Rekord: 80.000 danskere arbejder efter folkepensionsalderen
I morgen tirsdag skal Folketinget igen træffe beslutning om velfærdsaftalen, som denne gang hæver folkepensionsalderen til 70 år fra 2040. De seneste års udvikling viser da også en markant stigning i danskere, der arbejder frem til – og efter – folkepensionsalderen.
Som en central del af velfærdsaftalen fra 2006 skal politikerne justere folkepensions- og efterlønsalderen, så de stiger gradvist i takt med at levealderen stiger. Levetidsindekseringen har betydet, at Folketinget i denne uge skal skrue op for pensionsalderen til 70 år i 2040 .
- For rigtig mange danskere kan det lyde voldsomt, at folkepensionsalderen i 2040 skrues op til 70 år. Men tallene viser meget klart, at rigtig mange danskere bliver længere og længere i job. Så den gode nyhed er, at mange danskere har både helbredet og lysten til at arbejde – også efter folkepensionsalderen, fortæller Jan V. Hansen, pensionsdirektør i brancheforeningen Forsikring & Pension.
Han vurderer, at Velfærdsaftalen har været afgørende for en stærk og robust økonomi og balance på de offentlige finanser på lang sigt. Det er en situation, som mange lande i Europa misunder Danmark.
- Det gavner selvfølgelig hverken danske økonomi eller den enkelt senior, hvis folkepensionsalderen stiger, uden at beskæftigelsen for ældre samtidig følger med. Så der er grund til stor anerkendelse til både seniorer og arbejdsgivere, der har gjort fremgangen muligt, siger Jan. V. Hansen.
- Udviklingen bunder i en kombination af gode konjunkturer, mere fleksibilitet fra arbejdsgiverne, en større lyst til at fortsætte i arbejde og forbedrede økonomiske incitamenter. I dag er der ca. 80.000 personer over folkepensionsalderen, som er i beskæftigelse. Det er historisk højt, fortæller Jan V. Hansen.
Det er på tværs af alle uddannelsesgrupper, at tilbagetrækningsalderen er steget. Tilbagetrækningsalderen er siden 2010 vokset 3,8 år for personer, som er ufaglærte eller faglærte, og med omkring 3,3 år for personer med en kort eller mellemlang videregående uddannelse. For personer med en lang videregående uddannelse er tilbagetrækningsalderen vokset med 2,8 år, så den i dag er 67,9 år og i gennemsnit højere end folkepensionsalderen.
Kontakter
Nicolai SchackePressechef
Tlf:24 24 04 02nis@fogp.dkBilleder
F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Styrk cybersikkerheden for at sikre Danmarks samfundsrobusthed30.6.2025 09:50:10 CEST | Pressemeddelelse
Vi ser ind i forsvarsinvesteringer for hundredvis af milliarder de kommende år. Men vi må ikke glemme vores nationale beredskab og samfundsrobusthed, mener F&P. Særligt på cyberområdet er Danmark udsat. Derfor spiller forsikrings- og pensionsbranchen ud med otte konkrete forslag til at styrke cybersikkerheden i Danmark.
F&P: Næste års finanslov skal sætte turbo på fremtidssikringen af Danmark25.6.2025 09:02:33 CEST | Pressemeddelelse
Øget klimasikring, styrket velfærd, investeringer i konkurrenceevnen og en øget tryghed for danskerne er blandt de fokusområder, som F&P foreslår i nyt finanslovskatalog, der skal fungere som inspiration frem mod efterårets finanslovsforhandlinger.
F&P: Et opjusteret råderum giver nye muligheder23.6.2025 11:26:14 CEST | Pressemeddelelse
Finansministeriet har i dag opjusteret råderummet frem mod 2030 med 58 mia. kr. F&P mener, at regeringen bør prioritere klimasikring, forsvarsinvesteringer og den grønne omstilling for de nye milliarder.
De grønne pensionsinvesteringer stiger trods global usikkerhed23.6.2025 08:20:25 CEST | Pressemeddelelse
Den grønne omstilling har fået det sværere, bl.a. efter den nye politiske agenda i USA. Alligevel er beholdningen af grønne investeringer hos den danske pensionsbranche øget det seneste år, viser ny opgørelse. Sammenlagt har branchen nu investeret 385 mia. kr. i grøn omstilling.
F&P: Ambitiøst udspil fra regeringen om EU-formandskabsprioriteringer.19.6.2025 13:08:37 CEST | Pressemeddelelse
Mere europæisk forsvar, afbureaukratisering, grøn omstilling, øgede investeringer i EU og en styrkelse af konkurrenceevne er de omdrejningspunkter, som den danske regering lægger op til at have fokus på ved det nærtstående EU-formandskab. Det er korrekt prioriteret, men det er resultaterne, regeringen vil blive målt på, lyder det fra F&P.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum