Beskæftigelsesministeriet

Forhøjelse af folkepensionsalderen i 2040 sikrer velfærden

Del

I dag har et flertal i Folketinget vedtaget lovforslaget, der forhøjer folkepensionsalderen til 70 år fra 2040. Med vedtagelsen har danskerne vished for deres pensionsalder de næste 20 år frem til 2045.

Lovforslaget om at forhøje pensionsalderen er en følge af Velfærdsaftalen fra 2006, hvor et bredt flertal i Folketinget aftalte, at folkepensionsalderen sikrede en sammenhæng mellem levealder og pensionsalder. Når vi lever længere, skal vi også blive længere på arbejdsmarkedet.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Vi hæver i 2040 pensionsalderen fra 69 til 70 år for bl.a. at få råd til en ordentlig velfærd for fremtidige generationer. Men det bliver sidste gang, Socialdemokratiet stemmer for en stigning inden for den nuværende automatik. For der er stor forskel på, om man starter sit arbejdsliv som 16-årig, eller man er langt oppe i 20’erne, inden man forlader universitetet. Derfor har vi brug for et mere retfærdigt pensionssystem, som vi vil forhandle på plads i god tid inden 2030.

Ifølge pensionsloven skal Folketinget hvert femte år tage stilling til, om folkepensionsalderen skal forhøjes, hvis levetiden for 60-årige stiger. Den aktuelle forhøjelse af pensionsalderen fra 69 år til 70 år bidrager til at styrke de offentlige finanser med cirka 15 mia. kr. fra 2040 (2025-niveau). Velfærdsforliget, der blev indgået i 2006, har været med til at sikre vores stærke økonomi og velfærd.

Folkepensionsalderen er senest blevet forhøjet i 2020 med ét år til 69 år med virkning fra 2035. Tidligere er pensionsalderen blevet forhøjet til 68 år i 2015 med virkning fra 2030.

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Tæt på uændret ledighed i april 202520.5.2025 09:03:39 CEST | Pressemeddelelse

Der er 86.800 fuldtidsledige i april 2025. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Ledigheden er dermed tæt på uændret i forhold til måneden før med et lille fald på 400 fuldtidspersoner. Ledighedsprocenten er fortsat uændret på 2,9 pct. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: - Det er positivt, at selvom mange virksomheder er påvirket af uroen omkring toldsatser, formår vi fortsat i Danmark at holde ledigheden på et lavt niveau. Men det er også i tider som disse, at vi skal gøre, hvad vi kan for at få de sidste med. En af de indsatser, der skal hjælpe med det, er Ungeløftet, som er rettet mod de 43.000 unge, der hverken har et job eller en uddannelse. Her går vi sammen med kommuner, virksomheder og civilsamfund og går til opgaven på en helt ny måde, som forhåbentlig kan nedbringe gruppen, der desværre har været konstant i alt for mange år. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering offentliggør ledighedstallet for maj 2025 den 19. juni 202

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye