Varde Kommune

75.000 kroner udloves til gode idéer om demens

30.3.2017 05:09 | Varde Kommune

Del

Varde Kommune stiller i samarbejde med Aflastningstjenesten og Alzheimerforeningen en pulje på 75.000 kr. til rådighed for idéer, der omhandler aktivitetstilbud for demensramte.

SUNDHED

Går man rundt med en idé til en aktivitet, som man har lyst til at lave sammen med demensramte, så er det nu, man skal på banen.

Varde Kommune vil nemlig have nye forslag til, hvad man kan gøre for demensramte.

Idéen skal:

  • Være et aktivitetstilbud til demensramte, der bor i egen bolig.
  • Indeholde en plan for, hvordan der sikres deltagere til aktiviteten.
  • Kunne løftes af den, der kommer med idéen, eller en han eller hun kender. På den måde kan man give de pårørende et frirum i den daglige omsorg.

Varde Kommune tilbyder:

  • Op til 3.000 kroner pr. demensramt, der laves aktiviteter for. En aktivitet for tre personer kan altså tildeles op til 9.000 kroner. Der kan bevilliges penge til flere idéer samtidig.
  • Råd og vejledning til din idé.
  • Forberedelse, der gør dig klar til at udføre aktiviteter med demensramte.

Gode idéer kan indsendes i perioden 1. april - 31. maj 2017.

Læs mere på kommunens hjemmeside via følgende link:
http://www.vardekommune.dk/borgerbudgetter-aktiviteter-til-demensramte-som-bor-i-egen-bolig

Her ligger ansøgningsskemaet også.

CITAT

Formand for Udvalget for Social og Sundhed i Varde Kommune, Thyge Nielsen:

”Vi tror, at det vil give nogle spændende resultater, at idéerne som noget helt nyt kommer direkte fra borgerne.”

”Når de pårørende nu får midler til at hjælpe deres venner og bekendte i deres sygdom, giver det forhåbentlig nogle anderledes indspark, som vi efterfølgende kan lade os inspirere af.”

Kontakter

Thyge Nielsen
Formand for Udvalget for Social og Sundhed, Varde Kommune
20 31 36 24
thni@varde.dk

Mette Fuglsang Larsen
Udviklingskonsulent, Varde Kommune
21 56 34 11
melf@varde.dk

Information om Varde Kommune

Varde Kommune
Varde Kommune
Bytoften 2
6800 Varde

7994 6800http://www.vardekommune.dk/

Varde Kommune ligger langs den jyske vestkyst og strækker sig fra Nymindegab i nord til Skallingen i syd. 

Med visionen "Vi i Naturen" fokuserer vi på vores enestående natur og det gode liv i Varde Kommune.

Igennem Vadehavet er vi er en del af UNESCO Verdensarv, og med Naturpark Vesterhavet lige uden for døren har vi unikke naturoplevelser til både store og små.

Følg pressemeddelelser fra Varde Kommune

Ved at skrive dig op her, vil du modtage pressemeddelelser på mail når de udsendes. Indtast din mail og følg instruktionerne. Det er ligeså let at melde sig fra igen.

Flere pressemeddelelser fra Varde Kommune

Kronprins Frederik og stjernearkitekt Bjarke Ingels indviede bunkermuseum29.6.2017 15:04pressemeddelelse

For øjnene af 250 indbudte gæster og pressefolk fra seks lande blev det nye TIRPITZ indviet i formiddags. Blandt gæsterne var stjernearkitekt Bjarke Ingels og H.K.H. Kronprins Frederik, som begge var synligt begejstrede for det splinternye museum. Kulturminister Mette Bock forestod selve indvielsen ved at flytte et såkaldt tjekkisk pindsvin. Hun fik en hjælpende hånd af H.K.H. Kronprins Frederik.

Sidste chance for akkreditering: TIRPITZ bliver indviet med deltagelse af H.K.H. Kronprins Frederik27.6.2017 08:18pressemeddelelse

TIRPITZ i Blåvand, som er tegnet af Bjarke Ingels Group, indvies officielt den 29. juni 2017. Museet er på forhånd udråbt som arkitektur i absolut verdensklasse og er på CNNs liste over de 13 mest imødesete byggerier i 2017 – på verdensplan. TIRPITZ er på spektakulær vis bygget ind i det karakteristiske vestjyske klitlandskab og rummer udstillinger om 2. Verdenskrig, rav og 20.000 års historie på den jyske vestkyst.

Info om akkreditering: Tirpitz bliver indviet med deltagelse af H.K.H. Kronprins Frederik13.6.2017 13:51pressemeddelelse

Tirpitz i Blåvand, som er tegnet af Bjarke Ingels Group, indvies officielt den 29. juni 2017. Museet er på forhånd udråbt som arkitektur i absolut verdensklasse og er på CNNs liste over de 13 mest imødesete byggerier i 2017 – på verdensplan. Tirpitz er på spektakulær vis bygget ind i det karakteristiske vestjyske klitlandskab og rummer udstillinger om 2. Verdenskrig, rav og 20.000 års historie på den jyske vestkyst.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum