Lolland Kommune

Åbning af teknologibibliotek på Maribo Sundhedscenter

Del

Oplever du problemer med at huske? Så vil du måske have glæde af et teknologisk hjælpemiddel, der kan gøre hverdagen nemmere og hjælpe dig med fortsat at leve det liv, du ønsker. Fra 8. januar 2019 er der mulighed for at låne og afprøve en række forskellige teknologiske løsninger til mennesker med hukommelsesvanskeligheder, når der åbner et nyt teknologibibliotek på Maribo Sundhedscenter.

Lolland Kommune, Den Boligsociale Fond og FrivilligCenter Lolland er gået sammen om at udvikle en række tilbud til yngre borgere, som oplever vanskeligheder med hukommelsen. Formålet er at skabe de bedste rammer for, at de fortsat kan leve et meningsfuldt liv. Det nyeste tilbud i projektet er et teknologibibliotek.

På Teknologibiblioteket bliver der mulighed for at låne forskellige hjælpemidler med hjem for at afprøve, om de kan lette hverdagens udfordringer. Det kan for eksempel være, at man har problemer med at finde vej eller svært ved at holde styr på aftaler og dagligdagens gøremål. Teknologibiblioteket giver mulighed for at afprøve hjælpemidlet i en periode og efterfølgende evaluere med en konsulent, om det har virket efter hensigten. Hvis det har det, kan konsulenten efterfølgende hjælpe med at finde ud af, hvor og hvordan man anskaffer hjælpemidlet.

Teknologibiblioteket har blandt andet GPS-løsninger, så pårørende kan finde en person, der ikke selv kan finde hjem, kalenderløsninger til påmindelser om begivenheder eller medicinindtag, forskellige apps til hjernetræning og meget mere. Derudover tilbyder biblioteket introduktion til hjælpemidlerne og rådgivning om metoder, der gør det nemmere at håndtere hverdagens udfordringer.

”Teknologiske hjælpemidler gør det muligt at fastholde sine færdigheder og sin selvstændighed længst muligt. Og jo tidligere, man kommer i gang med dem, jo større er chancen for, at man kan lære at bruge teknologierne og få glæde af dem. Også senere i forløbet. Man indarbejder nemlig en systematik, når man bruger en teknologi til funktionsnedsættelse, og den systematik kan være gavnlig for flere forskellige hverdagsaktiviteter, når man måske ikke længere mestrer de samme ting som nu. Derfor kan jeg kun opfordre til, at man kommer forbi Teknologibiblioteket og ser på mulighederne, hvis man begynder at opleve vanskeligheder med at huske,” siger konsulent i Lolland Kommune Anita Skovsø, som har stor erfaring med hukommelsesvanskeligheder og de udfordringer, det kan medføre.

Anita står klar til at tage imod alle besøgende på Teknologibiblioteket, hvor hun hjælper med at afklare, hvilke behov de har, fremvise og fortælle om mulige hjælpemidler og finde frem til, hvilke af hjælpemidlerne der giver mening at afprøve.

Teknologibibliotekets åbningstider
Teknologibiblioteket ligger i Sundhedsinfoen på Maribo Sundhedscenter og har første åbningsdag tirsdag den 8. januar. Biblioteket vil være åbent tirsdag i lige uger kl. 14.30-17.00. Der vil derudover være mulighed for at tage telefonisk kontakt til konsulenten mandage kl. 08.30-09.30 på telefon 54 67 41 03.

Foruden Teknologibiblioteket er der som led i samarbejdet sat andre initiativer i gang. Heriblandt:

  • En anonym frivillig telefonrådgivning med fokus på håndtering af hverdagslivet med hukommelsesproblematikker. Telefonrådgivningen er åben for henvendelse mandag og torsdag kl. 15.00-17.00. Telefonrådgivningen er bemandet af frivillige med egne erfaringer omkring demens og hukommelsesproblematikker. Tlf.nr.: 71 99 71 12.

  • Tilbud om rådgivning ved kommunens demenskonsulenter og andre fagpersoner.

  • Frivillige netværksgrupper og café-aktiviteter – drevet af frivillige.

Om samarbejdet

  • Projektet er delvist finansieret via puljemidler fra Sundhedsstyrelsen under satspuljeaftalen til udmøntning af den Nationale Demenshandleplan. Initiativerne i samarbejdet tager udgangspunkt i nogle af fokusområderne i Lolland Kommunes Demenspolitik vedtaget i 2017, som bl.a. omfatter tidlig opsporing, støtte og rådgivning til pårørende og øget videns- og kompetenceniveau mm. Demenspolitikken blev vedtaget af Ældre- og Sundhedsudvalget i 2017.

  • Initiativer i samarbejdet vil i meget høj grad være brugerdrevet, og der er derfor behov for at få kontakt med interesserede borgere, som har gode idéer til meningsfulde og relevante tilbud og aktiviteter – gerne med lyst til at være med til at føre idéerne ud i livet.

  • Aktiviteterne vil primært være placeret i Lolland Kommune, men vil være åbne for borgere fra hele Lolland – også den vestlige del af Guldborgsund Kommune.

Nøgleord

Kontakter

For oplysninger om Teknologibiblioteket kontakt:
Anita Skovsø
Demenskonsulent på Teknologibiblioteket
Tlf. 54 67 41 03

For generelle oplysninger om projektet kontakt:
Trine Jensen
Projektleder, Ældre & Sundhed, Lolland Kommune
Tlf. 54 67 40 48

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Lolland Kommune og Danmarks Lærerforening indgår lokalaftale6.3.2019 11:42:32 CETPressemeddelelse

Lolland Kommune og Lolland-Falsters Lærerforening har indgået en aftale, der fastlægger lærernes undervisningstid og styrker lærernes mulighed for at forberede undervisningen. Aftalen, som er gældende for skoleåret 2019-20, afløser det hidtidige ”tryghedspapir”. Den sætter faste rammer for lærernes vigtige arbejde i Lolland Kommune og imødekommer dermed et længe ventet ønske fra lærerforeningens side.

Invitation til fyraftensmøde om udvikling af ambassadørkorps22.1.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Lolland Kommune har i efteråret 2018 igangsat bosætningskampagnen ”Lolland Lever Livet” som led i byrådets ønske om at skabe øget fokus på bosætning. Kampagnen skal fortælle de gode historier om attraktive boliger, fantastisk natur og stærkt fællesskab på Lolland, men de bedste ambassadører er dog borgerne selv, og derfor inviterer Lolland Kommune til et fyraftensmøde om udviklingen af et ambassadørkorps.

Barnets tarv lægges til grund for tvangsadoptioner18.1.2019 12:00:00 CETPressemeddelelse

Børne- og socialministeren har 16. januar 2019 afgivet svar på folketingmedlems Karin Nødgaards §20-spørgsmål om tvangsadoptioner i Lolland Kommune med henvisning til en artikel på dr.dk den 19. december. Spørgsmålet kan give indtryk af, at tvangsadoptioner i Lolland Kommune sker ud fra økonomiske hensyn og ikke barnets tarv. Det er ikke korrekt, som Lolland Kommune også gjorde opmærksom på samme dag, som artiklen blev bragt på dr.dk.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum