Beskæftigelsesministeriet

Arbejdsmarkedet skal være rustet til fremtiden – flere skal bidrage

Del

Regeringen ønsker med ”Danmark Kan Mere I” at få flere i arbejde, styrke trygheden for lønmodtagere og skabe et stærkere organiseret arbejdsmarked.

På et pressemøde tirsdag den 7. september præsenterede regeringen reformudspillet ”Danmark Kan Mere I”, som skal få endnu flere i arbejde og gøre Danmark rigere, grønnere og dygtigere.

Regeringen vil blandt andet hæve dagpengesatsen til 24.500 kr. i de første tre måneder for at skabe større tryghed for lønmodtagerne. Ændre dimittendreglerne i dagpengesystemet, så nyuddannede kommer hurtigere i job. Indføre en ny arbejdslogik med pligt til at bidrage 37 timer om ugen for nytilkomne og andre med et integrationsbehov, der blandt andet skal få flere kvinder med indvandrerbaggrund i arbejde. Permanentgøre uddannelsesløft på 110 procent dagpenge, så det bliver et attraktivt valg for ledige at tage en faglært uddannelse. Og skabe et stærkere organiseret arbejdsmarked, der er garant for et fleksibelt og solidarisk arbejdsmarked.

Beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard, siger:

- Den danske arbejdsmarkedsmodel med et solidt økonomisk sikkerhedsnet kan noget helt særligt, og har gjort Danmark til et rigt, trygt og lige land. Men jeg er bekymret over at se, at flere melder sig ud af a-kassen i en ung alder og tegner alternative lønsikringer – uden om det solidariske dagpengesystem. Trygheden skal styrkes, og derfor vil regeringen indføre et beskæftigelsestillæg til dagpengene på op til 5.000 kr. ekstra om måneden – i de første tre måneder.

- Der skal være en ordentlig og fair balance mellem tryghed og økonomisk gevinst ved at komme i arbejde. Og vi har ikke fundet den rigtige balance for dimittender. Antallet af dimittender i dagpengesystemet er steget kraftigt, og næsten hver fjerde dagpengemodtager er i dag dimittend. Vi strammer derfor reglerne, så nyuddannede kommer hurtigere i arbejde. Det giver os et økonomisk råderum til at investere i bedre dagpengedækning for flertallet af danske lønmodtagere. Det er socialt retfærdigt.

Udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye, siger:

- Kun fire ud af ti indvandrerkvinder fra lande i og omkring Mellemøsten og Nordafrika er i beskæftigelse. Det er et problem. Særligt for de børn, der ikke oplever en mor, som kommer hjem og fortæller om sin hverdag ude i det danske samfund.

- Derfor foreslår regeringen at indføre en arbejdspligt. Plan A er selvfølgelig, at nye borgere i Danmark og andre, der har været her i længere tid, men fortsat har et integrationsbehov, selv skal finde et arbejde. Er det ikke muligt for den enkelte at finde et ordinært job, skal kommunen fremover hive plan B op af skuffen. Nemlig en hverdag, der svarer til det at gå på arbejde fuld tid. Der skal være en mere synlig sammenhæng mellem indsats og ydelse. Mellem ret og pligt. Det tror vi på vil få flere ud på arbejdsmarkedet.

Se faktaark på bm.dk

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Indkaldelse til pressemøde om Regeringens udspil ’’Danmark Kan Mere I’’7.9.2021 13:24:49 CEST | Pressemeddelelse

Beskæftigelsesministeriet og Udlændinge- og Integrationsministeriet indkalder til pressemøde i Beskæftigelsesministeriet om Regeringens udspil ”Danmark Kan Mere 1” i morgen onsdag den 8. september kl. 12.00. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye deltager. Bemærk Der kræves tilmelding. For tilmelding sendes en mail til pbc@bm.dk senest den 8. september kl. 11.00. Tilmeldte journalister har adgang til Beskæftigelsesministeriet fra klokken 11.00 og skal bære pressekort synligt.

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for juli 202131.8.2021 08:11:58 CEST | Pressemeddelelse

Ledigheden ligger på 108.600 fuldtidspersoner i juli 2021, og er dermed faldet med 500 fuldtidspersoner siden juni 2021. Det svarer til, at 3,8 procent af arbejdsstyrken er ledige, og det er det laveste niveau siden COVID-19 krisens start i marts 2020. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Det er fantastisk, at vi igen ser et fald i ledigheden. Det er endnu et positivt tegn på, at vi fortsat er godt på vej ud af krisen. Det understreger, at regeringen sammen med et bredt udsnit af Folketingets partier har ført en ansvarlig økonomisk politik og danskerne har stået sammen. Det skal vi glæde os over. - Der er nu brancher, hvor der er begyndt at være mangel på arbejdskraft. Det skal vi udnytte til at få flere ledige i arbejde. Virksomhederne skal selvfølgelig kunne få de medarbejdere, som de efterspørger. Derfor er det også særdeles vigtigt for regeringen, at vi hele tiden kigger på, hvordan vi kan understøtte det. Og derfor har jeg netop indkaldt arbejdsmarke

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum