VIA University College

430 nye VIA-studerende i Viborg

Del

Spændingen bliver i dag – den 26. juli – udløst for de unge, der har søgt ind på en videregående uddannelse. De, der får afslag, kan søge ledige studiepladser. På Campus Viborg har VIA fx ledige pladser på pædagoguddannelsen og uddannelsen i offentlig administration.

På VIAs hjemmeside – via.dk – er der en liste over rækken af uddannelser med ledige studiepladser hos VIA i hele Region Midtjylland. Arkivfoto.
På VIAs hjemmeside – via.dk – er der en liste over rækken af uddannelser med ledige studiepladser hos VIA i hele Region Midtjylland. Arkivfoto.

430 unge mennesker har i dag, den 26. juli, fået at vide, at de er blevet optaget på deres ønskede uddannelse hos professionshøjskolen VIA University College i Viborg. Det er godt fem procent flere end sidste år. Ansøgere til alle VIAs godt 40 uddannelser i Region Midtjylland har nemlig siden midnat kunnet logge ind på VIAs optagelsesportal og se, om de er optaget.

I alt 1.584 har i år søgt ind på uddannelser hos VIA i Viborg.

Optaget betyder, at VIAs uddannelser i Viborg til bachelor of Animation og bachelor in Graphic Storytelling hos The Animation Workshop allerede er fyldt helt op. Det samme gælder netuddannelsen til sygeplejerske, der er tilknyttet Campus Viborg og i år har fået seks ekstra studiepladser.

På uddannelserne til pædagog og til professionsbachelor i offentlig administration på Campus Viborg er der stadig få ledige studiepladser at søge. Desuden er der ledige studiepladser på læreruddannelsen i Skive, som organisatorisk hører under Campus Viborg.

Ledige studiepladser

På VIAs hjemmeside – via.dk – er der en liste over rækken af uddannelser med ledige studiepladser hos VIA i hele Region Midtjylland.

Hvis man ønsker en af de ledige studiepladser, fx på pædagoguddannelsen i Viborg, anbefaler VIA at være hurtig på aftrækkeren.

”Erfaringsmæssigt får vi i VIA frem til studiestart i august-september flere hundrede ekstra ansøgninger som såkaldt efteroptag. Der er primært tale om ansøgere, der fik afslag på de uddannelser, de søgte i første omgang, eller som ikke nåede at søge inden ansøgningsfristen,” forklarer VIAs prorektor Louise Gade.

Hun opfordrer de unge, der har fået afslag i første omgang, til at være åbne over for alternative uddannelsesmuligheder frem for at miste modet.

Overvej alternative uddannelser

”Prøv at være nysgerrige på andre uddannelser, der stadig har ledige studiepladser, selv om de ikke lige var førsteprioriteten. Der er masser af eksempler på, at man sagtens kan blive rigtig glad for en uddannelse, der ikke i udgangspunktet var den foretrukne, og der er mange veje til at blive godt uddannet og kvalificeret til arbejdsmarkedet,” siger Louise Gade.

Prorektoren forklarer, at VIA eksempelvis har en del uddannelser, hvor der ikke fra politisk side er sat loft over, hvor mange studerende, VIA må optage, og hvor der derfor stadig er ledige pladser trods et stort antal ansøgere.

”Det gælder blandt andet på vores ingeniøruddannelser, på uddannelsen til bygningskonstruktør og på vores nye skatteuddannelse. Læreruddannelsen er også et af de studier, hvor der er plads til, at flere søger ind henover de næste uger,” siger Louise Gade.

Ud over at kontakte VIAs studievejledere er der inspiration at finde på VIAs blog ’dinstudievej.dk’, som er skabt for at hjælpe de unge til at blive mere afklarede til at træffe et studievalg.

I alt er 6.023 ansøgere blevet tilbudt en plads på en af VIAs over 40 forskellige uddannelser i Region Midtjylland. Det er 202 flere end i 2018, og det største optag hos VIA over de seneste fem år.

Se oversigt over ledige studiepladser på VIAs hjemmeside: www.via.dk/ledigepladser

Kontakter

Pressekontakt for yderligere information:
Louise Gade, prorektor og den øverst ansvarlige for alle uddannelserne ved professionshøjskolen VIA University College
Mobil: 87 55 19 99
E-mail: loug@via.dk

Lone Vestergaard Andersen, journalist i VIAs kommunikationsafdeling
Mobil: 87 55 29 68
E-mail: lva@via.dk

Billeder

På VIAs hjemmeside – via.dk – er der en liste over rækken af uddannelser med ledige studiepladser hos VIA i hele Region Midtjylland. Arkivfoto.
På VIAs hjemmeside – via.dk – er der en liste over rækken af uddannelser med ledige studiepladser hos VIA i hele Region Midtjylland. Arkivfoto.
Download

Information om VIA University College

VIA University College
VIA University College
Hedeager 2
8200 Aarhus N

87 55 00 00http://via.dk/

Fakta om VIA University College

• VIA er kåret som Årets Entreprenante Uddannelsesinstitution af Fonden for Entreprenørskab i både 2014, 2018 og 2019.

• VIA er en professionshøjskole med cirka 19.000 studerende på mere end 40 forskellige professionsbacheloruddannelser i 11 byer i Region Midtjylland.

• VIA uddanner blandt meget andet til ingeniør, lærer, pædagog, sygeplejerske, bygningskonstruktør, designer, filmanimator, socialrådgiver, administrationsbachelor, fysioterapeut og bioanalytiker.

• VIA har campusser med flere uddannelser under samme tag i Aarhus, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg, Herning og Holstebro. Dertil kommer enkelt-uddannelser i Nørre Nissum, Skive, Ikast og Grenaa.

• VIAs uddannelser foregår i en vekselvirkning mellem teori og praksis samt praktikperioder. Målet er at klæde de studerende på med kompetencer, der kan være med til at sikre vækst i erhvervslivet og udvikling af den offentlige sektor. Uddannelserne giver de studerende den seneste forskningsviden inden for deres fagfelt.

• VIA er med 20.000 kursister årligt en af Nordens største udbydere af målrettet kompetenceudvikling til en lang række brancher inden for både den private og offentlige sektor.

• VIA bedriver praksisrettet forskning, udvikling og innovation i en række forskningscentre. Aktiviteterne foregår i tæt samarbejde med virksomheder, offentlige institutioner og organisationer.

Læs mere om VIA University College på www.via.dk

Følg pressemeddelelser fra VIA University College

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra VIA University College

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum