VIA University College

AquaGlobe åbner en dør til virkeligheden for VIA

Del

VIA University College har indgået et Executive partnerskab med Skanderborg Vand i AquaGlobe. Et partnerskab der styrker det allerede gode samarbejde mellem Skanderborg Vand og VIA University College.

Lotte Thøgersen, uddannelses- og forskningschef på VIA University College, glæder sammen med direktør for AquaGlobe og Skanderborg Forsyingsvirksomhed Jens F. Bastrupover sig over, at samarbejdet er blevet en realitet.

”Vi har allerede etableret et godt samarbejde med VIA University College”, fortæller  Jens F. Bastrup. ”Vi har fx en fælles Ph.D.. og et spor i AquaGlobe er rekruttering, læring og uddannelse”.

”Med VIA University College ombord styrker vi det, og understøtter samtidig VIAs bestræbelser på at afhjælpe den stigende udfordring med at skaffe ingeniører til danske virksomheder."

Klimaet skal på dagsordenen
VIAs bestyrelse har netop nikket ja til en flerårig indsats, der vil øge antallet af diplomingeniører i Danmark.

”Det er vigtigt for os, at vi får sat klimaet på dagsordenen”, siger Lotte Thøgersen og fortsætter:

”Det kan AquaGlobe i høj grad bidrage med. AquaGlobe bliver rammen for en række fælles forsknings- og udviklingsaktiviteter og en videnformidling, som vi ser frem til at deltage i. Vores forsyningsingeniørstuderende får mulighed for at arbejde med praksisnære projekter. Det er vigtigt for os, at vores studerende kommer til at arbejde med konkrete samfundsmæssige udfordringer, så vi på den måde kan ruste dem til det arbejdsmarked, som de på et tidspunkt bliver en aktiv del af”.

Perspektiverne er mange
Direktør Jens F. Bastrup uddyber, at AquaGlobe kan være stedet, der knytter en sammenhæng mellem uddannelsen af forsyningsingeniører med speciale i at håndtere oversvømmelser, drikkevand og spildevand med den ingeniøruddannelsen i virtual og augmented reality, VIA har under opstart:

”Studerende fra de to uddannelsesretninger kunne her samarbejde om deres afgangsprojekt, der fx kunne omhandle en klima case, de fremstiller i augmented reality for vores besøgende fra nær og fjern. Det skaber holistisk forståelse for både dem og omverden."

"Vi ser også allerede på muligheden for fælles fondsansøgninger til større projekter, så perspektiverne er mange, og vi er først lige begyndt, siger direktør Jens F. Bastrup”


Yderligere oplysninger
Lotte Thøgersen
Uddannelses- og Forskningschef, VIA Engineering
Tlf: 87 55 41 91
E-mail: lot@via.dk

Jens F. Bastrup
Direktør for AquaGlobe og Skanderborg Forsyingsvirksomhed
Tlf: 29 38 28 44
E-mail: jfb@skanderborgforsying.dk

Nøgleord

Billeder

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

VIA er en professionshøjskole med ca. 19.000 studerende og 2.100 medarbejdere.

VIA udbyder over 40 forskellige professionsbacheloruddannelser til blandt andet ingeniør, lærer, pædagog, designer, sygeplejerske, bygningskonstruktør, filmanimator, socialrådgiver, fysioterapeut og bioanalytiker. Desuden tilbyder VIA en lang række efter- og videreuddannelser.

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum