Beskæftigelsesministeriet

Arbejdstilsynet opruster med 80 medarbejdere

Del

For første gang i mange år hyrer Arbejdstilsynet en række nye medarbejdere for at kunne implementere den politiske aftale om en ny og forbedret indsats for arbejdsmiljøet på danske arbejdspladser.

Der kommer flere tilsynsførende på besøg på de danske arbejdspladser de kommende år. Nu går ansættelserne i gang. Det er en af de første synlige konsekvenser af den politiske aftale, der blev indgået i foråret om at styrke arbejdsmiljøet med 460 mio. kr. frem mod 2022.

Arbejdstilsynet slår denne uge en række jobopslag op. Når rekrutteringen er afsluttet, vil der fra 1. januar 2020 være cirka 80 flere medarbejdere i form af tilsynsførende, faglige medarbejdere og supportere rundt omkring på landets tilsynscentre og på Landskronagade i København. De skal være med til at styrke Arbejdstilsynets indsats ude på arbejdspladserne og løfte de politiske initiativer i aftalen.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Dette er et første og vigtigt skridt i genopretningen af Arbejdstilsynet og en styrket arbejdsmiljøindsats efter flere år med markante nedskæringer. Jeg er glad for, at Arbejdstilsynet nu får flere muskler til at løfte sin opgave og til at gøre mere for at forebygge dårligt arbejdsmiljø. Det gælder ikke mindst det psykiske arbejdsmiljø, stress, ulykker og nedslidning på landets arbejdspladser. Høje ambitioner på arbejdsmiljøets vegne gavner både medarbejdere, virksomheder og samfundsøkonomien.

Ansættelserne betyder, at Arbejdstilsynet i 2020 vil blive ca. 680 medarbejdere i forhold til ca. 600 i 2019. Det er første gang siden 2007, at Arbejdstilsynet ansætter i så stor skala. Ansættelserne foregår henover efteråret og vinteren, hvor der vil være særligt fokus på at finde tilsynsførende med de rette kompetencer til de nye brancherettede indsatser, der bliver prioriteret fra politisk side, herunder bl.a. i forhold til psykisk arbejdsmiljø.

Et stærkere og mere målrettet Arbejdstilsyn betyder større sandsynlighed for, at virksomheder med et dårligt arbejdsmiljø vil få besøg af tilsynsførende. Den politiske aftale indebærer, at Arbejdstilsynets tilsyn i højere grad målrettes de virksomheder, der har størst risiko for arbejdsmiljøproblemer. Samtidig får tilsynet flere redskaber bl.a. til at håndtere dårligt psykisk arbejdsmiljø på landets arbejdspladser.

Derudover skal de tilsynsførende have bedre mulighed for at vejlede virksomhederne i at undgå fysisk og psykisk nedslidning og forebyggelse af arbejdsulykker. Der skal gennemføres brancheindsatser bl.a. med fokus på det psykiske arbejdsmiljø og i brancher med risiko for kemiske påvirkninger. Desuden styrkes indsatsen mod social dumping for at bidrage til mere ordnede forhold på danske arbejdspladser.

Kontakter

Beskæftigelsesministeriet

Pressevagt: 51232830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for august 201930.9.2019 14:23:00 CESTPressemeddelelse

Ledigheden er faldet med knap 300 personer i august 2019. Det svarer til en ledighed på 104.800 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er uændret på 3,8 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - I august måned ser vi et mindre fald i ledigheden. Overordnet går det godt på det danske arbejdsmarked, i juli kom 3.900 flere i job. Vi forventer, at arbejdsmarkedet fortsat vil være stærkt frem mod 2020, men at udviklingen vil blive mere afdæmpet. - Ledigheden er fortsat lav, og det er vigtigt at få opkvalificeret de ledige, der har færrest kompetencer, så vi får alle med. - Regeringen er derfor i dag kommet med et udspil, hvor vi vil bruge 100 mio. kroner først og fremmest til opkvalificering af ledige ufaglærte. Vi er i en tid med en unik mulighed for at få alle med, men det kræver en ny kurs i beskæftigelsespolitikken. Vi skal ikke bare øge arbejdsudbuddet men også i langt højere grad sikre, at folk kan det, som virks

Beskæftigelsesministeren udpeger ny formand for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring25.9.2019 17:00:21 CESTPressemeddelelse

Ny formand for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring bliver Bente Overgaard, der afløser Cristina Lage. Arbejdsmarkedets Erhvervssikrings vigtigste opgave er at træffe afgørelser om arbejdsskader. Bente Overgaard overtager formandsposten den 1. oktober 2019. Hun har haft en lang karriere i Nykredit fra 1990 til 2016, hvor hun de sidste otte år sad som koncerndirektør. Desuden har hun siden 2016 været professionelt bestyrelsesmedlem for en række fonde, foreninger og selvskaber, heriblandt Energinet, Finansiel Stabilitet og Royal Arena CPH. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger: - Jeg er glad for, at Bente Overgaard har påtaget sig den vigtige opgave at stå i spidsen for Arbejdsmarkedets Erhvervssikring. Jeg vil samtidig gerne sige tak til Cristina Lage for den store indsats, hun har ydet som formand siden oprettelsen af Arbejdsmarkedets Erhvervssikring i juli 2016. Bente Overgaard siger: - Arbejdsmarkedets Erhvervssikring løfter en vigtig samfundsmæssig opgave ved at hjælpe dem, som

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum