200 gymnasieelever samles til sprogcamp

I den kommende weekend kommer gangene på Hjørring Gymnasium STX & HF til at summe af liv. Her samles knap 200 udvalgte gymnasieelever fra 50 gymnasier i hele landet til sprogcamp. Det er tiende gang, det nordjyske gymnasium sammen med Aalborg Universitet arrangerer sprogcamp med det formål at skærpe interessen for at læse fremmedsprog i gymnasiet og på de videregående uddannelser.
Igen i år har interessen været stor for at deltage i sprogcampen. Ifølge rektor på Hjørring Gymnasium/STX og HF, Elsebeth Gabel Austin, er der brug for fortsat at opmuntre sprogtalenter til at dygtiggøre sig, fordi det fortsat bliver vigtigere at kunne et eller flere fremmedsprog udover engelsk.
”Nogle tror fejlagtigt, at engelsk er nok til at klare sig i en global verden – men de tager grundigt fejl. I dag kræver erhvervslivet dygtige sprogfolk; man skal helst kunne mindst to og gerne tre fremmedsprog, og vi ser alvorligt på den mangel, der inden for kort tid bliver på dygtige sprogfolk. Der bliver altså rift om de unge, der kan sprog, og det gælder alle brancher”, siger Elsebeth Gabel Austin, rektor på Hjørring Gymnasium/ STX og HF.
Workshops og sprogmesse
Fælles for de deltagende gymnasieelever er, at de har en særlig interesse og et talent for sprog. De får mulighed for at møde andre unge med samme interesse samt muligheden for at beskæftige sig indgående med enten det engelske, tyske, franske, italienske, spanske eller kinesiske sprog.
”Det giver udsyn at lære nye sprog og kulturer at kende. Danmark har brug for unge, som kan kommunikere på fremmedsprog og har globalt udsyn. Derfor er det vigtigt med denne mulighed for unge fra hele Danmark, hvor de kan mødes og arbejde med fremmedsprog. Den her weekend i Hjørring, dén gør en forskel”, understreger Malene Gram, prodekan for uddannelse ved Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet.
Undervisere og studerende fra Aalborg Universitet afholder på sprogcampen en række workshops, hvor de unge får mulighed for at tale med virksomheder der beskæftiger sig med sprogmedarbejdere.
Flere virksomheder sponsorerer sprogcampen, og én af dem er Hirtshals Havn, der også vil være til stede i weekenden.
”Hos Hirtshals Havn har vi valgt at bakke op om Sprogcamp 2023 som sponsor, fordi vi prioriterer højt at støtte op om unge menneskers muligheder i deres valg af uddannelse. Det gør vi blandt andet ved som virksomhed at vise, hvordan vi bruger engelsk i vores daglige arbejde med kunder og leverandører på havnen”, siger Ditte Gerstrøm Sørensen, marketingchef ved Hirtshals Havn.
Sprogcampen afsluttes med en stor sprogmesse søndag middag, hvor de unge sprogtalenter skal præsentere en case omkring en virksomhed, de har arbejdet med hele weekenden.
Udover at møde andre unge med interesse for fremmedsprog får gymnasieeleverne også indsigt, hvor mange jobmuligheder der findes, når man er dygtig til sprog.
Det er tiende år, at Aalborg Universitet og Hjørring Gymnasium/STX og HF afholder sprogcamp.
Fakta:
- I år deltager ca. 200 gymnasieelever fra 50 gymnasier
- Sprogcampen afholdes fra fredag den 27. til søndag den 29. januar
- Hovedsponsorerne er: Beauté Pacifique, Hirtshals Havn, Ole Kirk's Fond (LEGO), Polar Seafood, ECCO, Feriepartner, Translatørforeningen og Det Nationale Center for Fremmedsprog (NCFF).
- Læs mere på www.sprogcamp.aau.dk
Kontakter
Malene Gram
Prodekan for uddannelse ved Det Humanistiske og Samfundsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet
9940 9136, prodekan-ssh-udd@aau.dk
Elsebeth Gabel Austin
Rektor på Hjørring Gymnasium STX og HF
9923 4517, au@hj-gym.dk
Silke Wadskjær Mølgaard
Studerer Engelsk på 10. semester ved Aalborg Universitet
Undervisningsassistent/studenterunderviser i Engelsk på sprogcampen
4047 5715, smalga18@student.aau.dk
Jane Grønning Johansen
Journalist og presserådgiver ved Aalborg Universitet
9356 2377, janegj@adm.aau.dk
Billeder

Information om Aalborg Universitet
Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet
Forskere bruger AI til at spotte sygdomme og stress hos heste9.7.2025 08:40:53 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Aalborg Universitet bruger kunstig intelligens til at analysere hestes ansigtsudtryk for at undersøge, hvornår de er stressede eller i smerter. Det skal lægge kimen til nye værktøjer, der kan styrke dyrevelfærden og bekæmpe sygdomme.
Ny forskning: EUs milliardstøtte til grænsekontrol fører til overgreb på migranter7.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et omfattende feltarbejde i Tunesien viser, at EUs samarbejde med nordafrikanske lande om grænsekontrol har alvorlige konsekvenser for migranterne. Det fremgår af en ny ph.d.-afhandling fra Aalborg Universitet.
Statskundskab kommer stærkt fra start i Nordjylland6.7.2025 08:31:17 CEST | Pressemeddelelse
Med mange ansøgninger er den nye statskundskabsuddannelse på Aalborg Universitet kommet godt fra start. Samtidig stiger interessen for business-uddannelserne markant.
Ny forskning: "Vi straffer mere, flere og hårdere"1.7.2025 14:15:10 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra AAU har for første gang kortlagt alle ændringer af den danske straffelov siden 1980. Resultatet viser over 900 lovændringer. De fleste ændringer har fundet sted efter år 2000 og har en skærpende karakter.
Forsker: Bonusklubber og nye regnemodeller kan redde den kollektive trafik1.7.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Vejdirektoratet vurderer, at det vil koste fire trafikdræbte mere hvert år, når 17-årige i dag får lov til at køre bil uden ledsager. Lektor Laura Bang Lindegaard fra Aalborg Universitet peger på nye økonomimodeller og bonusklubber som tiltag, der kan bringe busser og tog ud af den nedadgående spiral.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum