Invitation til konference om overvågning i demenspleje: Ældreminister med i paneldebat
7-8. november inviterer Aarhus Universitet i samarbejde med VIVE og Aarhus Kommune til konference om forskningsprojektet LIVSTEGN om de etiske dimensioner af anvendelsen af overvågningsteknologi i demenpleje. Udover en række oplæg vil en paneldebat finde sted med deltagelse af blandt andre ældreminister Mette Kierkgaard og Christian Boel, direktør for sundhed og omsorg i Aarhus Kommune.
7-8. november inviterer Aarhus Universitet i samarbejde med VIVE og Aarhus Kommune til konference om forskningsprojektet LIVSTEGN.
Forskningsprojektet, der har løbet over de sidste fire år, handler om de etiske dimensioner af at anvende overvågningsteknologier i demenspleje og vil dække temaer som velfærdsteknologier, praksisrettet forskning og etiske problemstillinger. Dagen samler forskere, praktikere og interesseorganisationer med fokus på teknologi i omsorgsarbejdet.
Ældreminister i paneldebat
Konferencen vil byde på forskellige oplæg samt en paneldebat, hvor ældreminister Mette Kierkgaard deltager.
Panelet vil diskutere nye tilgange til at tackle de praktiske og etiske dilemmaer forbundet med brug af overvågningsteknologier i pleje af borgere med demens med fokus på samspillet mellem forskning og praksis i arbejdet med at adressere samfundsmæssige udfordringer.
I paneldebatten deltager:
- Mette Kierkgaard, Ældreminister.
- Christian Boel, direktør for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune.
- Anja Bihl-Nielsen, politisk chef i Alzheimerforeningen.
- Anders Albrechtslund, professor ved Aarhus Universitet og leder af LIVSTEGN.
- Stinne Aaløkke Ballegaard, chefanalytiker ved VIVE og partner i LIVSTEGN.
- Ordstyrer: Andreas Roepstorff, direktør for Aarhus Institute for Advanced Studies.
Nyt etisk koncept præsenteres
Præsentationen af forskningsprojektets resultater vil især fokusere på et koncept for etisk brug af overvågning i demenspleje, som LIVSTEGN har udviklet. Konceptet hjælper praktikere med løbende at reflektere over brug af overvågningsteknologier og peger på en række praktiske overvejelser for at forbedre samspillet mellem plejearbejde og teknologier. Derudover vil konferencen også give mulighed for diskutere bredere problemstillinger omkring demens, overvågning og etik.
Konferencen er åben for alle og gratis at deltage i. Det er muligt at tilmelde sig hele konferencen eller paneldebatten alene. Både tilmelding og det fulde program findes her: https://events.au.dk/livstegnskonference/conference
Fakta:
Projektet er et samarbejde mellem Aarhus Universitet, VIVE og Aarhus kommune, og er muliggjort gennem VELUX FONDEN HUMpraxis program.
Læs mere om arrangementet her: https://events.au.dk/livstegnskonference/conference
Læs mere om forskningsprojektet her: LIVSTEGN: Overvågningsteknologier for et trygt og værdigt liv med demens.
Kontakt
Astrid Meyer
Ph.d. og videnskabelig assistent – Afdeling for Digital Design og Informationsvidenskab, Aarhus Universitet
Mobil: 60887337
Mail: asme@cc.au.dk
Anders Albrechtslund
Professor – Afdeling for Digital Design og Informationsvidenskab, Aarhus Universitet
Mobil: +45 21630388
Mail: alb@cc.au.dk
Mathias Guldberg
Kommunikationsmedarbejder – Institut for Kommunikation og Kultur, Aarhus Universitet
Mobil: 22133137
Mail: magu@cc.au.dk
Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Arts
Gymnasieelever lades i stikken med AI1.4.2025 13:18:34 CEST | Pressemeddelelse
Konference på Aarhus Universitet sætter fokus på AI’s potentialer og udfordringer i gymnasieuddannelserne.
Flere tolke til det danske EU-formandskab5.3.2025 13:36:24 CET | Pressemeddelelse
Et nyt hold af konferencetolke fra Aarhus Universitet skal løfte en vigtig opgave, når Danmark senere i år overtager EU-formandskabet.
Fire nye professorer i filosofi på Aarhus Universitet25.2.2025 09:12:49 CET | Pressemeddelelse
Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet har udnævnt fire nye professorer i filosofi. De fire nye professorer, Anke Büter, Guido Kreis, Jens Christian Bjerring, Thomas Schwarz Wenzer , tiltræder 1. marts 2025 og vil hver især bidrage til udviklingen af filosofisk forskning og undervisning.
Fire nye professorer styrker idéhistorisk forskning på Aarhus Universitet19.2.2025 05:56:48 CET | Pressemeddelelse
Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet har udnævnt fire nye professorer i idéhistorie. De fire nye professorer, Anna Katharina Becker, Casper Andersen, Christian O. Christiansen og Louise Fabian, tiltræder 1. marts 2025 og vil hver især bidrage til udviklingen af idéhistorisk forskning og undervisning.
Nyt forskningsprojekt bringer kvantevidenskab og kunstig intelligens ind i demokratiske beslutningsprocesser18.2.2025 12:52:18 CET | Pressemeddelelse
European City Squared-projektet er et Horizon Europe-finansieret initiativ, der kombinerer kvantevidenskab, kunstig intelligens og innovative afstemningsmetoder for at forbedre demokratisk beslutningstagning. Et projekt, som Center for Humanities Computing på Aarhus Universitet koordinerer og bidrager til.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum