AFGØRELSE I SVINDELSAG MED PANTETIKETTER - Dansk Retursystem: ”Pantsvindel kan ikke betale sig”

I mere end et år har der pågået en sag vedrørende svindel med falske etiketter og pantmærker. Der er tale om varemærkekrænkelse af så grov karakter, at det også betragtes som dokumentfalsk.
”Det er betryggende for os at se, at sager som disse bliver forfulgt og har en alvorlig konsekvens for dem, der overskrider loven. Vi er meget tilfredse med myndighedernes arbejde i denne sag og over, at der er faldet afgørelse i sagen”, siger Lars Krejberg Petersen, der er administrerende direktør i Dansk Retursystem.
Ifølge anklageskriftet er svindlen foregået ved, at drikkevarer er blevet købt i udlandet og derefter fragtet til Danmark, hvor der er blevet sat nye etiketter på med falske pantmærker, så det så ud som om, at produkterne var købt eller produceret her i landet.
”I Dansk Retursystem tager vi altid den slags svindel meget alvorligt. Vi overvåger hele tiden markedet tæt i samarbejde med myndighederne og opdager vi svindel, så anmelder vi det. Vi har indbygget forskellige sikkerhedsniveauer, der er med til at vanskeliggøre svindel og begrænse et muligt tab.,” siger Lars Krejberg Petersen og fortsætter:
”Det er afgørende for os, at forbrugerne kan have tillid til, at de produkter man køber, er lovlige. Forbrugerne og vores kunder skal kunne være trygge ved pantsystemet. Den tillid gør vi alt, hvad vi kan, for at værne om”.
På baggrund af denne sag har Dansk Retursystem opgjort et direkte tab i pant og gebyrer på cirka 1,3 mio. kr.
Faktaboks – afgørelsen kort
- Alle tiltalte er dømt. Den hovedmistænkte er dømt for alle tiltaleforhold, mens de to øvrige er tiltalt i enkelte tiltaleforhold.
- Hovedtiltalte er kendt skyldig i alle tiltaleforhold – herunder dokumentfalsk og varemærkekrænkelse af særlig grov karakter samt momsunddragelse og bestikkelse. Dommen er ubetinget og lyder på 2 år og 3 måneder samt en bøde på 3,95 mio. kr. Hovedtiltalte har anket sagen.
- De to øvrige tiltalte har fået hhv. 4 måneders betinget og ubetinget dom. Begge tiltalte har udbedt sig betænkningstid.
Nøgleord
Kontakter
Flere informationer og aftaler om interview fås hos pressekonsulent Louise Mean Nielsen på tlf. 40 95 98 15 eller lmn@danskretursystem.dk
Billeder
Vedhæftede filer
Links
Information om Dansk Retursystem
Siden 2002 har Dansk Retursystem haft eneret på at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Med eneretten følger derfor en forpligtelse til altid at være effektiv og sørge for, at udgifterne er så lave som muligt.
Følg pressemeddelelser fra Dansk Retursystem
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Dansk Retursystem
Danskerne panter for pengene – og forstår de miljøgevinsterne, panter de endnu mere8.5.2025 07:01:00 CEST | Pressemeddelelse
At få penge som belønning er den største motivationsfaktor, når danskerne panter dåser og flasker. Men de, som kender til gevinsterne for miljøet, panter endnu mere, viser en ny analyse af danskerne pantvaner. Dansk Retursystem lancerer på den baggrund i dag en ny kampagne, der skal løfte danskernes forståelse af pantsystemet og få endnu flere dåser og flasker retur og genanvendt.
Pantsystemet er effektivt som aldrig før: 99,7 procent genanvendes i lukket kredsløb12.3.2025 09:48:36 CET | Pressemeddelelse
Når flasker og dåser genanvendes i pantsystemet, bliver hele 99,7 procent til nye flasker og dåser i et lukket kredsløb, hvor materialerne kan genanvendes igen og igen. Det fremgår af Dansk Retursystems årsrapport. Det rekordhøje niveau er en forbedring på knap 4 procentpoint i forhold til året før.
Nu bliver låget siddende på flasken19.2.2025 12:38:25 CET | Pressemeddelelse
Siden EU-direktivet om fastgjorte låg trådte i kraft sidste år, kommer hele 99% af alle pantede flasker retur med låget på. Det viser en opgørelse fra Dansk Retursystem. Det svarer til 126 tons plastik, som nu genanvendes i pantsystemet i stedet for at ende som affald.
NTO skal levere automatiseret optælleanlæg til ny pantfabrik30.5.2024 08:05:00 CEST | Pressemeddelelse
Det bliver automationsvirksomheden NTO, der skal levere optælleanlægget til Dansk Retursystems nye pantfabrik i Fredericia. Anlægget skal håndtere flasker og dåser med pant, fra de kommer ind på fabrikken, til de bliver optalt, og flasker og dåser derefter sendes til genanvendelse.
Ny pantfabrik får sorteringsanlæg fra Bollegraaf6.5.2024 11:04:42 CEST | Pressemeddelelse
Nederlandske Bollegraaf Group har vundet udbuddet om sorteringsanlægget til Dansk Retursystems kommende pantfabrik i Fredericia. Her vil der dagligt skulle sorteres 2,5-3,5 mio. flasker og dåser, som kommer ind gennem pantsystemet vest for Storebælt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum