Frihedsmuseet

4. maj på Frihedsmuseet: Gratis entré til gæster født under besættelsen

Del
Ud over at holde aften-åbent 4. maj fejrer Frihedsmuseet også Danmarks befrielse ved denne dag at give gratis adgang til gæster, der er født i ét af årene fra 1940-46.

Når kalenderen viser 4. maj, er det 76 år siden budskabet om, at de tyske tropper i Danmark havde kapituleret, rungede igennem danskernes radio.

Det skal naturligvis fejres på det helt nye Frihedsmuseum, som slog dørene op 3. juli forrige år efter en ødelæggende brand i 2013 – og som netop er genåbnet efter corona-nedlukningen.

”Det føles næsten som en ny befrielse, og snart er det 76 år siden, danskerne fik frihedsbudskabet. Det vil vi gerne markere på Frihedsmuseet ved at gøre lidt ekstra ud af dagen,” siger museumschef Jens Carl Kirchmeier Andersen og fortsætter:

”Derfor har vi den 4. maj gratis adgang for alle gæster, der er født i ét af besættelsesårene, så længe der er plads på museet. Vi har valgt at tage året 1946 med, da Bornholm jo først blev endeligt befriet 11 måneder senere end resten af landet – det skal selvfølgelig også fejres.”

De gæster, der opfylder kravet for gratis adgang, skal booke en gratis børnebillet til det tidspunkt, de ønsker at besøge museet den 4. maj – det er for at sikre, at der er plads på museet i forhold til corona-restriktionerne. Billetten vises i døren sammen med corona-pas samt ID, der viser fødselsår. 

Derudover holder Frihedsmuseet åbent til kl. 21.00 på befrielsesaftenen, og kl. 20.36 vil frihedsbudskabet blive afspillet på det tidspunkt, hvor det blev spillet i radioen 4. maj 1945.

Frihedsmuseet vil også tænde 76 elektriske lys i vinduet omkring tidspunktet, hvor frihedsbudskabet bliver afspillet.

Pressen inviteres til at dække 4. maj fejringen:

Tirsdag 4. maj fra 10-21.00

Esplanaden 13, 1263 København K

Frihedsmuseet får snart ny byvandring

Ud over 4. maj fejringen har Frihedsmuseet også en kommende byvandring på plakaten.

I sommerferien vil museet nemlig tilbyde sine gæster en guidet tur rundt i København for at fortælle om vigtige begivenheder og personer under besættelsen.

Turen vil blandt andet tage gæsterne en tur forbi Amalienborg Slot, hvor der i 1944 foregik heftige kampe mellem det danske politi og tyske soldater.

Og byvandringen vil også give et indblik i, hvad der skete med de danske jøder, som ikke nåede at flygte under jødeforfølgelsen i 1943.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Frihedsmuseet

Frihedsmuseet
Frihedsmuseet
Esplanaden 13
1263 København K

http://frihedsmuseet.dk

Frihedsmuseet er museet for Danmarks modstandskamp under besættelsen i 1940-45.

Frihedsmuseet fokuserer på valget om at gå til modstand – og overskride den grænse, modstandskampen var i samtiden.

Følg pressemeddelelser fra Frihedsmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frihedsmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye