Region Midtjylland

Flere landsbyer får mulighed for el-delecykler

Del

Efter stor interesse gør Region Midtjylland nu Delecyklen tilgængelig for endnu flere landsbyer. Projektet har to formål: At forbedre mobiliteten og styrke fællesskabet i landdistrikterne.

Delecyklen bringer nye muligheder til landsbyerne – et skridt mod mere bæredygtig mobilitet og stærkere fællesskaber i Region Midtjylland.
Delecyklen bringer nye muligheder til landsbyerne – et skridt mod mere bæredygtig mobilitet og stærkere fællesskaber i Region Midtjylland. Foto: Region Midtjylland

Region Midtjylland åbner igen op for ansøgninger til elcykelprojektet Delecyklen. I det første år søgte 65 landsbyer, og 27 kom med i projektet. Den store interesse betyder, at flere og større landsbyer nu får mulighed for at få stillet gratis dele-elcykler til rådighed.

Denne gang kan landsbyer med op til 5.000 indbyggere ansøge om at deltage i ordningen, som varer i et halvt år. Region Midtjylland har 50-60 cykler til rådighed.

Et alternativ til bilen

Projektet sigter mod at tilbyde et alternativ til bilen og skabe bedre muligheder for kollektiv transport i landdistrikterne – og samtidig styrke fællesskabet i landsbyerne.

- Vi hører, at cyklerne giver landsbyerne noget nyt at være fælles om som tillæg til den mobilitet, en elcykel giver. Det er fantastisk, at vi nu kan udvide projektet, så flere landsbyer kan få gavn af Delecyklen. Projektet er et skridt mod at udvikle nye mobilitetsmuligheder i landdistrikterne. Det er ikke et alternativ til kollektiv trafik, men kan gøre det lettere for landsbyerne at bruge den kollektive trafik, siger Bent B. Graversen (V), udvalgsformand for Regional Udvikling i Region Midtjylland.

Målet er, at elcykler og el-ladcykler på sigt kan bidrage til at afhjælpe problemer med lange afstande til busstoppesteder og andre knudepunkter for offentlig transport. Samtidig kan det være en hjælp til de mange familier, der i nogle områder er afhængige af flere biler på grund af begrænset offentlig transport.

Gratis deltagelse 

Det er gratis at deltage i delecykelprojektet. De udvalgte landsbyer får stillet elcykler eller en el-ladcykel til rådighed i et halvt år, og regionen sørger for at oprette deleordningen i et online bookingsystem og tilbyde fuld service på cyklerne.

For at sikre, at ordningen fungerer optimalt, skal hver landsby udpege én eller to landsbyambassadører, som skal fungere som bindeled mellem landsbyen og regionen samt cykelsmeden, hvis cyklerne skal repareres.

– Delecyklerne er en rigtig god mulighed for at styrke både mobiliteten og fællesskabet i vores landsbyer og er dermed med til at gøre Region Midtjylland til et godt sted at leve. Jeg håber, at mange landsbyer igen vil benytte sig af muligheden og sende en ansøgning. Det er et projekt, der kan gøre en stor forskel for landdistrikterne, siger Henrik Qvist (EL), næstformand i udvalget for Regional Udvikling.

Ansøgning og deltagelse

De landsbyer, der ønsker at deltage, skal opfylde følgende kriterier:

  • Landsbyen har maks. 5.000 indbyggere.
  • Ansøgeren er en lokal forening (borgerforening, lokalråd etc.).
  • Delecyklen skal være tilgængelig for alle landsbyens beboere, uanset medlemskab i foreningen.
  • Der skal udpeges én eller to landsbyambassadører, der fungerer som kontaktpersoner.
  • Projektet kører et halvt år, og der er mulighed for at beholde cyklerne efter endt projektperiode, hvis man opfylder kriterierne: 
    • Mindst 20 borgere eller mindst 20% af landsbyens indbyggere har kørt på Delecyklen.
      Hver uge skal der i gennemsnit være 3 forskellige borgere, som har kørt på Delecyklen (pr. delecykel).  
    • Delecyklen skal have kørt mindst 1.000 km (pr. delecykel).

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Delecyklen bringer nye muligheder til landsbyerne – et skridt mod mere bæredygtig mobilitet og stærkere fællesskaber i Region Midtjylland.
Delecyklen bringer nye muligheder til landsbyerne – et skridt mod mere bæredygtig mobilitet og stærkere fællesskaber i Region Midtjylland.
Foto: Region Midtjylland
Download
Delecyklen ruller ud og bringer grønne transportmuligheder til landsbyerne.
Delecyklen ruller ud og bringer grønne transportmuligheder til landsbyerne.
Foto: Region Midtjylland
Download
Med Delecyklen bliver det lettere at komme rundt – et grønt alternativ, der gør en forskel i hverdagen.
Med Delecyklen bliver det lettere at komme rundt – et grønt alternativ, der gør en forskel i hverdagen.
Foto: Region Midtjylland
Download

Links

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye