilsynet og en styrket arbejdsmiljøindsats efter flere år med markante nedskæringer. Jeg er glad for, at Arbejdstilsynet nu får flere muskler til at løfte sin opgave og til at gøre mere for at forebygge dårligt arbejdsmiljø. Det gælder ikke mindst det psykiske arbejdsmiljø, stress, ulykker og nedslidning på landets arbejdspladser. Høje ambitioner på arbejdsmiljøets vegne gavner både medarbejdere, virksomheder og samfundsøkonomien.

Ansættelserne betyder, at Arbejdstilsynet i 2020 vil blive ca. 680 medarbejdere i forhold til ca. 600 i 2019. Det er første gang siden 2007, at Arbejdstilsynet ansætter i så stor skala. Ansættelserne foregår henover efteråret og vinteren, hvor der vil være særligt fokus på at finde tilsynsførende med de rette kompetencer til de nye brancherettede indsatser, der bliver prioriteret fra politisk side, herunder bl.a. i forhold til psykisk arbejdsmiljø.

Et stærkere og mere målrettet Arbejdstilsyn betyder større sandsynlighed for, at virksomheder med et dårligt arbejdsmiljø vil få besøg af tilsynsførende. Den politiske aftale indebærer, at Arbejdstilsynets tilsyn i højere grad målrettes de virksomheder, der har størst risiko for arbejdsmiljøproblemer. Samtidig får tilsynet flere redskaber bl.a. til at håndtere dårligt psykisk arbejdsmiljø på landets arbejdspladser.

Derudover skal de tilsynsførende have bedre mulighed for at vejlede virksomhederne i at undgå fysisk og psykisk nedslidning og forebyggelse af arbejdsulykker. Der skal gennemføres brancheindsatser bl.a. med fokus på det psykiske arbejdsmiljø og i brancher med risiko for kemiske påvirkninger. Desuden styrkes indsatsen mod social dumping for at bidrage til mere ordnede forhold på danske arbejdspladser.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for december 201921.2.2020 14:15:21 CETPressemeddelelse

I december 2019 var der 2.796.700 personer i job, hvilket er stort set uændret forhold til november. Der var 2.300 flere private ansatte og 2.400 færre offentligt ansatte. Samlet set var der i hele 2019 en stigning i beskæftigelsen på knap 29.000 personer. Den samlede lønmodtagerbeskæftigelse har stort set været stigende siden foråret 2013. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Udviklingen viser, at dansk økonomi er ganske solid, og vi har aldrig haft så mange i arbejde som i 2019. Det glæder jeg mig over. Det betyder også, at vi står med gode muligheder for at få flere af de borgere, der har været langt væk fra arbejdsmarkedet i beskæftigelse – og dem skal vi naturligvis udnytte. - Vi skal hjælpe virksomhederne med at skabe vækst. Med fremtidens arbejdsmarked bliver opkvalificering mere og mere afgørende, og derfor er det også et stort fokus for regeringen. Vi skal investere i mennesker, og arbejdsstyrken skal have de rette kompetencer. - Vi skal samtidig sørge for, at arb

Ledige skal have en værdig behandling3.2.2020 09:10:16 CETPressemeddelelse

Landets kommuner skal ikke bare have en målsætning om at få flere i job – de skal også sikre, at jobcentrene giver borgerne en værdig behandling undervejs. Det mener beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, der har udarbejdet sine beskæftigelsespolitiske mål til kommunerne for 2021. De skal blandt andet måles på, om de formår at få flere flygtninge, familiesammenførte og handicappede i job, flere til at opkvalificere sig og altså et helt nyt krav om, at borgerne får en værdig behandling i jobcentrene. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: ”Mange af landets jobkonsulenter gør en kæmpe indsats i hverdagen. Men vi har desværre set eksempler på ledige, som har følt sig mistænkeliggjort af beskæftigelsessystemet fremfor at få ordentlig hjælp til at komme i job. Så sent som før jul så vi et eksempel på en ledig, som var syg og blev spurgt om, hvorvidt han kunne tørre sig selv efter at have været på toilettet. Det er der ikke meget værdighed over, og det er meget svært at se, hvord

Nye regler skal forhindre misbrug af virksomhedspraktik31.1.2020 10:44:29 CETPressemeddelelse

Nye regler for virksomhedspraktik for ledige er trådt i kraft. Ordningen, hvor ledige kan få erfaring og udvikle deres kompetencer, mens de modtager eksempelvis dagpenge eller kontanthjælp, er blevet problematiseret fra flere sider for at fungere som gratis arbejdskraft i nogle virksomheder. Med den nye lov er der derfor kommet en række ændringer, der skal forbedre brugen af den. Nu skal det som hovedregel være en tillidsrepræsentant på virksomhederne, der skal medvirke til at etablere et virksomhedspraktikforløb og underskrive ansøgningen. Jobcentrene får også nemmere ved at følge op på, om der er et rimeligt forhold mellem ordinært ansatte og praktikanter, fordi antallet af ansatte automatisk opgøres på baggrund af oplysninger fra e-Indkomstregistret. Endelig stiller loven nu mere direkte krav til indholdet af og sigtet med praktikkerne - blandt andet om at fokus skal være på, at den ledige opnår ordinære løntimer - og Beskæftigelsesministeriet vil hvert år gøre status på ordningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum