Se billederne: Fransk kemiker modtager Sonning-Prisen
Kultur, kemi og kunst mødtes, da den franske kemiker Hervé This onsdag modtog Danmarks største kulturpris, Sonning-Prisen. Hervé This er kendt som ophavsmand til den molekylære gastronomi.

Grundingrediensen i den franske kemiker Hervé This’ gastronomi er videnskab. Ved at bringe de videnskabelige principper ind i gastronomien, har han revolutioneret europæisk madkultur. Til en ceremoni på Københavns Universitet modtog han onsdag Sonning-Prisen og et legat på en million kroner for sit arbejde.
Videnskaben i gastronomien
I sin internationale bestseller ”Molecular Gastronomy” fra 2002 introducerer Hervé This de videnskabelige principper, der kan forvandle et klassisk måltid mad til en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.
Molekylær gastronomi går i sin enkelhed ud på at ændre råvarers form, konsistens og smag under tilberedningen og sætte dem sammen til nye, unikke smags- og sanseoplevelser, der ofte udfordrer den traditionelle opfattelse af mad.
Danmarks største kulturpris
Sonning-Prisen bliver uddelt omtrent hvert andet år til en modtager, der skønnes at have udført et fortjenstfuldtarbejde til gavn for den europæiske kultur. Senest blev prisen i 2023 tildelt den serbiske performancekunstneren Marina Abramović.
Prisen uddeles af Sonning-Fonden. Den blev overrakt af Sonning-Komitéens formand David Dreyer Lassen, rektor på Københavns Universitet.
Nøgleord
Kontakter
Nena Sue ThomassenKommunikationskonsulentKU Kommunikation
Tlf:93565390nst@adm.ku.dkBilleder








Følg pressemeddelelser fra Københavns Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Universitet
Ny prorektor: KU skal være endnu mere innovativt, værdiskabende og internationalt førende28.5.2025 14:09:55 CEST | Pressemeddelelse
Professor Eva Hoffmann fra Institut for Cellulær og Molekylær Medicin på Københavns Universitet indtræder 1. juli i universitetets øverste daglige ledelse som prorektor for forskning og innovation.
10.000 deltagere i Danmarks største befolkningsundersøgelse af sin art nogensinde23.4.2025 08:56:17 CEST | Pressemeddelelse
Knap halvdelen af alle voksne i Danmark er påvirket af enten overvægt, diabetes eller hjerte-kar-sygdomme, men der mangler stadig meget viden om de individuelle faktorer, når sygdommene udvikler sig. I dag offentliggøres Danmarks mest ambitiøse befolkningsundersøgelse nogensinde, der skal tackle præcis denne udfordring. DELPHI, der er forankret på Københavns Universitet, kommer til at følge 10.000 danskere i op til 25 år, og er det første studie, som inddrager og analyserer et så bredt udsnit af deltagernes individuelle helbredsdata fra deres dagligdag. Formålet med projektet er at frembringe helt ny viden inden for det område, som kaldes ’Precision Health’, ved at anvende de nyeste teknologier til at forstå de indre og ydre faktorer, der er på spil.
Gastronomic artist is awarded the Sonning Prize 202527.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
French Hervé This, who invented molecular gastronomy, has fundamentally changed European food culture and put gastro experiences at the top of many people's bucket lists. Now, he receives Denmark’s biggest cultural award at the University of Copenhagen.
Gastronomisk kunstner modtager Sonning-Prisen 202527.1.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Franskmanden Hervé This, grundlæggeren af molekylær gastronomi, har ændret den europæiske madkultur fundamentalt og sat madoplevelser i toppen på mange menneskers must-experience-lister. Nu modtager han Danmarks største kulturpris på Københavns Universitet.
Ny rektor: Københavns Universitet kan levere endnu mere til verden12.12.2024 10:15:16 CET | Pressemeddelelse
VAGTSKIFTE Professor og prorektor David Dreyer Lassen bliver Københavns Universitets rektor fra 1. marts 2025.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum