Aarhus Universitet Technical Sciences

NOVANA 2023 giver status på Danmarks natur

Del

Resultaterne af Det Nationale Overvågningsprogram for Vandmiljø og Natur (NOVANA) for 2023 er nu tilgængelige.

De seneste overvågningsrapporter er nu udkommet.
De seneste overvågningsrapporter er nu udkommet. Colourbox

DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet har mandag den 9. december 2024 offentliggjort de endelige NOVANA-resultater for 2023, enten på websites eller som delrapporter og i en sammenfattende rapport.

NOVANA er et program for en samlet og systematisk overvågning af både luften, vandmiljøet og naturen. NOVANA-programmet tilvejebringer det nødvendige dokumentations- og vidensgrundlag til at understøtte Danmarks overvågningsbehov og -forpligtelser, blandt andet i forhold til en række EU-direktiver inden for natur- og miljøområdet, og programmet er løbende tilpasset overvågningsbehovene.

DCE har som en væsentlig opgave for Ministeriet for Grøn Trepart samt Miljø- og Ligestillingsministeriet at bidrage med forskningsbaseret rådgivning til styrkelse af det faglige grundlag for miljøpolitiske prioriteringer og beslutninger. Som led heri forestår DCE den landsdækkende rapportering af overvågningsprogrammet inden for områderne ferske vande, marine områder, landovervågning, atmosfæren, arter og naturtyper samt miljøfarlige forurenende stoffer.

Den faglige sammenfatning og de enkelte delrapporter kan findes her:

NOVANA Sammenfatning 2023.

NOVANA Atmosfærisk deposition 2023.

NOVANA Luftkvalitet 2023.

NOVANA Landovervågningsoplande 2023.

NOVANA Stoftransport 2023.

NOVANA Vandløbsøkologi 2023.

NOVANA Søer 2023.

NOVANA Marine områder 2023.

NOVANA Fugle 2023.
(Kan også findes som PDF-version her)

NOVANA Miljøfarlige forurenende stoffer 2023.

Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg har af DCE fået en orientering om en række af de vigtigste resultater fra overvågningsprogrammet. Denne orientering kan findes her.

For oplysninger om NOVANA 2023, kontakt venligst DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ved chefkonsulent Vibeke Vestergaard Nielsen vvn@dce.au.dk +4530183120 eller direktør Maria Sommer Holtze masom@dce.au.dk +45393521660.

Nøgleord

Kontakter

DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet

DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi leverer uvildig rådgivning og viden om natur, miljø og energi baseret på forskning af høj kvalitet og bidrager dermed til den nationale og internationale samfundsudvikling. Aarhus Universitets væsentligste kontrakter er indgået med Miljø- og Fødevareministeriet, Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet samt Miljøstyrelsen for Råstofområdet i Grønland.

DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi er en del af  Faculty of Technical Sciences, Aarhus Universitet. Forskning og rådgives udføres i Institut for Ecoscience og Institut for Miljøvidenskab

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye