Julemærkefonden

80-års jubilæum på Julemærkehjemmet Hobro: Kronprinsessen besøger Julemærkebørnene

Del

Kronprinsesse Mary er med, når Julemærkehjemmet i Hobro markerer sit 80 års jubilæum. Det sker torsdag den 9. maj fra kl. 12.00. Pressen er velkommen.

Kronprinsesse Mary kommer på besøg, når Julemærkehjemmet i Hobro fejrer, at det er 80 år siden, de første børn fik ophold på det nordjyske Julemærkehjem.

Kronprinsessen vil deltage i den officielle del af dagens program, og herefter bliver Kronprinsessen vist rundt på Julemærkehjemmet og vil blandt andet dyste mod børnene i paddeltennis.

Pressen er velkommen!

Arrangementet foregår torsdag d. 9. maj 2019 kl. 12:30 i hallen på Julemærkehjemmet Hobro, Amerikavej 40, 9500 Hobro.

NB: Pressen skal være på plads på gårdspladsen kl. 12.00.

Akkreditering

Deltagelse kan kun ske ved tilmelding senest tirsdag den 7. maj 2019 til asbjorn.lindso@julemaerket.dk, hvor vi skal bruge følgende oplysninger:

 • Navn på medie
 • Titel og navn på de, der ønsker akkreditering

Vi kan på dagen hjælpe med udtalelser fra børn og deres familier, der er i gang med eller har gennemført ophold på Julemærkehjemmet i Hobro.

Fakta om Julemærkehjemmet Hobro

 • Julemærkehjemmet Hobro åbnede d. 18. maj 1939
 • Der er plads til 48 børn på Julemærkehjemmet Hobro
 • I alt er der fem Julemærkehjem i Danmark, der hvert år hjælper næsten 1.000 børn der kæmper med mistrivsel og lavt selvværd 
 • Julemærkehjemmene har i mere end 100 år hjulpet udsatte børn

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Julemærkefonden

Julemærkefonden
Baldersvej 3
4000 Roskilde

33133745http://www.julemaerket.dk
 • På Julemærkehjemmene hjælper vi 198 børn ad gangen. I 2018 fik samlet 950 børn plads på et af vores fem Julemærkehjem.
 • Et barns ophold koster 74.950 kr.
 • Det koster 71,2 mio. kr. årligt at drive de fem Julemærkehjem.
 • Vi modtager kun 5,8% af vores drift gennem offentlig støtte. Det er markant lavere end andre organisationer på vores område. Det betyder, at vores indsats for udsatte børn kun er mulig takket være gaver og bidrag fra privatpersoner, virksomheder og fonde.
 • For hver kroner, vi samler ind, går 75 ører direkte til hjælpearbejdet.
 • For hver krone vi bruger på fundraising, får vi 5 kroner igen.
  Mobning, ensomhed og lavt selvværd er det, størsteparten af børnene har med i bagagen, når de starter på Julemærkehjem. Det får de hjælp til at ændre – og det virker! 36% af vores børn vurderer før et ophold, at de har en god tro på sig selv. 12 måneder efter endt ophold er tallet 73%. 70% af vores børn oplever mobning, når de starter. 12 måneder efter ophold er det kun 14%.
 • Mange af vores børn kommer på Julemærkehjem med et ønske om at tabe i vægt. De nye motions- og kostvaner betyder, at børnene i gennemsnit taber 8,6 kilo under et ophold hos os. Børnene får redskaber til at fortsætte og fastholde vægttabet efter deres ophold på Julemærkehjem. 59% af vores børn er svært overvægtige, når de starter. 12 måneder efter opholdet er tallet 23%.

Følg pressemeddelelser fra Julemærkefonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Julemærkefonden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum