Foreløbige NOVANA-resultater fremsendt
Udkast til resultater af Det Nationale Overvågningsprogram for Vandmiljø og Natur (NOVANA) for 2023 er den 5. november 2024 sendt til kommentering i Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø og Miljøstyrelsen.
NOVANA er et program for en samlet og systematisk overvågning af både luften, vandmiljøet og naturen. NOVANA-programmet tilvejebringer det nødvendige dokumentations- og vidensgrundlag til at understøtte Danmarks overvågningsbehov og -forpligtelser, blandt andet i forhold til en række EU-direktiver inden for natur- og miljøområdet, og programmet er løbende tilpasset overvågningsbehovene.
DCE har som en væsentlig opgave for Ministeriet for Grøn Trepart samt Miljø- og Ligestillingsministeriet at bidrage med forskningsbaseret rådgivning til styrkelse af det faglige grundlag for miljøpolitiske prioriteringer og beslutninger. Som led heri forestår DCE den landsdækkende rapportering af overvågningsprogrammet inden for områderne ferske vande, marine områder, landovervågning, atmosfæren, arter og naturtyper samt miljøfarlige forurenende stoffer.
DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi offentliggør de endelige resultater enten på websites eller som delrapporter og i en sammenfattende rapport mandag den 9. december 2024. Udkast til resultater kan i høringsperioden findes her.
For oplysninger om NOVANA 2023, kontakt venligst DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ved chefkonsulent Vibeke Vestergaard Nielsen vvn@dce.au.dk +4530183120 eller direktør Maria Sommer Holtze masom@dce.au.dk +45393521660.
Nøgleord
Kontakter
Michael StrangholtDCE - Nationalt Center for miljø og Energi, Aarhus Universitet
Tlf:87151354Tlf:93508434mis@dce.au.dkLinks
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet Technical Sciences
Iltsvind fortsat på rekordniveau8.11.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
De danske farvande er under sjældent hårdt pres for årstiden med iltsvind på et areal svarende til Lolland-Falster og Bornholm tilsammen.
Rasmus bygger bro mellem landmænd og forskere8.11.2024 08:30:31 CET | Pressemeddelelse
Egentlig er han uddannet landmand, men da muligheden bød sig, skiftede han stalden ud med laboratoriet og blev forsker. Nu håber Rasmus Bak Stephansen, at han kan skabe større tillid mellem landbruget og forskningen.
Fra en græsk bjergtop vil forskere løse mysteriet om skydannelse1.11.2024 05:55:00 CET | Pressemeddelelse
På toppen af Mt. Helmos i Grækenland håber forskere fra mere end tolv europæiske lande, herunder Aarhus Universitet, at lære mere om, hvordan skyer bliver dannet. Målet er at lave mere præcise klimamodeller.
Når vi forstyrrer havbunden, får vi mere kuldioxid og øger risikoen for iltsvind25.10.2024 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nyt studie fra Aarhus Universitet viser, at forstyrrelse af havbunden fra trawlende redskaber og opgravning af havbunden fører til en række uheldige konsekvenser for både havmiljøet og det globale miljø.
Det er den bedste olie- og proteinplante, vi kan dyrke på vores breddegrader. Og den får alt for lidt opmærksomhed i den grønne omstilling, mener professor21.10.2024 08:26:37 CEST | Pressemeddelelse
Et samarbejdsprojekt mellem forskere fra Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab og frøforædlingsfirmaet Knold & Top, har dykket ned i hvidblomstret raps’ potentiale som en af fremtidens store danske klimaafgrøder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum