Frihedsmuseet

Frihedsmuseet slår dørene op for den nye særrundvisning ’Forfulgt’

Del

I oktober er det 80 år siden tyskernes aktion mod de danske jøder. Men de var langt fra de eneste i Danmark, der blev forfulgt under besættelsen. I denne nye rundvisning dykker vi ud over jødernes skæbne også ned i nogle af de andre grupper, der måtte leve på flugt.

De fleste har nok hørt historierne om de forfulgte, danske jøder, der i oktober 1943 måtte gemme sig for den tyske besættelsesmagt og flygte til Sverige.

Men i løbet af besættelsestiden levede også mange andre grupper et liv præget af forfølgelse.

I denne helt nye rundvisning på Frihedsmuseet kommer gæsterne tæt på nogle af dem og deres skæbne i tiden op til, under og efter besættelsen: Hvorfor de blev forfulgt og af hvem?

Ud over de danske jøder, dykker rundvisningen også ned i forfølgelsen af de danske kommunister, modstandsfolkene, det danske politi, de tyske flygtninge i Danmark samt modstandsbevægelsens opfordring til at forfølge stikkere og ’tyskerpiger’.

Fælles for dem er, at de under besættelsen må gemme sig eller flygte for at undgå at blive opdaget, fanget og for nogles vedkommende sendt videre i koncentrationslejr, mens andre risikerede at blive henrettet, tortureret eller udskammet offentligt.

Praktisk info:
Pris: Voksne: 150 DKK | Børn: 40 DKK
Dato: 1, 8, 15, 22 og 29. oktober
Tidspunkt 14-15

Nøgleord

Kontakter

Links

Om Frihedsmuseet

Frihedsmuseet er museet for Danmarks modstandskamp under besættelsen i 1940-45.

Frihedsmuseet fokuserer på valget om at gå til modstand – og overskride den grænse, modstandskampen var i samtiden.

Følg pressemeddelelser fra Frihedsmuseet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Frihedsmuseet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye