Beskæftigelsesministeriet

Arbejdsmarkedet skal være rustet til fremtiden – flere skal bidrage

Del

Regeringen ønsker med ”Danmark Kan Mere I” at få flere i arbejde, styrke trygheden for lønmodtagere og skabe et stærkere organiseret arbejdsmarked.

På et pressemøde tirsdag den 7. september præsenterede regeringen reformudspillet ”Danmark Kan Mere I”, som skal få endnu flere i arbejde og gøre Danmark rigere, grønnere og dygtigere.

Regeringen vil blandt andet hæve dagpengesatsen til 24.500 kr. i de første tre måneder for at skabe større tryghed for lønmodtagerne. Ændre dimittendreglerne i dagpengesystemet, så nyuddannede kommer hurtigere i job. Indføre en ny arbejdslogik med pligt til at bidrage 37 timer om ugen for nytilkomne og andre med et integrationsbehov, der blandt andet skal få flere kvinder med indvandrerbaggrund i arbejde. Permanentgøre uddannelsesløft på 110 procent dagpenge, så det bliver et attraktivt valg for ledige at tage en faglært uddannelse. Og skabe et stærkere organiseret arbejdsmarked, der er garant for et fleksibelt og solidarisk arbejdsmarked.

Beskæftigelsesminister, Peter Hummelgaard, siger:

- Den danske arbejdsmarkedsmodel med et solidt økonomisk sikkerhedsnet kan noget helt særligt, og har gjort Danmark til et rigt, trygt og lige land. Men jeg er bekymret over at se, at flere melder sig ud af a-kassen i en ung alder og tegner alternative lønsikringer – uden om det solidariske dagpengesystem. Trygheden skal styrkes, og derfor vil regeringen indføre et beskæftigelsestillæg til dagpengene på op til 5.000 kr. ekstra om måneden – i de første tre måneder.

- Der skal være en ordentlig og fair balance mellem tryghed og økonomisk gevinst ved at komme i arbejde. Og vi har ikke fundet den rigtige balance for dimittender. Antallet af dimittender i dagpengesystemet er steget kraftigt, og næsten hver fjerde dagpengemodtager er i dag dimittend. Vi strammer derfor reglerne, så nyuddannede kommer hurtigere i arbejde. Det giver os et økonomisk råderum til at investere i bedre dagpengedækning for flertallet af danske lønmodtagere. Det er socialt retfærdigt.

Udlændinge- og integrationsminister, Mattias Tesfaye, siger:

- Kun fire ud af ti indvandrerkvinder fra lande i og omkring Mellemøsten og Nordafrika er i beskæftigelse. Det er et problem. Særligt for de børn, der ikke oplever en mor, som kommer hjem og fortæller om sin hverdag ude i det danske samfund.

- Derfor foreslår regeringen at indføre en arbejdspligt. Plan A er selvfølgelig, at nye borgere i Danmark og andre, der har været her i længere tid, men fortsat har et integrationsbehov, selv skal finde et arbejde. Er det ikke muligt for den enkelte at finde et ordinært job, skal kommunen fremover hive plan B op af skuffen. Nemlig en hverdag, der svarer til det at gå på arbejde fuld tid. Der skal være en mere synlig sammenhæng mellem indsats og ydelse. Mellem ret og pligt. Det tror vi på vil få flere ud på arbejdsmarkedet.

Se faktaark på bm.dk

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Holmens Kanal
1060 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for november 202121.1.2022 08:12:33 CET | Pressemeddelelse

I november 2021 var der 2.915.000 personer i job. Det er 17.000 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,6 procent. Ser man på den private sektor, er der kommet 2.600 flere lønmodtagere siden oktober måned. I samme periode er der kommet 14.700 flere offentligt ansatte. Sammenlignet med februar 2020, som var den sidste måned inden COVID-19-krisen ramte, er beskæftigelsen samlet set 114.000 højere, svarende til 4,1 procent. Dermed sætter november endnu engang rekord for højeste antal beskæftigede i Danmark nogensinde registreret. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Det er særdeles positivt, at vi igen ser en stigning i antallet af beskæftigede. Jo flere, der kan komme med i det arbejdende fællesskab, jo bedre. Udviklingen er ikke sket af sig selv, men blandt andet fordi regeringen og et bredt flertal har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik. - I øjeblikket hører vi flere fortælle om mangel på arbejdskraft. De

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaards kommentar til ledighedstallet for november 20217.1.2022 09:03:50 CET | Pressemeddelelse

I november 2021 var der 80.600 ledige. Det er 6.900 færre end måneden før, svarende til et fald i ledigheden på 7,9 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er nu nede på 2,8 pct. Den positive udvikling forsætter således, og i november oplevede vi det laveste antal ledige siden november 2008. Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard siger: - Der er nu færre end 81.000 ledige i Danmark. Det er en rigtig glædelig nyhed for virksomhederne og samfundsøkonomien, men også for alle de danskere som er blevet en del af et arbejdsfælleskab. Det er ikke sket af sig selv, men bl.a. fordi regeringen har gennemført omfattende hjælpepakker og ført en ekspansiv økonomisk politik. - Der er stadig rum for at få endnu flere med på vognen. Flere af de ledige er f.eks. seniorer, som hellere end gerne vil bidrage. Med trepartsaftalen i efteråret understregede vi derfor, at bl.a. seniorerne skal have endnu større del i jobfesten. Det er fortsat min klare opfordring til virksomheder

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum