Kun 17 procent af danskerne får bonus på jobbet

København, 4. august 2015
Mindre end hver femte dansker får bonus på jobbet. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Deloitte. Tallet overrasker Deloittes ledelsesekspert i en tid, hvor der er hård kamp om at tiltrække og fastholde de bedste medarbejdere.
”Der er ingen tvivl om, at en bonus på jobbet er et signal til medarbejderne om, at god performance belønnes. Det gælder ikke mindst for de tusindvis af nyuddannede, der lige nu strømmer ud på arbejdsmarkedet. En bonus motiverer medarbejderne til at tage ansvar for virksomhedens resultat, eftersom det jo er her, bonuspuljens størrelse bestemmes,” siger partner i Deloitte Kim Domdal, der til daglig rådgiver virksomheder om Performance Management.
Bonus er dog ikke i sig selv nok til at holde på medarbejderne, understreger Kim Domdal:
”De bedste medarbejdere har typisk lyst til at blive i virksomheden, hvis der er et godt arbejdsklima, hvis der er god ledelse, hvis de rette udviklingsmuligheder er til stede, og hvis lønnen er i orden. Men kan man oven i det lægge en bonus på bordet, er det yderligere et signal om, at medarbejdernes indsats er værdsat,” siger han.
Dermed kan bonus være et vigtigt værktøj til at kapre de rette medarbejdere og sørge for, at de bliver i virksomheden.
”Vi ved, at der er lommer på det danske arbejdsmarked, hvor der i den grad mangler specialister. Vi ved også, at der er yderområder i Danmark, hvor det er ekstremt svært at skaffe arbejdskraft. I de tilfælde er man nødt til at passe ekstra godt på de medarbejdere, man har. I dag kan man langt fra tage for givet, at dygtige medarbejdere bare bliver hængende i virksomheden, hvis de ikke hele tiden oplever, at de bliver påskønnet, rost og ikke mindst belønnet for deres indsats,” siger Kim Domdal.
Ud af de danskere, der modtager bonus på deres job, siger 23 procent, at den gives på baggrund af deres personlige indsats, mens resten siger, at den gives på baggrund af enten afdelingens resultat, hele organisationens resultat eller en kombination heraf.
Tallene er baseret på i alt 1007 interview med repræsentativt udvalgte danskere på 18 år og derover. Undersøgelsen er gennemført af Epinion for Deloitte.
Nøgleord
Kontakter
Kim Domdal
Tlf. +45 30 93 63 51
kdomdal@deloitte.dk
Billeder
Information om Deloitte
Følg pressemeddelelser fra Deloitte
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Deloitte
Karriereudvikling topper generation Z’s ønskeliste på jobbet23.5.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
De 20-30-årige danskere overrasker ved at være mindre interesserede i work/life-balance og mere ivrige efter karriereudvikling og ledelse end resten af verdens unge arbejdstagere. Samtidig er leveomkostninger og klima markante bekymringer, viser ny Deloitte-rapport.
Deloitte og Kraka med fremtidsscenarier for Danmark i 2050: Svære valg skal træffes i dag7.5.2025 06:54:18 CEST | Pressemeddelelse
Fem udfordringer skal løses i dag for at opretholde Danmarks styrkepositioner frem mod 2050. Hvis danske beslutningstagere formår at sætte ind på disse områder, vil Danmark kunne stå lige så stærkt om 25 år, som Danmark gør i dag.
Deloitte fastslår: Medarbejderudvikling giver plus på bundlinjen28.3.2025 06:02:00 CET | Pressemeddelelse
Organisationer, der prioriterer personlig udvikling, kreativitet og fordybelse, klarer sig bedre økonomisk og skaber større værdi for samfundet. Det viser en ny, global undersøgelse fra Deloitte.
Virksomheders brug af AI i kraftig fremgang25.3.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Selv om udbredelsen af generativ kunstig intelligens øges markant, er der stadig væsentlige barrierer på vejen, førend vi indfrier det fulde potentiale. En ny undersøgelse fra Deloitte indikerer samtidig, at adoptionen ikke helt kan følge med den teknologiske udvikling.
Deloitte udpeger fremtidens teknologiske tendenser: ”Alt er bundet op på AI"24.2.2025 06:10:00 CET | Pressemeddelelse
Hvilke teknologiske trends skal erhvervslivet og den offentlige sektor kende til for at få en strategisk fordel? Rådgivningsgigant og tech-partner Deloitte udpeger seks centrale tendenser med potentiale til at ændre måden, vi arbejder, interagerer og laver forretning på.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum