Klimabevægelsen i Danmark

Alle borgmesterkandidater bakker op om klimakrav på Frederiksberg

Del

Borgmesterkandidaterne for henholdsvis Det Konservative Folkeparti, Socialdemokratiet, Venstre og Det Radikale Venstre har alle sagt ja til at arbejde for at reducere det kommunale CO2-aftryk, give plads til mere vild natur, styrke lokaldemokratiet og sikre grønne arbejdspladser.

Foto: Frederiksberg Kommune
Foto: Frederiksberg Kommune

Kampen om borgmesterkæden på Frederiksberg er blevet udråbt som et af kommunalvalgets helt store dramaer, og fire nuværende medlemmer af kommunalbestyrelsen har meldt sig som kandidat til borgmesterposten. Men bag det lokalpolitiske drama gemmer sig også en glædelig nyhed for kommunens borgere, klimaet, den vilde natur og det lokale demokrati.

Både kommunens siddende borgmester og konservativ borgmesterkandidat, Simon Aggesen, borgmesterkandidat for Socialdemokratiet, Michael Vindfeldt, borgmesterkandidat for Venstre, Jan E. Jørgensen, og borgmesterkandidat for Det Radikale Venstre, Lone Loklindt, har alle svaret ja til at arbejde for Klimakoalitionens fire konkrete grønne forslag på hjemmesiden detsidstevalg.dk, hvor borgere kan spørge kandidater, om de vil forpligte sig på reel handling.

“Jeg er fortrøstningsfuld”
I Klimakoalitionen, der er et partipolitisk neutralt samarbejde mellem 10 danske organisationer, glæder man sig over den brede opbakning til den grønne dagsorden blandt borgmesterkandidaterne på Frederiksberg, og forventningerne til kommunen er høje, forklarer Frederik Sandby, sekretariatsleder i Klimabevægelsen, der er en af Klimakoalitionens partnere. 

“Jeg vil gerne starte med at rose de fire kandidater på Frederiksberg, der er den kommune, hvor flest borgmesterkandidater har svaret ja til vores konkrete grønne tiltag og dermed givet vælgerne håndslag på en ny og grønnere retning, som vi i den grad har behov for. Jeg er fortrøstningsfuld, uanset hvem der ender med borgmesterposten, fordi samtlige kandidater så tydeligt har vist, at man har tænkt sig at trække i arbejdstøjet,” siger han.
_______________________________________________________________________

Om Klimakoalitionen
Klimakoalitionen er et partipolitisk neutralt samarbejde mellem Klimabevægelsen, Mellemfolkeligt Samvirke, Verdens Skove, Den Grønne Studenterbevægelse, Klima- og Omstillingsrådet, Greenpeace, DOF BirdLife, Dansk Folkeoplysnings Samråd, Bedsteforældrenes Klimaaktion og We Do Democracy.
_______________________________________________________________________

38 pct. af kandidaterne støtter klimakrav
På hjemmesiden detsidstevalg.dk har danskerne siden begyndelsen af kommunalvalgkampen den 23. oktober haft mulighed for at spørge deres lokale kandidater, om de vil arbejde for reel handling på klima- og naturområdet, så vælgerne kan se, hvem der rent faktisk har tænkt sig at skride til handling og vise grønt, lokalt lederskab. 

Når kandidaterne bliver spurgt, har de mulighed for at svare ja eller nej til at forpligte sig på at arbejde for fire tiltag i den kommende valgperiode, der fremmer den grønne dagsorden. Flere end 1.850 ud af landets næsten 9.000 kandidater, svarende til mere end 20 pct., har indtil videre svaret ja, og færre end tre procent af de adspurgte, som har svaret, har svaret nej. 

Blandt de opstillede kandidater i Frederiksberg Kommune har 38 pct. af kandidaterne svaret ja til forslagene, og det giver Frederiksberg en fjerdeplads over kommuner med de grønneste kandidater.

Klimakoalitionens fire forslag er: 

  • At kommunen vælger grønne løsninger ved at indregne en pris på minimum 850 kroner per ton udledt CO2 i kommunens indkøb, forsyning og byggeri.
  • At kommunen giver plads til mere vild natur ved at beskytte de biologisk mest værdifulde arealer.
  • At kommunen styrker demokratiet med grønne borgerting, som, støttet af eksperter, har reel indflydelse på kommunens klima- og naturpolitik.
  • At kommunen sikrer nye grønne arbejdspladser og uddanner borgerne til de nye jobs.

Kontakter

Presserådgiver i Klimakoalitionen, Frej Damm Bramming:

frej@klimabev.dk / 42 23 68 22

Billeder

Foto: Frederiksberg Kommune
Foto: Frederiksberg Kommune
Download

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Klimabevægelsen i Danmark
Klimabevægelsen i Danmark
Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C

+45 9360 2296https://www.klimabevaegelsen.dk/

Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.

Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.

Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab. 

Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.

Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum