Aktivister blokerer Transportministeriet og kræver projekt Lynetteholm sat på pause
Aktivister fra Den Grønne Ungdomsbevægelse startede blokaden i protest over udfaldet af dagens samråd i Transportudvalget om projekt Lynetteholm.

Mere end 100 aktivister fra blandt andet Den Grønne Ungdomsbevægelse har i dag blokeret indgangene til Transportministeriet i protest over Lynetteholm. Flere hundrede demonstranter var i anledning af dagens samråd mødt op foran Folketinget for at vise deres modstand mod projektet. Samrådet sluttede med meldingen om at fase 2 af projektet muligvis sættes på pause. Aktivisterne understreger med blokaden behovet for at hele projektet sættes på pause, og ikke kun med delvise lappeløsninger.
Den Grønne Ungdomsbevægelse mener at Lynetteholm som helhed bør sættes på pause. Kravet begrundes med, at den seneste tids afsløringer om blandt andet miljøkonsekvenser og inddragelse af nabolande har skabt stor tvivl om tilliden til projektet:
Vi har som demokratiske borgere gjort alt hvad vi kunne for at påvirke processen om Lynetteholm; holdt konference, været til møder med utallige politikere, kørt informationskampagne og lavet demonstrationer. Alvoren er ikke sivet ind. Vi vil ikke ignoreres mere - siger Andreas Stokkendal, aktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse.
Manglende ansvar fra ministre
Dagens aktioner sker som reaktion på den seneste tids afsløringer, der har skabt usikkerhed om projektets troværdighed. Siden DRs første afsløringer om brevet fra den svenske miljøminister i marts er ansvaret for håndteringen af projektet blevet kastet rundt mellem transportminister Trine Bramsen og miljøminister Lea Wermelin. Begge refererer til By&Havn, der er bygherre bag projektet.
At blive ved med at sende den varme kartoffel rundt mellem forskellige ministre og offentlige selskaber kan ikke blive ved. Hvor mange flere skeletter skal ud af skabet, før projektet bliver sat på pause? Det er derfor, vi blokerer Transportministeriet i dag. Vi gør det ikke for at forhindre embedsfolk i at komme på arbejde, men for at gøre det umuligt for Trine Bramsen at ignorere vores krav om at sætte hele projektet på pause. – siger Andreas Stokkendal
Foreningen Klimabevægelsen i Danmark har stævnet Transportministeriet og By&Havn, og afventer på nuværende tidspunkt en afgørelse fra landsretten om sagen tages op. Hvis landsretten accepterer retssagen, vil den manglende inddragelse af Østersølandene blive et centralt omdrejningspunkt.
Trine Bramsen var måske ikke transportminister da projektet gik i gang, men nu er det hendes ministerpost, og hun skal derfor tage ansvar for katastrofeøen. Lynetteholm er et symptom på det verdenssyn der har ledt os til randen af klima- og biodiversitetskollaps. Vi skal turde at tænke anderledes. Vi kræver at Trine Bramsen tager ansvar, og øjeblikkeligt sætter HELE projektet på pause. - siger Jeppe Svan Sørensen, aktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse.
Kontakter
Andreas StokkendalAktivist i Den Grønne Ungdomsbevægelse
Tlf:+45 2972 8106Jeppe Svan SørensenAktiv i Den Grønne Ungdomsbevægelse
Tlf:+45 6017 0434jeppesvan@gmail.comBilleder

Information om Klimabevægelsen i Danmark

Grundtvigs Sidevej 2, kld.
1865 Frederiksberg C
+45 9360 2296https://www.klimabevaegelsen.dk/
Klimabevægelsen arbejder målrettet med at mobilisere befolkningen, og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik.
Vi handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner. Vores grundlag er videnskab.
Vi sørger sammen for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. Vores styrke er fællesskab.
Vi tager et globalt ansvar, fordi vi ved, at klimakrisen først rammer befolkningsgrupper uden skyld, udenfor Danmarks grænser. Vores overbevisning er retfærdighed.
Følg pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Klimabevægelsen i Danmark
Ny klimafremskrivning bringer os længere fra 1,5 graders målet28.4.2022 18:57:11 CEST | Pressemeddelelse
Energistyrelsen udgiver i dag den årlige fremskrivning af Danmarks drivhusgasudledninger, og denne gang er det et tilbageskridt for den grønne omstilling
Ny kritik af Lynetteholmens VVM-rapport bør forårsage byggestop26.4.2022 12:48:35 CEST | Pressemeddelelse
Foreningen Klimabevægelsen i Danmark og Den Grønne Ungdomsbevægelse mener at projekt Lynetteholm skal bremses, indtil de samlede miljø- og klimakonsekvenserne er blevet belyst og løst.
Det Konservative Folkeparti i Frederiksberg foreslår at kommunen skal indregne CO2 i dens indkøb25.4.2022 12:30:03 CEST | Pressemeddelelse
Økonomi og klimahensyn skal sidestilles. Derfor skal kommunen indregne en pris på 1500 kroner per ton CO2 ved fremtidige indkøb over 50.000 kroner.
Grøn skattereform skal være en hovedmotor i omstillingen20.4.2022 14:08:19 CEST | Pressemeddelelse
Klimabevægelsen roser regeringen for at ville bruge en ensartet CO2-afgift som en hovedmotor i den grønne omstilling, men ønsker sikring for at afgiften leverer nok reduktioner og at store udledere ikke slipper.
Regeringens nye udspil viser vilje til energiuafhængighed, men mangler mere grøn strøm19.4.2022 15:21:35 CEST | Pressemeddelelse
Klimabevægelsen støtter regeringens ønske om en massiv udbygning af fjernvarmen og vedvarende energi, men ambitionsniveauet skal øges for at blive selvforsynende med grøn strøm.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum