Deloitte

Mere end hver fjerde dansker i job har adgang til eksklusive ferieboliger

Del
Det bliver mere og mere almindeligt at holde ferie i arbejdsgiverens sommerhus

København, 2. august 2016

Byhus i Provence. Lejlighed i Paris. Sommerhus ved Limfjorden eller hyggelig hytte på fjeldet. Danske arbejdsgivere tilbyder i stor stil ferieboliger til udlejning blandt medarbejderne mod en større eller mindre betaling. I dag har hele 29 pct. af danskerne i job adgang til de eksklusive boligtilbud. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte.

- Ferieboliger er blevet et højt skattet personalegode på mange arbejdspladser. Mange steder er der hele kataloger, hvor man kan ønske bestemte boliger i bestemte uger. Det gælder alt fra sommerhuse i Danmark og Sydeuropa til lækre lejligheder i Europas hovedstæder, siger skatteekspert i Deloitte, Niels Sonne.

Hvorvidt man som medarbejder skal betale skat af en eventuel rabat på ferieboligen, vurderes i forhold til den skattepligtige værdi. Den ligger helt fast på 0,50 pct. af den danske ejendomsværdi pr. uge i uge 22 til 34. For årets øvrige uger sættes værdien til 0,25 pct.

- Lejer man et sommerhus, der fx er 1. mio. kr. værd, er den skattemæssige værdi altså 5.000 kr. om ugen i sommerperioden. Betaler man selv de 5.000 kr. til sin arbejdsgiver, er der ingen beskatning. Betaler man mindre end 5.000 kr., bliver man beskattet af rabatten, siger Niels Sonne.

Som medarbejder kommer man dog sjældent i uføre, påpeger Niels Sonne. Det er nemlig ens arbejdsgiver, der har pligt til at indberette den skattepligtige værdi, såfremt man har haft en sommerbolig til rådighed uden at betale den fulde pris. Det sker som B-indkomst uden AM-bidrag, hvilket betyder, at skatten opkræves i forbindelse med årsopgørelsen som en restskat.

Hvis ferieboligen derimod stilles til rådighed af en faglig sammenslutning eller fx en funktionærforening på arbejdspladsen, er der som udgangspunkt ingen skattemæssige konsekvenser. Samme gælder for sommerhuse, som ejes af feriefonde, og som stilles til rådighed for ansatte i fx kommuner. Heller ikke her risikerer man at skulle betale skat.

Af de selvbetalte personalegoder er feriehusene det fjerde mest populære på de danske arbejdspladser lige efter kantinen, julefrokosten og personaleforeningen.

Fakta:

Så mange danskere i job bliver tilbudt leje af ferieboliger som et personalegode:

• 16 pct. anvender det typisk ikke, men har muligheden, hvis de har lyst

• 9 pct. anvender det, men betaler selv, hvad det koster

• 3 pct. anvender det og får tilskud af arbejdsgiveren

• 1 pct. anvender det og får det gratis

• 71 pct. har ikke adgang til det eller ved det ikke

Tallene er baseret på 2086 interview med repræsentativt udvalgte danskere i arbejde. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.

Nøgleord

Kontakter

Niels Sonne
Tlf. +45 23 31 31 71
nsonne@deloitte.dk

Billeder

Download
Niels Sonne
Niels Sonne
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Niels Sonne er statsautoriseret revisor i Deloitte og ekspert i personskat.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye