Ritzaus Bureau A/SRitzaus Bureau A/S

Altinget overtager Public fra Ritzau

Del

Altinget køber database-service fra Ritzaus Bureau

Altinget og Ritzaus Bureau har indgået en aftale om, at Altinget fra nytår overtager Ritzau Public.

Ritzau Public er en søgedatabase, der indeholder navne, adresser og andre informationer om det offentlige. Tidligere udkom indholdet i bogform under navnet Kommunal Aarbog.

Overdragelsen omfatter først og fremmest Publics abonnementskunder samt databasen med kontaktoplysninger på 18.000 beslutningstagere i den offentlige sektor inden for både stat, regioner og kommuner.

Altinget.dk er Danmarks største portal om dansk politik og samfundsforhold. En del af indholdet stilles gratis til rådighed for alle interesserede, mens hovedparten af artiklerne er højt specialiseret indhold, der er lavet til specifikke målgrupper.  

” Den gratis del af altinget.dk blev i november besøgt af hver sjette dansker, og hver dag sender altinget.dk cirka 140.000 nyhedsbreve til danskere, der vil vide mere om det danske samfund og dansk og europæisk politik. En væsentlig del af det stof udgøres også af nyheder om mennesker i blandt andet den offentlige sektor, og her passer Public perfekt ind i vores tilbud. Tilmed kan vi gøre det meget nemmere for vores kunder at få kontakt til beslutningstagere i den offentlige sektor”, siger Per Mikael Jensen, administrerende direktør i Altinget.

Aktiviteterne vil under den nye ejer blive videreført under navnet ”Altinget Public”.

For at fokusere på sine kerneaktiviteter, herunder produktionen af Danmarks førende nyhedstjeneste i tekst og billeder, besluttede Ritzaus Bureau i sensommeren at afhænde Ritzau Public.  

Ritzaus Bureau overtog i april billedbureauet Polfoto og overtager 1. januar også billedbureauet Scanpix. Det nye billedbureau bliver Danmarks førende.

Kernen i Ritzaus Bureau er at drive nyhedsbureau i tekst, lyd og billeder først og fremmest til medier, og med de to opkøb er kernen markant styrket. Derudover tilbyder Ritzau også kommunikationsprodukter til andre virksomheder og organisationer.

”Ritzaus Bureau har valgt at fokusere på kerneforretningen, og vi har vurderet, at andre vil være bedre til at udvikle potentialet i Public. Altinget er i den forbindelse den oplagte køber”, siger Lars Vesterløkke, administrerende direktør og chefredaktør i Ritzaus Bureau.

Ritzaus Bureau har drevet Public siden januar 2014, da virksomheden overtog den daværende Kommunal Aarbog, som udkom første gang i 1929. I dag udkommer Kommunal Aarbog ikke længere som bog, men er et rent digitalt produkt.

Overdragelsen af Ritzau Public til Altinget omfatter ingen medarbejdere.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre vilkårene for overdragelsen.

Altinget: Altinget.dk er Danmarks største portal for indhold om dansk politik og samfundsforhold. Altinget har i alt 23 forskellige portaler, udover de to portaler, som udgives af Mandag Morgen, som også er en del af koncernen. I alt er der i gruppen cirka 140 fuldtidsansatte og cirka 50 deltidsansatte.

Ritzaus Bureau: Ritzaus Bureau er Danmarks førende nyhedsbureau med fokus på hurtig og troværdig nyhedsproduktion. Ritzaus Bureau leverer døgnet rundt nyheder i tekst lyd og billeder til de danske medier, myndigheder, organisationer og virksomheder.

For yderligere kommentarer kontakt:
Adm. direktør, Per Mikael Jensen, Altinget: Tel: +45 3162 0000
Adm. direktør, chefredaktør, Lars Vesterløkke, Ritzaus Bureau: Tel: +45 2162 5312

Billeder

Information om Ritzaus Bureau A/S

Ritzaus Bureau A/S
Ritzaus Bureau A/S
Store Kongensgade 14
1264 København K

33 30 00 00http://www.ritzau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ritzaus Bureau A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ritzaus Bureau A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum