Oplev banebrydende dronekortlægning af kulstofrige lavbundsjorder
Vi vil gerne invitere pressen til en eksklusiv demodag, hvor du får mulighed for at opleve avanceret droneteknologi i aktion, når vi kortlægger kulstofrige lavbundsjorder.

📅 Tirsdag d. 11. marts 2025
📍 Brahetrolleborg Gods, Rentlowsvej 1, 5600 Faaborg
⏰ Kl. 11:00 – 12.00 (13:45 hvis I vil have de faglige oplæg med)
Om begivenheden
ReDoCO2-projektet udvikler nye metoder til at kortlægge og analysere tørvejorder med høj præcision. Ved at kombinere dronemonterede geofysiske sensorer, avanceret 2D-modelleringsteknologi og 3D-software bidrager projektet til at reducere CO2-udledningen fra landbruget – et vigtigt skridt i den grønne omstilling.
På demodagen får du en unik mulighed for at:
- Høre eksperter forklare, hvordan vi kortlægger lavbundsjorder for at estimere deres CO2-potentiale
- Opleve droneteknologien i aktion over et stort tørveområde
- Interviewe forskere og projektpartnere bag ReDoCO2
Program
- 11:00 – 11:40: Introduktion til ReDoCO2, teknologi og kortlægning af lavbundsjorder
- 11:40 – 12:00: Dronedemonstration og mulighed for interviews
- 12:00 – 12:40: Frokostbuffet og netværk
- 12:40 – 13:40: Faglige oplæg om dronekortlægning, dataanalyse og præcision i nationale kort
- 13:40 – 13:45: Afrunding
Bag projektet
ReDoCO2 er et forsknings- og udviklingsprojekt finansieret af Innovationsfonden med deltagelse af Aarhus Universitet, Aalborg Universitet, Region Midtjylland, SkyTEM og I•GIS. Formålet er at give beslutningstagere bedre data til at reducere CO2-udledningen fra tørvejorder og understøtte Danmarks klimamål.
For yderligere information om projektet: https://redoco2.net/
Kontakter
Camilla Brodam GalachoKommunikationsrådgiverInstitut for Agroøkologi, Aarhus Universitet
Tlf:93522136brodam@agro.au.dkFølg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Maskiner, der kan se forskel på frø6.5.2025 13:25:46 CEST | Pressemeddelelse
Fremtidens landbrug er ikke kun store traktorer og droner i luften. Nu er også den ydmyge frøanalyse på vej ind i den digitale tidsalder. Et nyt studie fra Aarhus Universitet og TystofteFonden viser, hvordan kunstig intelligens og billedgenkendelse kan revolutionere en af landbrugets mest manuelle discipliner.
Arvesølvet i grænselandet6.5.2025 13:22:12 CEST | Pressemeddelelse
Et krigsår, fire marker og en idé, der voksede frem af den sandede jord i det sydligste Jylland. I dag – mere end 80 år senere – står markforsøget i Jyndevad stadig som et monument over tålmodig videnskab. Og det er mere aktuelt end nogensinde.
Danske elever undersøger jordens sundhed i Astras Masseeksperiment 202528.4.2025 13:15:02 CEST | Pressemeddelelse
Hvordan har jorden det egentlig? Det spørgsmål dykker tusindvis af danske skoleelever ned i, når de i år deltager i Astras Masseeksperiment 2025 – et landsdækkende projekt, hvor teori og praksis mødes i jordhøjde.
Ny teknologi kan give 50% mere grøn gas fra biogasanlæg25.4.2025 09:18:33 CEST | Pressemeddelelse
Aarhus Universitet har netop modtaget en millionbevilling til at udvikle og bygge en prototype på en ny biogas-teknologi, der gør det muligt at opskalere ganske betragteligt på både eksisterende og nye biogasanlæg: ”Det er mange års forskning, der kommer ud i den virkelige verden.”
37 fonds-millioner til at transformere det danske landskab23.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Københavns Universitet begynder et stort forskningsprojekt sammen med SEGES Innovation og Aarhus Universitet, herudover vil en række andre universiteter, myndigheder og organisations- og businesspartnere deltage. Opgaven er at understøtte lokale aktører i Danmark til at nå målene om ændret arealanvendelse fra aftalen om Den Grønne Trepart.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum