Beskæftigelsesministeriet

Arbejdsmarkedet skal være rustet til fremtiden – flere skal bidrage

Del
Regeringen ønsker med ”Danmark Kan Mere I” at få flere i arbejde, styrke trygheden for lønmodtagere og skabe et stærkere organiseret arbejdsmarked.

På et pressemøde tirsdag den 7. september præsenterede regeringen reformudspillet ”Danmark Kan Mere I”, som skal få endnu flere i arbejde og gøre Danmark rigere, grønnere og dygtigere.

Regeringen vil blandt andet hæve dagpengesatsen til 24.500 kr. i de første tre måneder for at skabe større tryghed for lønmodtagerne. Ændre dimittendreglerne i dagpengesystemet, så nyuddannede kommer hurtigere i job. Indføre en ny arbejdslogik med pligt til at bidrage 37 timer om ugen for nytilkomne og andre med et integrationsbehov, der blandt andet skal få flere kvinder med indvandrerbaggrund i arbejde. Permanentgøre uddannelsesløft på 110 procent dagpenge, så det bliver et attraktivt valg for ledige at tage en faglært uddannelse. Og skabe et stærkere organiseret arbejdsmarked, der er garant for et fleksibelt og solidarisk arbejdsmarked.

Beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard, siger:

- Den danske arbejdsmarkedsmodel med et solidt økonomisk sikkerhedsnet kan noget helt særligt, og har gjort Danmark til et rigt, trygt og lige land. Men jeg er bekymret over at se, at flere melder sig ud af a-kassen i en ung alder og tegner alternative lønsikringer – uden om det solidariske dagpengesystem. Trygheden skal styrkes, og derfor vil regeringen indføre et beskæftigelsestillæg til dagpengene på op til 5.000 kr. ekstra om måneden – i de første tre måneder.

- Der skal være en ordentlig og fair balance mellem tryghed og økonomisk gevinst ved at komme i arbejde. Og vi har ikke fundet den rigtige balance for dimittender. Antallet af dimittender i dagpengesystemet er steget kraftigt, og næsten hver fjerde dagpengemodtager er i dag dimittend. Vi strammer derfor reglerne, så nyuddannede kommer hurtigere i arbejde. Det giver os et økonomisk råderum til at investere i bedre dagpengedækning for flertallet af danske lønmodtagere. Det er socialt retfærdigt.

Udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye, siger:

- Kun fire ud af ti indvandrerkvinder fra lande i og omkring Mellemøsten og Nordafrika er i beskæftigelse. Det er et problem. Særligt for de børn, der ikke oplever en mor, som kommer hjem og fortæller om sin hverdag ude i det danske samfund.

- Derfor foreslår regeringen at indføre en arbejdspligt. Plan A er selvfølgelig, at nye borgere i Danmark og andre, der har været her i længere tid, men fortsat har et integrationsbehov, selv skal finde et arbejde. Er det ikke muligt for den enkelte at finde et ordinært job, skal kommunen fremover hive plan B op af skuffen. Nemlig en hverdag, der svarer til det at gå på arbejde fuld tid. Der skal være en mere synlig sammenhæng mellem indsats og ydelse. Mellem ret og pligt. Det tror vi på vil få flere ud på arbejdsmarkedet.

Se faktaark på bm.dk

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for februar 202422.4.2024 08:10:49 CEST | Pressemeddelelse

I februar 2024 var der 3.014.700 lønmodtagere i job. Det er 5.300 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden februar 2023 er der dermed samlet set kommet 34.200 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 3.800 flere lønmodtagere fra januar 2024 til februar 2024. I samme periode er der kommet 1.600 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Beskæftigelsen ramte med hele 3.014.700 i februar endnu en rekord. Det er utrolig positivt, at vores virksomheder og den offentlige sektor fortsat har brug for flere medarbejdere, og at flere hermed bidrager til fællesskabet og forsørger sig selv. - Vi har fortsat en stærk økonomi med et robust arbejdsmarked, som vi kan være stolte af. Dertil kommer at antallet af kontanthjælpsmodtagere er faldet og nu er på et rekordlavt niveau.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til STAR's ledighedstal for marts 202419.4.2024 09:00:10 CEST | Pressemeddelelse

Det er anden gang, Beskæftigelsesministeriet offentliggør egne ledighedstal. Ledighedstallene viser, at der i marts 2024 var 86.500 fuldtidsledige. Det betyder, at udviklingen i ledigheden er uændret. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - STAR’s ledighedstal viser igen i marts, at ledigheden er uændret. Antallet af ledige har de sidste par år ligget på et lavt niveau, hvilket kommer os alle til gavn. Vi har en stærk økonomi, så vi har fortsat udsigt til et robust arbejdsmarked. - Vi har stadig brug for arbejdskraft både i den private og den offentlige sektor. Derfor giver vi ufaglærte mulighed for at tage en faglært uddannelse på 110 procent dagpenge. Desuden har vi et lønløft parat til offentligt ansatte grupper i vores velfærdssektor, og så er det vores mål, at nogle af de 43.000 unge, der i dag er uden job eller uddannelse, kommer med i arbejdsfællesskabet. Fremover offentliggør Beskæftigelsesministeriet sine egne ledighedstal samt egen indikator for ledigheden. Ledi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye